Don't Miss

ЕКСКЛУЗИВНО! Бареков разгроми Йончева и Гарелов: Заплатите им бяха десетки хиляди левове, договорени лично с Цветан Василев! Тя имаше и странични спонсори за пътуванията си

   

Скандалът между лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и кандидатът за депутат от БСП Елена Йончева продължава да тресе държавата. Неслучайно коментарите след думите на Борисов, че Йончева е взимала милиони държавни пари за работата си, които той е платил в първото правителство на „Борисов“, защото такова е било разпореждането от предходното на Станишев бяха, че е отворена кутията на Пандора. И тя наистина се оказа отворена, защото продължават да излизат нови и нови неща.

Годината е 2013 г., телевизията е „ТВ7“. В абсолютния подем на медията Елена Йончева и Иван Гарелов започнаха предаването си „Оригиналът“. Това беше връщането им на екран от дълги години реанимация. Две години по-късно Гарелов заяви, че излъчването пада, защото договорът е изтекъл, но се надява да бъде подновен. Това не се случи, но пък се оказва, че по времето когато са били в телевизията са взимали и добри заплати. Може би Йончева не си спомня, както и за това, че е взимала пари от БНТ. По онова време изпълнителен директор на „ТВ7“ е Николай Бареков, ето и какво каза той пред нас.

– Г-н Бареков, вие дълго време работихте с Елена Йончева и Иван Гарелов. В Съдебната палата заявихте, че те са договорили парите си с Цветан Василев по времето на КТБ, вярно ли е това?

– Това, което мога да кажа, че Йончева и Гарелов взимаха много тлъсти заплати, които те лично бяха договорили с Цветан Василев. Аз трябваше да изпълня общо взето молбата на г-н Василев, през фирмата „Ноу Фрейм“, която беше собствност на Вили Сечкова, а след това моя собственост. Аз трябваше да им плащам тези заплати и продукцията на тяхното предаване.

– Помните ли какви суми бяха договорени с Цветан Василев?

– Не помня точна сума, но със сигурност мога да твърдя, че бяха десетки хиляди левове на месец. Проблемът дойде от това, че г-н Василев и телевизията „Тв7“ спря плащането. Аз по това време вече не бях изпълнителен директор, а журналист на свободна практика и си правех партията, но „Ноу Фрейм“ беше моя собственост.

По това време г-н Василев или КТБ, не знам кой плащаше на телевизията, защото тя медията се управляваше вече еднолично от Василев след мен. Те просто спряха да плащат. Така натрупаха към моята фирма над 700 хиляди лв. задължения, само телевизията. Като цялост фирмата ми имаше да получава от фирми на Василев и телевизията сумата от 6 млн. лв. Тук искам да кажа, че тези пари не бяха изплатени и са дължими и до момента и от Цветан Василев и от телевизията.

– Това ли е причината преди време Йончева и Гарелов да ви обвинят, че не плащате заплати?

– Точно така, аз бях обвинен от тях, включително те писаха и писмо до Европейския парламент, как съм им дължал заплати. Същите тези заплати, които те лично са договорили с Цветан Василев, а и работеха в телевизията, след като аз напуснах. Тук става дума за тяхното предаване и техните заплати за десетки хиляди. Друг е въпросът пътуванията на Елена Йончева от къде са били спонсорирани и кой ги е плащал. Това аз вече не мога да кажа. Йончева имаше един рамков договор за една сума пари, те не бяха в никакъв случай малко за нейните пътувания, но според мен тя имаше и спонсорски сметки, по които  събираше пари за пътуванията. Но кой е спонсорът аз не знам и нямам информация.

За мен Йончева и Гарелов са огромно разочарование в човешки план, това са хора, за които аз работих дълги години, аз им бях началник, но всъщност работех за тях. Аз им направих предаването, аз ги върнах на екран, аз се грижех за тях двамата, като за мои деца, въпреки, че Гарелов е на 75 години, а аз съм на 45 и се грижех за тях като за мои деца.

Тези хора се обърнаха след това срещу мен, знаейки каква е истината и, че парите ги дължи Цветан Василев, срутената банка КТБ и бутнатата телевизия „ТВ7“.

ПИК

                break } } else { }

This site is protected by wp-copyrightpro.com