Connect with us

България

Бизнесмен от Стара Загора реши да строи в Благоевград, отиде в града, спря с тузарския си бял мерцедес пред лафка, но изведнъж… (СНИМКИ)

Published

on

Три полицейски коли като в истински екшън се скупчиха по сигнал във вторник следобед при входа на Текстила в промишлената зона на Благоевград, пише struma.bg. Проверка установи, че обект на масираната проверката е бизнесменът Валентин Колев, собственик на старозагорската фирма „Роси“ ЕООД, който има бизнес и в Благоевград. От 10 г. той е собственик на цехове за производство на материали за мебели, а от година разширява базата си в Благоевград, като е купил още 5 сгради в района. Валентин Колев поиска думата в изданието, за да разкаже за случката, която го унизила при пристигането му вчера след 15 часа от Стара Загора в Благоевград: „От дългото пътуване ми прималя от глад и още на влизане в града обръщам срещу Текстила при първата лавка, спирам на аварийни и изскачам да си купя сандвич. Не съм паркирал, предната част на колата е излязла на около метър напред в платното, а на около метър и малко вляво от мен е пешеходна пътека.

Признавам, не съм го съобразил, но колата не беше на пътеката и не пречеше на движението. Връщам се след няма и 2 минути и ме спира полицай. Не е униформен, няма шапка, представи се, но говореше толкова тихо, че не запомних името, защото не ми представи документ за легитимация, моя е грешката, че не я поисках. Колата не е патрулка, имаше надпис, но беше леко изтрит и не можах да го прочета, номерът й е Е 0696 АН. Пита „Какво ще правим?“, отговарям: „Нищо няма да правим, ако искате пари, нямам. Аз пари не давам”. Искам да съм точен, полицаите пари не са ми искали, но въпросът ме провокира да кажа, че ако съм сбъркал, 1000 лв. глоба ще платя, но лев на ръка няма да дам. Тук е мястото да отбележа, че наоколо е пълно с паркирани коли, от другата страна на пешеходната пътека, на разстояние по-близо от мен, при това в обратна посока на движение, е паркиран автомобил, вдясно от мен точно в същата позиция, само че със задната част на уличното платно, също има паркирана кола. Надолу и нагоре по протежение на платното има над 10 паркирани автомобила, не са спрели за малко като мен на аварийни. Но само номерът на моята кола започва със СТ, а не с Е, като останалите и отгоре на всичко е луксозна.

Това е ситуацията при идването на едно високо, намахано момче, без шапка и униформа, което ми иска документите за проверка и пита: „Какво ще правим? Какво стана?“. Аз му казвам, че ми прилоша, защото пътувам близо 300 км да гледам обекта, който строя в Благоевград. Казвам: „Прималя ми и като видях лавката, обърнах и слязох да си взема сандвич. Санкционирайте ме, ако съм направил нарушение“. Не се оправдавам, но като видях по същия начин спряла кола от другата страна, пуснах аварийните и спрях за минута. Въпросът обаче е в това, че правилата като са за „батко“, трябва да са и за „братко“. Оказва се че, „батко“ от Стара Загора не може, но за „братко“ от Благоевград може да спира където поиска. Отиде до колата, съветва се с колегата си, върна се и ми каза: „Чакайте в колата, ще ви извикам, като станат готови документите“. Реших, че ще ми напишат акт. В тоя момент пристига полицейска кола с камери. Идва полицай и ми казва: „Каквото ще говорите, всичко се записва“. Казвам „нормално е, добре, нямам нищо против“ и питам: „Все пак, момчета, какво съм направил? Аз не съм мутра, дошъл съм да инвестирам в тоя град, кажете ми какво нарушение съм направил, в каквото всички останали коли тук не са. Казват ми: „Спрял си на пешеходна пътека. Ако искате, ще ви напишем фиш“. Казвам: „Напишете каквото трябва, но не съм стъпил на пътеката, а съм на повече от метър от нея. Колата отдолу е по-близо“.

