Don't Miss

Важно! Всеки трябва да знае: Това е жива отрова: -Това ни трови всеки ден, а ние изобщо не подозираме!

   

Ароматът на свежо изпратени дрехи ни е вероятно любимо чувство. Вземаме любимата тениска от гардероба и се радваме на нейната свежест. Затова винаги се стремим разумно да изберем омекотителя, защото ще омекоти дрехите и ще я направи да мирише хубаво с дни.

Трябва да знаете, че омекотителя съдържа дълъг списък от токсини и химикали, които могат да влязат в организма през кожата или вдишването и да предизвикат множество здравословни усложнения.

Това специално е вредно за малките деца и бебетата, защото те са особено чувствителни към химикали.

Това са най-честите химикали, които са открити в почти всички омекотители на пазара:

-Алфа Терпениол – това е отровен химикал, който може да доведе до редица здравословни проблеми като световъртеж, главоболие, глад, загуба на паметта, сковаване на лицето, шията и болки в главата.

-Бензил Ацетат – доказано е, че от него се предизвиква рак на панкреаса. Неговата пара може да предизвика дразнене на очите и дихателни проблеми, а лошата  новина е, че може да се абсорбира през кожата.

-Бензил Алкохол – причинява увреждане на централната нервна система, главоболие, гадене, повръщане, виене на свят и драстична промяна на кръвното налягане

-Клорофром – канцерогенен невротоксин, който може да доведе до загуба на съзнание, гадене, главоболие, повръщане и световъртеж и сънливост

-Линанол – още една опасна съставка известна с това, че причинява респираторни проблеми и дори да доведе до т.нар загуба на координация на мускулите.

 

webnovinar.com                 break } } else { }