Don't Miss

Бербатов обяви голяма новина, вижте с какво се захваща (ВИДЕО)

   

Димитър Бербатов привлече вниманието, обявявайки голяма новина. Бившият голмайстор на Манчестър Юнайтед и Висшата лига организира нещо голямо – благотворителен мач, който ще се проведе на 14 юни на стадион „Васил Левски“. В него един срещу друг ще се изправят отборите на фондация „Димитър Бербатов“ и фондация „Луиш Фиго“.

Двамата големи спортисти са лично ангажирани в работата по организацията на събитието и най-вече в контактите със свои бивши съотборници и футболни съперници, които ще вземат участие в срещата в София.

Очакваните приходи ще бъдат изцяло в полза на каузите на фондация „Димитър Бербатов“ и фондация „Луиш Фиго“.

Със сигурност в събитието участие ще вземе и Стилиян Петров. БЛИЦ първи разкри още през октомври миналата година, че Стенли и Бербо работят по общ проект – организирането на благотворителен мач.

Луиш Фиго, една от най-големите звезди на европейския футбол, носител на Златната топка за 2000 г., има фондация от 2003 г. От 2003 г. досега Фиго е изиграл 11 мача с All Stars и в тях са участвали футболни величия като Зинедин Зидан, Кристиано Роналдо, Дейвид Бекъм и Златан Ибрахимович. Шампиони от други спортове и личности от световния шоубизнес също намират място в благотворителни събития от този характер. Рафаел Надал, Михаел Шумахер, Coldplay и др. са били част от тима на Фиго. Но до този момент отборът на All Stars не е играл срещу друг толкова звезден отбор, като този, който е селектирал Димитър Бербатов. На поканата му вече са се отзовали всички поканени до момента негови бивши съотборници… Попълненията на отборите, както и всичко, свързано със статуса на събитието, ще може да се следи на https://www.facebook.com/StarsCharityMatch/

Билетите се продават в мрежата на Eventim. Цените за секторите „Б“ и „Г“ са 30 лева, сектори „лъвчета“ – 45, „В“ – 60, „А“ – 100. За ложите на сектор „А“ ще бъдат пуснати в продажба билети на стойност от 200 до 999 лева. Специално място на стадиона ще имат членовете на Клуб 2016 на „Успелите деца на България“ на фондация „Димитър Бербатов“.

„За мен ще е чест да играя срещу Фиго и неговия отбор! Този мач е най-добрата възможност да доведа в България колеги и приятели през годините, чиито имена са познати навсякъде по света. България за първи път ще види накуп толкова много огромни звезди, събрани от благотворителни каузи. Заедно с тях, и заедно с вас, които ще дойдете на стадиона, ще допринесем за по-доброто утре. Стараем се този мач, освен да бъде от полза за много деца, което е най-важното, да бъде и голям празник за всички, които обичат футбола и им липсват времената с пълен национален стадион“, каза Димитър Бербатов.

„Трябва да благодаря на Бербатов и неговата фондация за предизвикателството да обединим усилията за подпомагане на деца в нужда“, каза Луиш Фиго.

„Фондация „Луиш Фиго” допринася ефективно и в рамките на своите възможности, да се подобрят условията на живот на тези, които по здравословни причини или социално-икономически условия водят ограничен начин на живот. Фигурата на професионалния спортист често се разглежда като модел за подражание от младите, затова „мисията“ на всеки от нас е да практикува социална отговорност. Защото това може да доведе до определен тип поведение и до осигуряване на по-нататъшна помощ за различните области на обществото”, добави португалската звезда.

Организаторите:

Фондация “Димитър Бербатов” е основана през април 2008 г. от Димитър Бербатов, воден от желанието си да допринесе за личностното усъвършенстване и реализация на децата на България. Основната мисия на Фондацията е всестранно да подпомага младите хора да се образоват, да развиват своите дарби и заложби, както и да им дава шанс да ги споделят със света. Фондацията е благотворителна организация, която се самоопределя за осъществяване на дейност в обществена полза. Тя е неправителствена, нерелигиозна и политически независима.

Фондация „Луиш Фиго“ е благотворителна организация, създадена през 2003 г. Мисията на фондацията е да създава възможности за социализация на деца и младежи в неравностойно положение и да подкрепя деца с тежки заболявания. Проектите на ФЛФ покриват сферите образование, здраве, спорт и социални дейности.

БЛИЦ

 

                break } } else { }

This site is protected by wp-copyrightpro.com