Обясняват ми и че излизам от кръстовище, въпреки че не виждам там кръстовище, защото излизам от пресечка, което прави по-скоро триъгълник, но както и да е. Може би полицаят е прав. Казах му, че каквото е необходимо, ще си платя, да правят каквото трябва. И защото не съм се съгласил да ми пишат фиш, почват да пишат акт. Знаете, че фиш означава глоба от 20 или 50 лв., плащаш и заминаваш. Аз не съм за 20 или 50 лв., но искам да знам за какво ме глобяват и колко съм виновен. Дават ми копие, което не мога да прочета, не ми дадоха и да снимам. През това време първите полицаи идват и ми казват, че съм имал 10 фиша. Аз имам транспортна фирма, някои от фишовете са отпаднали, изтекъл им е срокът, не съм виновен за това. И тогава викат втора патрулка. В един момент заради мен в промишлената зона до входа на Текстила се събраха две патрулки и още една полицейска кола, на която надписите бяха изтрити и не се четяха добре. Все едно съм най-големият престъпник на пътя! Аз имам морал, почувствах се унизен. Бил съм офицер, човек на честта съм.

Питам ги: „Ако аз съм виновен, този до мен не е ли, а другите, паркирали на цялата улица, те не са ли виновни?! Въпросът е колко голям престъпник съм аз, че полицията да ангажира три служебни коли заради мен, и колко другите са праведни. Поведението на полицаите беше унизително и арогантно, почувствах се като най-големия престъпник за това, че ми е прилошало и съм спрял да си взема един сандвич. Ужасно огорчен съм от двойния аршин на благоевградските полицаи. Между другото, докато пишеха акта, на пешеходната пътека буквално спря товарен бус – ако не се лъжа, на известна фирма за матраци. Попитах полицая: „Той не е ли в нарушение?“, отговорът беше: „Сега се занимаваме с вас“. Излиза, че докато се занимават с мен, каквото и да става наоколо, не ги интересува. От акта са видни имената на полицаите, констатирали нарушението за неправилно паркиране – Васил Илчев Илиев, който е съставил документа, и свидетелите Спаско Чобанов и Радослав Благов.

/БЛИЦ

Continue Reading

България

Първи СНИМКИ от злокобното място, където са открили убитата журналистка Виктория

Published

on

Второ денонощие продължава разследването на жестокото убийство на 30-годишната Виктория Маринова, административен директор и водеща в телевизия ТВН. В Русе са вече вътрешният министър Младен Маринов и главният прокурор Сотир Цацаров, пише rusemedia.com.

Ето какво заяви старши комисар Теодор Атанасов, директор на ОД на МВР-Русе:

„Продължава активната работа под ръководството на Окръжна прокуратура-Русе, от служители на ГД Национална полиция и служители на областна дирекция –Русе, по отношение разкриване на това тежко престъпление. Проверяват се всички вероятни версии, работи се по всички посоки.

Към момента проверяваме активно криминалния контингент, за който имаме данни, че е склонен към извършването на тоя тип престъпления. Продължава работата по установяване на лица, които биха били евентуални свидетели в хода на разследването, проверява се видеонаблюдението на града, с оглед установяване факти и обстоятелства, които биха ни помогнали за един успешен край. Проверяват се много лица и евентуална тяхна съпричастност към извършеното престъпление, но към момента задържано лице няма. Активно се работи по всички вероятни версии, телефонът не е намерен, но се прави всичко необходимо в тая връзка. Извършват се проверки за евентуални пациенти на Центъра за психично здраве, които са склонни на такава агресия, проверките продължават“.

Довечера от 18.30 ч ще има бдение за Виктория пред Паметника на свободата.

Първи СНИМКИ от злокобното място, където са открили убитата журналистка Виктория

Първи СНИМКИ от злокобното място, където са открили убитата журналистка Виктория

Първи СНИМКИ от злокобното място, където са открили убитата журналистка Виктория

Първи СНИМКИ от злокобното място, където са открили убитата журналистка Виктория

Първи СНИМКИ от злокобното място, където са открили убитата журналистка Виктория

Първи СНИМКИ от злокобното място, където са открили убитата журналистка Виктория

Първи СНИМКИ от злокобното място, където са открили убитата журналистка Виктория

Първи СНИМКИ от злокобното място, където са открили убитата журналистка Виктория

Първи СНИМКИ от злокобното място, където са открили убитата журналистка Виктория

Припомняме, че 30-годишната жена е била жестоко пребита изнасилена и задушена. Все още няма заподозрян по случая. Тялото на жертвата е намерено вчера малко преди 14.20 ч в района на кейовата стена в Русе. Сигналът е подаден от гражданин, който е минавал оттам. Мястото се използва от много русенци за джогинг. По неофициална информация до 12 часа в събота жертвата е била на кафе с членовете на бизнес клуб „BNI Prista”, след което споделила, че отива да тренира за днешния крос в резервата „Сребърна“.
Continue Reading

