Don't Miss

Адът слезе в Лондон! Взрив е причинил ужасяващия пожар в небостъргача, който вече се разпада, 200 пожарникари се мъчат да спасят заклещените в пламъците хора (СНИМКИ/ВИДЕО)

   

Общо 200 пожарникари се опитват да се справят с огнената стихия, обхванала жилищна сграда в Западен Лондон, като все още някои от жителите, остават блокирани в своите домове, пише британският вестник The Telegraph.  Властите призовават, тези, които са останали вътре да не изпадат в паника и да покрият устата си с влажна хавлия, докато се опитват да избягат.

По-рано беше съобщено, че двама души са пострадали вследствие на вдишване на дим. Полицията е била извикана на мястото на инцидента в 1.16 ч. местно време.  Свидетели разказват, че са видели как живущите в сградата използват чаршафи, за да избягат от пламъците.  Взрив може да е причинил огромния пожар, който унищожава многоетажната сграда в Лондон, предава Sky News, като се позовава на един от живеещите на 4-ие етаж Махад Егал.

Той разказа пред журналисти, че тъкмо легнал с жена си и децата си да спят, когато негов съсед започнал да чука силно по вратата на апартамента му. Той му казал, че на етажа се е взривил хладилник и това е предизвикало пожара.   Егал добавя, че е в сградата все още има хора, защото получава от тях позвънявания по телефона. Полицията от своя страна съветва заклещените в огнения ад сами да правят опити да се евакуират.

Кметът на града Садик Хан заяви, че се е случил „Ужасяващ инцидент“. Кореспондентът на Би Би Си съобщава, че очевидци са заявили, че вече падат отломки от сградата. Властите продължават да държат хората на разстояние, като разширяват периметъра, тъй като се опасяват от рухване на сградата.  Според един от свидетелите близо 30-етажната сграда направо се разпада в момента.

/БЛИЦ                 break } } else { }

This site is protected by wp-copyrightpro.com