Connect with us

България

Вярвайте в чудеса! Учителка победи рака между два Великдена

Published

on

Преди миналогодишния Великден животът на учителката по английски език Людмила Ангелова се преобръща. Дотогава силната и енергична асеновградчанка се радва на щастлив живот – има сплотено семейство, чудесен съпруг, добри колеги и приятели. Дъщеря Теди завършва медицина, а синът Борислав е палав второкласник, по-малък е от сестра си с 16 години. Когато се роди, бях толкова щастлива, че не знаех какво повече да си пожелая, спомня Люси.

Преди великденските празници на 2015 година Людмила изведнъж се почувствала зле. Първоначално решила, че е някакъв вирус, ала болката не преминавала и веднага след Великден отишла на лекар. От този ден започнал страшният филм за нея, с много страх и много надежди.

Сега, година след преживения ужас, тя вече си е вкъщи. Преминала е първите контролни прегледи след извършена костно-мозъчна трансплантация в Германия, чувства се добре, ала още чака най-важния резултат от този преглед.

„Реших, че животът свършва, много бързо го разбрах, дори не ми оставиха място за колебания. Дъщеря ми Теди се дипломираше по медицина, беше с мен и при диагностицирането. Тя беше човекът, който ми обясни, че трансплантацията трябва да се направи”, спомня си Люси.

Химиотерапията започва веднага. Стъпките са два курса химеотерапия, почивка с очакване за ремисия, след това важната трета химиотерапия.

Люси е категорична, че в Клиниката по хематология в Пловдив е попаднала на перфектния медицински екип – от санитарката и сестрите до професора. Признава, че била обзета от страх.

„Припадах от една капка кръв, изпитвах ужас. Аз нищо не съм решавала, дъщеря ми каза, че ще направим трансплантацията. Доверих се изцяло. Вече имаше пациенти, които бяха преминали през трансплантация в Германия, и казаха, че се чувстват добре. Дъщеря ми Теди вече бе писала до клиниката във Висбаден и нещата се задвижиха, докато разбрах, че лечението ще струва 168 000 евро. Сумата беше абсолютно непосилна за нас. Имахме една къща и кола, а дори и на родителите ми къщата да бях продала, пак не можех да събера парите“, спомня си Людмила.

Опитала да получи финансова подкрепа от държавата, но нямало ефект. „Има варианти по закон, ала става много трудно и бавно. Първо трябва да проведеш лечение и след това държавата да ти поеме нещо. Пробвахме, защото нямаше как иначе да задвижиш системата“, разказва Люси.

Тогава дъщеря Теди прави страничка във Фейсбук, било е около третата терапия.

„Вече ме бяха пуснали вкъщи, когато срещнах учителки от детската градина на децата ми. Това бяха първите хора, които ми обещаха, че няма да оставят така нещата така и ще направят кампания. Оттам нататък всичко се промени. Минахме през общината с молба, реакцията беше светкавична. Готовността за съпричастност и помощ беше невероятна. Оказа се, че съм била орисана да се сблъскам с лавина от доброта. Организираха базари, включиха се ученици, колеги, напълно непознати хора, спомня си Люси.

Бизнесменът Георги Запрянов не останал безучастен, след като разбрал, че любимата му класна от техникума е в беда. Дискретно дал плик като помощ за операцията.

„Плаках, когато след това разбрах колко пари са били. След това ми се обади отец Аврамов, съученик на Георги, сега е свещеник в новата църква „Св. Николай” в Пловдив. Непознато семейство от града под тепетата дойдоха на крака и оставиха такава сума, че не знаех как да дишам от вълнение след това“, изрежда жестовете Люси.

Спомня си с умиление и за нейните ученици от Техникума по металургия в Асеновград. Не е я вярно, че поколението им е жестоко и арогантно, просто прекалено много се показва лошата страна.

„Невероятни се оказаха тези млади хора, категорична е Люси. И разказва за един от най-активните ученици в тази кампания. Иван е момче, което се ражда в 6-ти месец, тогава дори не са вярвали, че ще оцелее. Но детето е живо и здраво. Майка му, която беше щастлива от това, което синът прави за мен, ми каза: „Аз си знаех, че е имало защо да оцелее”, разказва Люси.

