Don't Miss

Борисов: ГЕРБ е единствената партия, която не е влязла в коалиция с ДПС. И няма да влезе в коалиция с ДОСТ (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)

   

Преди минути завършисрещата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов с избиратели от Разград. Борисов очерта ключовите моменти от програмата на ГЕРБ и коментира политически горещите теми от последните дни.

Лидерът на ГЕРБ коментира икономическите поражения, нанесени от управлението на БСП.

„Помните ли, че имаше един министър на енергетиката – Драго Стойнев се казваше. Той бе подписал да строим 7 реактор на „Козлодуй“ с „Уестингхаус“, залагайки 5 и 6 реактор. И ако това беше станало, сега щяхме да плащаме още 10п милиарда на „Уестингхаус“. Не стига че рухна банковата система, ами това пъти се случва при мандатите на БСП. Щетите, които БСП впоследствие нанасят, са колосални“, коментира Борисов и добави: „А сега, ако бръкнете в Министерството на финансите, ще видите, че има 14 милиарда фискален редерв! 14 милиарда! Ръст на икономиката 3,8%, нулева безработица и успешна работа с контрабандата. Само за последните две години. Ама БСП като знаят, че има 14 милиарда, лъжат на едро хората. Ще ги изхарчат тия пари и след една година ще се озовем в тая зала, пред нови избори. Само че тогава парите няма да ги има! Сега има 14 милиарда да се направи „Хемус“.

„Ние държим най-ниските данъци в Европа. Работа, образование, доходи и справедливост! А БСП се объркаха – и за миграцията, и за СЕТА, и за санкциите. Всяка дума им е лъжа! Една истина няма! И вчера социалистите в Брюксел са взели решение да не се субсидират твърдите горива, мините ни. Ама като не се субсидират от Европа въглищата в мариците, цената на тока ще се вдигне. И това ще го усетите вие. В същото време слушам как в енергетиката щели да направят чудеса. Ами те ги направиха – голям шлем, малък шлем… А какво ще ни се случи, ако дойдат, пази Боже, на власт, ще видим“, коментира лидерът на ГЕРБ.

Борисов не подмина и темата с Турция: „Ние винаги сме изказвали уважение към нашите политически опоненти – и към ДПС, и към Местан. С Турция сме се стремили да държим максимално добросъседски отношения. Но изказванията на турски политици от последните дни, минават границата на добрия тон. „Османски шутове“, преминаване на границата…, минават границата на добрия тон и ние това го осъждаме. ГЕРБ е единствената партия, която не е влязла в коалиция с ДПС. И няма да влезе в коалиция с ДОСТ“.

Борисов се пошегува, че е сядал на мастика и кафе и с Местан, и с Карадайъ. Но това само в рамките на добрия тон.

„Но какво е това на ДОСТ – автобуси с османлийски маршове?! Политиката на ГЕРБ е християни, мюсюлмани – всички са равни. И всеки, който играе малко повече с тая тема, става наш противник“, подчерта Борисов и добави: „Сега пак искат да ни разделят на християни и мюсюлмани. Тук много от вас помнят възродителния процес… Затова в нашите листи – в Шумен, Търговище, Разград, Кърджали – в нашите листи има и мюсюлмани, и християни, и други етноси“, коментира лидерът на ГЕРБ.

Борисов изтъкна, че иска ГЕРБ да е пример за етническа и национална толерантност и себеуважение за всички, които искат да спазват закона и се считат за български граждани.

Лидерът на ГЕРБ допълни, че партията е изградена от хората, които ги подкрепят. „Виждаме си и своите грешки, но безгрешни хора няма“, отбеляза Борисов.

Той коментира и въпрос от залата за нелепите присъди на убийците на пътя: „Да, така е. И затова трябва да се ускори съдебната реформа… Да вземем и телефонните измами. Тези, които са задържани, 62% от тях са с условни присъди. Като се знае, че законът е безпощаден, ще спрат да крадат и да убиват. Аз съм за Крумови закони за всяко тежко престъпление!“.

 

                break } } else { }