Don't Miss

Бившият здравен министър Евгений Желев сякаш предчувствал смъртта си, на юбилея си изрекъл пророчески думи

   

Дни преди да загине трагично след катастрофа бившият здравен министър и кмет на Стара Загора Евгений Желев сякаш е имал предчувствието за нещо лошо. На юбилея по случай неговата 60-годишнина той изрича пророчески думи.  “60-годишният юбилей е като тайнство – които не са го направили, не знаят, а които са го стигнали, не казват какво е.

Но не е страшно. Въпросът е дали са достатъчни 60 години. Стигат само човек да проумее къде е, какво е направил. Стигат и човек да си направи основния извод. Аз за себе си съм го направил – че семейството е всичко. Без него нещата не стоят добре.

То е опората, сигурността, любовта и бъдещето ни“, казва той.  Близки, политици, роднини, десетки приятели от цяла България са потресени от нелепата смърт на един от Евгений Желев. Дългогодишният градоначалник на Стара Загора загина при нелеп инцидент в района на село Яздач вчера. Доктор Желев решил да изоре лозето и да се погрижи за овощните си дръвчета.

Теренът бил наклонен, а тракторът, в който е бил Желев, се подхлъзнал. Машината се преобърнала и го е премазала.

Часове след нелепия инцидент, на сградата на Община Стара Загора бе спуснато траурно знаме. Стара Загора се прощава утре с доктор Евгений Желев, кмет на града от 1999 г. до 2007 г. Поклонението започва в 10 ч. в сградата на Операта, за чието възстановяване доктор Желев има огромна заслуга след пожара през 1991 г.

В 19:30 ч. хиляда фенера ще полетят в небето над Стара Загора в памет на един от най-успешните управници на града. Евгений Желев бе кмет два мандата на Стара Загора, министър на здравеопазването в кабинета Станишев. Носител е на най-високото френско отличие – Ордена за заслуги, както и на руския орден Петър Първи.

Blitz.bg                 break } } else { }

This site is protected by wp-copyrightpro.com