България

Ловец и свещеник са на лов за зайци

Published

on

Ловец и свещеник са на лов за зайци. Ловецът изкрещява:

– ЗАЕК! – стреля,стреля,стреля, но не уцелва. Започва да се ядосва:

– Пу! Да му е*а пушката, да му е*а мушката, да му е*а цевта…

– Млъквай! – скастря го свещеникът. – Господ ще те накаже, ще прати гръм по теб!

– Да,бе,да – подиграва го ловецът.

След малко ловецът пак вижда заек, стреля,пак не улучва и отново
почва да псува:

– Пу! Да му е*а пушката, да му е*а мушката, да му е*а цевта…

– Млъквай! Господ ще те накаже!

– Да,бе,да,гръм от ясно небе,нали?

След малко пак вижда заек, пак стреля, пак не улучва, и отново псува:

– Пу! Да му е*а пушката, да му е*а мушката, да му е*а цевта…

– Стига, Господ наистина ще те накаже!

В този момент от небето пада гръм, но вместо ловеца удря свещеника и го убива. Отгоре се чува глас.

– Пу! Да му е*а пушката, да му е*а мушката, да му…

Continue Reading

България

Климатологът Рачев обяви каква зима ни чака. Прогнозата е, че тази зима ще бъде

Published

on

Очаква ни нормална есен, в повечето случаи топла. Това каза пред Novini.bg климатологът проф. Георги Рачев.

Поне до края на месеца няма възможност за образуването на слани или ако се образуват, ще е с много малък териториален обхват, добави той, цитиран от Novini.bg.

Температурите се очаква да са с около един градус над нормата за цялата есен. Все пак трябва да сме наясно, че Американската агенция за изследване на атмосферата и океаните дава октомври месец малко по-студен от нормалното, а ноември – отново топъл, посочи проф. Рачев.

Прогнозите са валежите тази есен да са в нормата, на някои места, особено за Западните Балкани, с малко по-ниска валежна сума, отбеляза климатологът.

Той разкри и каква зима ни очаква. Дългосрочните прогнози трябва да се приемат с известна доза условност, но повечето метеоцентрове, които се занимават с шестмесечни прогнози, дават топла зима. Особено топла ще бъде в Европа, като в този случай Балканският полуостров стои малко встрани от тази посока.

При нас температурите през декември, януари и февруари ще бъдат с около 1-1,5 градуса от нормалното, докато за останалата част от Европа засега прогнозата е за още по-топла зима. Това не означава, че няма да има сняг, поледици, виелици, температури минус 10-минус 15 градуса, но периодите на по-топло време от обикновеното ще бъдат повече и по-дълги, в резултат на което зимата се очаква да бъде доста топла в Европа и малко по-топла на Балканския полуостров, каза още проф. Георги Рачев.

Continue Reading
Advertisement

Интересни

България2 месеца ago

Първи СНИМКИ от злокобното място, където са открили убитата журналистка Виктория

Второ денонощие продължава разследването на жестокото убийство на 30-годишната Виктория Маринова, административен директор и водеща в телевизия ТВН. В Русе...

България3 месеца ago

Ловец и свещеник са на лов за зайци

Ловец и свещеник са на лов за зайци. Ловецът изкрещява: – ЗАЕК! – стреля,стреля,стреля, но не уцелва. Започва да се...

България3 месеца ago

Климатологът Рачев обяви каква зима ни чака. Прогнозата е, че тази зима ще бъде

Очаква ни нормална есен, в повечето случаи топла. Това каза пред Novini.bg климатологът проф. Георги Рачев. Поне до края на...

България3 месеца ago

Могъщ ход на ГЕРБ срещу БСП! Вдигат заплатите с 10 % още в

10-процентно увеличение на заплатите в бюджетната сфера от януари 2019 г. прогнозира днес министърът на финансите Владислав Горанов на фона...

