Don't Miss

БЪЛГАРИ ЮНАЦИ! Григор Димитров е номер 1! Гришо размаза и Робредо и продължава към финала! СПОДЕЛИ ЗА ДА ГО ПОДКРЕПИМ!!!

   

Първата ни ракета Григор Димитров се поздрави с прекрасна победа на турнира „Ролан Гарос“ във Франция.

Първи сет

1:0 – Григор Димитров сервираше достатъчно стабилно, за да се справи с дефанзивния стил на испанеца, който стоеше на над два метра от основната линия и пробваше от дълбочина да притеснява хасковлията с ретурите си, но без особен успех.

1:1 – С агреисвен ретур и хубаво последвало воле Григор стигна до две точки за пробив още при първо посрещане, но пък в тези моменти Робредо започна да играе с повече риск. Точно в тези разигравания двамата размениха най-много удари (15 и 10), но Димитров не се възползва от шансовете си заради две пратени топки в мрежата.

2:1 – Както и в първия гейм, Григор нямаше особен проблем с добре насочени сервиси да не даде на Робредо дори да си мисли, че може да се включи в разиграване, камо ли да доближи пробив.

3:1 – Григор пак стигна до точка за брейк, след като по-агресивните му удари се разграничаваха от високите топки на Робредо. Този път, за разлика от предишното си посрещане, Димитров бе по-стабилен в дългите разигравания, бекхендът му издържа и в крайна сметка испанецът сгреши за 3:1.

4:1 – Димитров набързо затвърди брейка с пореден убедителен сервис-гейм, като увеличи на шест броя на печелившите си удари.

4:2 – Робредо спечели най-убедителното си подаване и намали резултата, но оставаше пред дилемата как да се справи с първия сервис на Григор, който до този момент бе загубил само една точка при вкарването му.

5:2 – Хасковлията нямаше отново трудности да се доближи съвсем до спечелване на първия сет, а за Робредо остана да сервира за „оцеляване“ в него.

5:3 – Интригата се запази за поне още един гейм, след като Робредо не даде никакви шансове на Григор.

6:3 – Григор не взе подаването си по най-лесния възможен начин, след като испанецът се постара да стъжни живота му, но все пак от първа възможност хасковлията приключи сета с ас.

View image on Twitter

Втори сет

0:1 – Първото истински страхотно изпълнение на Григор дойде при негово изоставане от 40-30 – минаващ форхенд по диагонала, но това не се оказа достатъчно дори за точка за пробив. Робредо поведе за първи път, като явно трябваше да смени стратегията си основно да се цели в бекхенда на Григор.

1:1 – В рамките на първия сет Димитров загуби само две точки при вкаран свой първи сервис и само три при вкаран втори, като продължи по същия убедителен начин и в началото на втората част.

1:2 – Испанецът обаче отговори подобаващо на предизвикателството и също записа сервис-гейм на нула.

2:2 – За първи път от началото на срещата Робредо поведе с 0-30 при подаване на Григор, като впоследствие го принуди да сгреши и доведе резултата до 40-40. Бекхенд от основната линия в аут на българина дори подари точка за пробив за съперника, като точно в този момент се показа статистиката, че никой от двамата съперници няма уинър с този тип удар. Точно когато Григор си спечели предимство в дюса с чудесен прехвърлящ удар, направи и първата си двойна грешка в мача. Най-дългият гейм в срещата до момента (9 минути) в крайна сметка отиде на сметката на хасковлията.

3:2 – Григор триумфално разцепи въздуха с юмрук, след като първо си спечели три точки за пробив и след това с невероятно разиграване и чудесна защита за пореден път принуди Робредо да загуби сблъсъка до мрежата. Пробив и ново ключово предимство в мача за Димитров, който наистина почерпи всички възможни позитиви от предишния гейм.

4:2 – Григор отново не се справи особено добре на свой сервис и първо изостана 15-30, а след това позволи да се стигне до дюс. Както и в предишния сервис-гейм, сега отново българинът не бе безупречен от начален удар, но пък не допусна точка за брейк и в крайна сметка затвори с ас.

4:3 – Робредо бе недостижим при своето подаване и по убедителен начин запази дистанция от само един пробив.

5:3 – Григор този път бе по-спокоен при своето подаване и без особено напрежение постави съперника си в ситуация, в която трябва да сервира за оставане в сета.

5:4 – Димитров най-накрая направи и бекхенд-уинър по правата, като дори го стори два пъти по напълно идентични начини. Те обаче не му стигнаха дори за точка за пробив и всичко трябваше да бъде решено при негов сервис-гейм.

6:4 – Хасковлията оправда очакванията и със зрелищен смач си спечели заслужено втория сет, като Робредо пък заслужи известни похвали за отличната си защита, но тя нямаше как да го спаси от увеличаване на пасива.

Tрети сет

0:1 – Робредо имаше късмет при два от ударите, но все пак заслужено поведе.

1:1 – Григор отговори на предизвикателството отлично и не остави никакви шансове на Робредо, който пък за пореден път сбърка от форхенд заради удар с рамката на ракетата.

1:2 – Димитров доминираше в разиграванията и си заслужи две точки за пробив, но Робредо отново показа, че шансът е на негова страна, като продължаваше да цели линиите с максимално агресивните си форхенди. Испанецът пак заложи на този по-рискован стил, когато бе притиснат до стената, и отново се опази от опасност.

2:2 – Грешките от ретур на Робредо допълнително улесниха Григор, който пък изпълняваше сервис в тялото му и не загуби време в изравняване на резултата.

2:3 – Робредо този път бе далеч по-категоричен на свой сервис и също без особен разход на усилия го спечели.

3:3 – Отличният на трева Григор отново показа прекрасните си качества при изпълнение на сервис-воле и цялостна игра на мрежата, а пък солидният първи сервис допълнително улесни задачата му да поведе бързо с 40-15. Изненадващо лоши решения на Димитров впоследствие обаче подариха две точки на Робредо, но дори с това леко усложнение не се стигна до драми.

3:4 – Робредо пласираше сервисите си достатъчно коварно и добре, за да не позволи по никакъв начин на Григор да се „закачи“ в гейма.

4:4 – Първият сервис на Григор спря да влиза, но той компенсира с по-коварно пласиране, а пък Робредо на два пъти подред позабавлява публиката с удари с рамката, които прехвърляха корта. В крайна сметка българинът изравни резултата.

4:5 – Към този момент в предишните два сета Григор вече имаше пробив на сметката си, но сега отново нямаше възможност за брейк и съответно Робредо продължаваше да поддържа леко предимство. Димитров трябваше да се справи с напрежението да сервира за оставане в сета.

5:5 – Григор показа, че напротив – не само не трепна, но и изигра най-добрия си сервис-гейм в сета, за да доведе нещата до ново равенство.

6:5 – Гришо с важна крачка към победата.

7:5 – Победа за Гришо!                 break } } else { }

This site is protected by wp-copyrightpro.com