И допълва: Имаше период, когато си мислех, че нещо не правех както трябва, с всичките ужаси, които вървяха по новините, започнах да губя вяра, че хората се променят. Мислех, че младежите стават лоши. Бях три години в майчинство и като се върнах, не успях да позная учениците ми. Сблъсках се с толкова много доброта и ги видях в друга светлина. Сещам се как едно момченце с патерици дойде с цвете, купено от благотворителния базар за мен в Пловдив преди Коледа. Каза ми, че няма възможност за повече, но е искал да ми пожелае успех и да знам, че и той е част от подкрепата за мен“, спомня си Люси.

За трансплантиране в Германия тя отпътува на 8 декември, връща се след успешна процедура на Благовещение – 25 март. Когато тръгва, е трябвало да се съберат още 100 000 евро. След това парите се оказват събрани.

„Виждаш как хората си разтварят сърцата. На 9 декември започнаха манипулациите, много силна химиотерапия. На 17 декември вече бе трансплантацията, попитаха ме искам ли аз да натисна копчето, за да тръгне трансплантирането. Няма напрежение, травма, бодене. За 24 часа си включен на машина, която дозира лекарствата. Направиха трансплантацията, бях в пълно съзнание. След това се усещах като дрогирана, две седмици бях само на системи. Ала всичко вървеше по график”, спомня си Люси.

Когато отново отива в клиниката за контролни прегледи, в съседната стая бил Ники от Пловдив, смелото двадесет и три годишно момче, за чието лечение хората направиха невероятна кампания. Ники се чувства много добре, ще оздравее, радва се Люси. За себе си знае, че трябва да е в училище на първия учебен ден, обещала си го

Дотогава ще се занимава с третокласника Борислав. Момченцето смътно разбирало какво е можело да се случи с мама. Пазели го от новини и коментари, но наскоро при един телевизионен репортаж за аналогичен случай, попитал: „Значи, ако мама не се бе оперирала, щеше да умре?“.

Люси се гордее с дъщеря си. Тежи й, че заради грижите около нея Теди няма снимка с тога на дипломирането си като лекар в Медицинския университет, тъй като била до леглото на мама в Германия. „Знам, че трябва да направя нещо в живота си оттук насетне. Не съм го измислила, ала ще дойде. Защото тази среща с огромната доброта, която преживях, не е била случайна”, казва Люси.

Continue Reading

България

Ето каква ви е кармата, според датата на която сте се родили –

Published

on

Според  нумерологията датата на раждане  е пряко свързана с характера на човека, с неговата индивидуалност и не на последно място – с талантите му.

За да разберете в каква степен, това което правите, е вашата истинска карма , проверете какво пише за датата ви на раждане :

  • За родените на 1, 10, 19, 28 би могло да се каже, че имат усет към бизнеса, влекат ги новостите, постоянно предприемат нови планове и лесно зарязват това, което са постигнали, за да се хвърлят в неизвестното. Родените на 10 – лидери, новатори.Лесно изпадат в депресивни състояния.
  • За родените на 2 и 20 категорично би могло да се каже, че умеят да изслушват и да разбират човека срещу себе си, да поглеждат всяка ситуация и от двете й страни. Обичат хармонията и баланса. Креативни и творчески натури.
  • За родените на 3, 12, 21, 30 може да се каже, че са много талантливи. Обичат свобо дата  и независимостта.
  • За родените на 4, 13, 31 – тези хора са чудесни служители, защото стриктно изпълняват своите задължения. Може да се каже, че това са отборни играчи и не поставят собствената си личност пред благото на колектива. Издигат се бързо в служебен план. Не обичат авантюрите.
  • За родените на 5, 14, 23 – това са адаптивни хора, готови на експерименти, обичат риска. За тях подходящи са професии в областта на туризма, тъй като успешно се справят в изучаването на чужди езици.
  • За родените на 6, 15, 24 – тези хора определено имат усещане за красота и хармония. Това са истински естети, които трябва да използват тези свои качества – например да рисуват, пишат, изработват различни неща.
  • За родените на 7, 16, 25 – това са хора, които умеят да се самоанализират, перфекционисти са в това, което вършат и са много концентрирани в своите задължения. Хората, родени на тези дати, ще се справят благополучно с професии, които са свързани с преподаване, мениджмънт, журналистика, изследователска дейност.
  •  За родените на 8, 17, 26 – родените на тези дати са силни личности, често дори властни, но едновременно с това и много харизматични, с което бързо печелят доверие. Лидерските позиции биха им подхождали много.
  • За родените на 9, 18, 27 – това са борбени личности, които умеят да отстояват собствените си позиции и следват идеалите си. Обичайно хората, родени на тези дати, са привлечен най?вече от хуманитарни дейности и милосърдие. Често стават популярни.
  • За родените на датите 11, 22 и 29 се смята, че са специални: ? Родените на датите 11 и 29 са извънредно предприемчиви – те имат много добър нюх за бизнес и творчество. Непрекъснато имат нови идеи, които искат да осъществяват. ? Родените на 22 са особено посветени на работата си. Извънредно креативни са и могат да изпълнят и най?смелите си желания.
Continue Reading