България3 месеца ago

Щерката на Глория показа плът (Снимки 18 плюс)

Симона Загорова видя, че без скандал трудно се стига до голям успех в шоубизнеса и реши да покаже плът. Напоследък...

България3 месеца ago

Историята на 43-годишната Милена разплака всички във „Фермата“

Милена е на 43 години, от Кюстендил и по професия е лесовъд. Известна сред близките си като „Горския“, днес тя...

България3 месеца ago

Гръмна сега: Жестоко убийство след пиянски скандал. Ето кого изловиха

За часове плевенски криминалисти под ръководството на окръжен прокурор са разкрили извършител на убийството на 52-годишен мъж от Плевен, съобщиха...

България3 месеца ago

3-ТЕ ЗОДИИ, НА КОИТО ИМ ПРЕДСТОИ РАЗДЯЛА

…за по-добро! Скоро ще срещнете истинската любов. Засега обаче трябва да мислите за раздялата като за свежо начало и да...

България3 месеца ago

Има го навсякъде около нас, а не знаем колко е ценно! Спестява ни хиляди левове годишно от

За какво се ползва билката Дафинов лист ?  При болки в ставите. За краката. При проблеми със стомаха. За здрава...

България3 месеца ago

Изнесоха шокиращи кадри от най-скъпото имение в Източна Европа: на Арабаджиеви! (Тънат в лукс и злато – МНОГО СНИМКИ)

Ветко и Маринела Арабаджиеви буквално са тънели в лукс и злато! Втори Версай – в това са се опитали да...

България3 месеца ago

Кое превърна бияча от Слънчев бряг Дани от любящ син в чудовище за броени часове!

Британецът Дани Джеймс Нот, който нападна инвалид в луксозен хотел в Слънчев бряг, е претърпял пълна метаморфоза за по-малко от...

България3 месеца ago

Жестоко убийство след пиянски скандал в Плевен! Ето кого изловиха

За часове плевенски криминалисти под ръководството на окръжен прокурор са разкрили извършител на убийството на 52-годишен мъж от Плевен, съобщиха...

България3 месеца ago

Разпространява се като мълния! Слави изпя личната си драма във „Фейсбук“. Връща ми се за

източник: Факти.бг „Затова“ е името на новия проект на Слави Трифонов и Ку-Ку бенд. Песента и видеото бяха представени на официалната...

България3 месеца ago

Новата Лада Нива е като космически кораб, с много екстри, а струва едва

Второто поколение на Lada 4×4 ще бъде по-скъпо от стария модел, но въпреки това ще остане едно от най-евтините предложения...

България3 месеца ago

Вижте уникалното имение на Ветко Арабаджиев в Сен Тропе, което струва 17 милиона евро! (СНИМКИ)

Пловдивският бизнесмен може се похвали с уникално имение в едно от райските кътчета на Земята – Сен Тропе. Ветко Арабаджиев...

България3 месеца ago

МИСТЕРИОЗЕН ВЪЗХОД! Ветко Арабаджиев – от обикновен шофьор до най-богатия Българин! Ето как е станало!

Бизнесменът Ветко Арабаджиев има досие в бившите тайни служби, което по-късно е унищожено в нарушение на закона. За бившите служби...

България3 месеца ago

Скандал във „Фермата“: Един от участниците: Не е имало турско робство, имало е присъствие

Жестока разправия се разпали още на старта на риалитито „Фермата“, а участниците вътре вече са се наежили срещу българомохамеданина Нури....

България3 месеца ago

Кристин Илиева: Дивна ми направи невероятен подарък за рождения ден!

Моделът Кристин Илиева призна, че има приятел, който е с нея още преди жестоката катастрофа на 12 март. „Скоро ще...

България3 месеца ago

Шок и ужас: Бежанец изнасили козата Милена в Странджанско, пастир го бие с гега и плаче

Бежанец бе спипан от възрастен пастир да мърсува с коза от стадото му посред бял ден. Срамната история се разиграла...

България3 месеца ago

В момента радостта е много голяма за цяла България! Забравих за всички проблеми. Обявиха: Имаме нов

Българският талант Адриан Андреев записа нов огромен успех за българският тенис. Андреев и неговият партньор Антон Матушевич от Великобритания нямат...

Advertisement

Trending