България

Вдовицата на убития командос Емил Шарков проговори за новата тръпка в живота си

Published

on

За мнозина любовта е пътуване, а за други пътуванията са любов. За Милена Шаркова и половинката ѝ Лъчезар Петров важат и двете. Отношенията им започват години след запознанството им, но изживяват връзката си с трепетите на ученическа любов.

„Запознахме се около работните ни ангажименти, въпреки че се познаваме така от много години. … и изведнъж отношенията ни минават на по-приятелска плоскост и разговорите става по-задушевни”, разказва Милена пред bTV.

„Така стана, че тя беше планувала едно пътуване с дъщеря си в Италия и буквално деня след като стана ясно, че между нас ще се получи нещо. И това бяха едни 5 много бавни за мен дни. Дни, в които чаках тя да се върне, и като тийнейджъри общо взето си чатехме.

Тя ми казваше, че ходи и се крие от дъщеря си в тоалетната, за да пише нещо, което нали е много странно на годините, на които сме, да изпадаме в такава ситуация, но пък беше и забавно”, спомня си Лъчезар.

Щастието за двамата влюбени идва, след като е изстрадано. Лъчезар преминава през развод, а Милена губи обичания си съпруг – командоса Емил Шарков, който е прострелян по време на спец акция в Лясковец през март 2014 г. Излекувани от силата на любовта, двамата продължават заедно.

А отношенията им, както самата Милена казва, са като красив танц.   И двамата са страстни пътешественици и заедно пътуват из целия свят.

Сред незабравимите им екзотични обиколки са тези в Италия, Доменикана, Мексико. Любими спомени имат и от плажа Мая Бей в южната част на Тайланд, по-известен като плажа на Леонардо Ди Каприо от едноименния филм.

Забавните моменти имат и по време на пътуването им в Мексико, когато Милена приема предизвикателството да преодолее страха си от гмуркане под вода. Историята на Милена и Лъчезар доказва, че втори шанс за любовта има. И то за истинска любов.

Continue Reading

България

Мъж с коронавирус в Стара Загора, изолираха го в болницата, обявяват извънредни мерки

Published

on

В клиниката по инфекциозни болести в УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович” АД в Стара Загора е изолиран украински гражданин за наблюдение, тъй като има съмнения, че е заразен с коронавируса, съобщиха от болницата. Той е с постоянно жителство в Стара Загора, но през последните три години е пребивавал в Китай, откъдето се е прибрал на 4 февруари.

Поради еднократно повишаване на температурата и инфекциозна бдителност е хоспитализиран. Взет е носогърлен секрет за изследване на коронавирус 2019-nCoV, който е изпратен в Националната референтна лаборатория в София. Очаква се резултатът да стане ясен до 24 часа.

Continue Reading
Advertisement

Интересни

България5 дни ago

Ето каква ви е кармата, според датата на която сте се родили –

Според  нумерологията датата на раждане  е пряко свързана с характера на човека, с неговата индивидуалност и не на последно място – с талантите...

България6 дни ago

Вдовицата на убития командос Емил Шарков проговори за новата тръпка в живота си

За мнозина любовта е пътуване, а за други пътуванията са любов. За Милена Шаркова и половинката ѝ Лъчезар Петров важат...

България1 седмица ago

Мъж с коронавирус в Стара Загора, изолираха го в болницата, обявяват извънредни мерки

В клиниката по инфекциозни болести в УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович” АД в Стара Загора е изолиран украински гражданин за...

България2 седмици ago

Жена почина, докато чакаше да вземе пенсията си

Жeнa ce cтрoпoли нa зeмятa и пoчинa в пoщeнcкa cтaнция в Плoвдив, cъoбщaвa Плoвдив нaу. Трaгeдиятa ce cлучилa в клoнa...

България2 седмици ago

Явор Бахаров изчезна мистериозно

Иво Аръков, Бойко Кръстанов, Боряна Братоева, Даниел Цочев се събраха на ексклузивното представяне на новия сериал на bTV и „Междинна...

България2 седмици ago

Защо не бива да ходите до тоалетната, ако се събудите посред нощ –

Повечето от нас правят всичко погрешно и напразни опити да заспим само се довеждаме до безсъние. Късно през нощта изведнъж...

България2 седмици ago

Спипаха 21-годишната булка Миляна на дядо „на калъп“ с друг пенсионер

Cвaтбaтa нa 74-гoдишния Милoйкo Бoжич и 21-гoдишнaтa Милянa Бoгдaнoвич бeшe eднa oт нaй-oбcъждaнитe тeми в Cърбия. Двaмaтa ce oжeнихa прeз...

България2 седмици ago

Затова погребенията се правят на 3-ия ден след смъртта –

Колкото и да искаме да живеем вечно, хората са предопределени да умрат. Следователно делата с погребението рано или късно ще засегнат...

България2 седмици ago

Грипът убива наред до България ,жертвите са десетки в Румъния

Броят на лицата, починали от грип в Румъния, достигна 25 души, съобщи днес Националният център за наблюдение и контрол на...

България2 седмици ago

Европа се готви за опасна буря!

Северна Европа бе обхваната днес от силни ветрове и проливни дъждове, а метеорологичните служби от Ирландия до Германия предупреждават населението...

Made in BG2 седмици ago

4 магически места в България, които сбъдват желания

Има места в България, които притежават необяснима енергия и очарование. Места, на които веднъж докоснал се до тях, остават у...

България2 седмици ago

Отново засякоха „истинско“ сирене на пазара у нас

Агенцията по безопасност на храните е извършила проверка на качеството на сиренето в търговската мрежа. От 8 марки 3 са...

България2 седмици ago

Внимавайте: Не изплащат печалбите от билетчетата, но ги продават

Търкането на лотарийни билетчета категорично остава вече в миналото. Не само по закон, а и в съзнанието на хората. Наша...

България2 седмици ago

Очаква се опасна снежна буря да разтърси Германия

Германия се готви за буря, която вероятно ще я държи в плен в продължение на два дни. Според прогнозите стихията...

България2 седмици ago

Стив Ханке: България не трябва да приема еврото

Създаването на еврото е грешка и България не трябва да се присъединява към еврозоната. Това заяви бащата на валутния борд...

България2 седмици ago

Кой стори това? Българска изложба в Лувъра, но в отдела за „Ислямско изкуство“

Предстоящата трета българска изложба в Лувъра през лятото на 2020 година е на път да предизвика обществен скандал.  Ще бъдат...

България2 седмици ago

Сгащиха общински съветник за бракониерство

Общинският съветник от Стамболийски Атанас Мавродиев е бил хванат в бракониерство. Свидетели са подали сигнал за съмнителните рейсове, които били извършвани с...

България2 седмици ago

Ето в какви условия се търсят изчезналите баща и син, вятърът и студът са безмилостни

Трети ден продължава спасителната операция по издирването на двама туристи – баща и син от Стара Загора, които се изгубиха...

България2 седмици ago

Десетки души са в бедствие над Перущица след обилния снеговалеж

15 души продължават да бъдат откъснати в местността Върховръх над Перущица след последния снеговалеж в Родопите.  Верижната машина, която късно...

България3 седмици ago

Нови подробности за ареста на Божков в ОАЕ, сгащили го с 500 милиона, опитвал да подкупи полицаите

Българската прокуратура чака днес официално потвърждение за задържането на издирвания бизнесмен Васил Божков на територията на Обединени арабски емирства (ОАЕ)....

Advertisement

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com