Don't Miss

ЕКСКЛУЗИВНО! Лиляна Павлова с най-откровеното си интервю. Ето какво разкри тя – за Борисов, дъщеря си и…

   

Аз съм емоционална и свръхпрактична. И както и да си мислиш, че ще правиш компромиси, че ще си различен в политиката, не се получава на практика така. Но въпреки това ми харесва да се занимавам с политика. Това заяви пред камерата на Мариян Станков – Мон Дьо кандидат-депутатът на ГЕРБ и бивш министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

„Образованието и учителите са едни от трите кардинални грешки на ГЕРБ“, не скри тя. „Нещо не го направихме както трябва и то се усеща по реакциите на тези съсловия. Здравеопазването – също. Колкото повече пари даваме, толкова по-зле става. Там също не напипахме правилната посока. И трето – бюрокрацията. Корупцията не почва от „високите етажи“, а от ниското. Всеки от нас, когато иска да му се случи нещо бързо, е готов да даде пари“, коментира Павлова.

Тя коментира и въпроса дали е възможна коалиция между ГЕРБ и БСП. „Не, не мисля. Ние сме на коренно противоположни мнения по основни въпроси. Например – със закон искали да притиснат банките, да освободят от лихви младите семейства. След това ще си направят държавно финансиране и предприятия и ще си ги приватизират за жълти стотинки. Е, как да се срещнем с програми и платформи?!“.

Павлова не скри, че Реформаторският блок е най-близо до програмата на ГЕРБ. „В коалиционното правителство на Борисов-2 ние имахме в тяхно лице коалиционен партньор. Но ви казвам, не беше лесно, беше тежко. А що се отнася до Марешки – такива „патерици“ не са ни нужни. За съжаление е възможен и сценарият предсрочни избори. Двама се карат, третият печели, но като гледам – третите са много. Според социологическите проучвания нито една от двете големи партии няма да успее да направи собствено правителство. В машинациите БСП са добри“,  коментира кандидат-депутатът на ГЕРБ.

Запитана как е била открита от Борисов за политиката, Павлова отговори: „Той е обвиняван, че е авторитарен, че не дава право на глас, това не е вярно. Пръв за политиката ме откри Росен Плевнелиев. Той ме представи на Борисов. Той е всъщност човек с чувство за хумор и дава доверие, дава шанс на хората… О, карал ми се е! Той бързо избухва, както и аз. Когато ми предложиха за пръв път да стана министър, моята сътрудничка ми каза: „Е сега стана огнената война!“.

Павлова не скри, че срещу нея е имало много спретнати интриги, Борисов обаче я успокоил: „Спокойно, моето момиче. Не им обръщай внимание! Не чети жълтите вестници“.

Бившата министърка допълни, че политиката не се е оказала „време разделно“ за част от приятелския й кръг.

А за дъщеричката си тя каза: „Надявам се, че съм добра майка… София ми прободе сърцето тия дни: „Тази твоя обич ме побърква и съсипва. Твоите думи са като хвърлен камък по мен“. Тя знае как да ми разкъса сърцето. Но никога не ме е обвинявала, винаги ме е съветвала. Сега, когато влиза в тийнейджърска възраст, се поизострят нещата. Но татко ми казва, че съм си намерила майстора в лицето на „малкото Лиле“. Аз съм авторитарна, но тя ще ме надмине. От малка знаеше кой какъв е в политиката. Тя е Телец с характер. Веднъж я взех с мен на среща, беше малка. Помолих я – мълчи, не се обаждай. Борисов тръгна да казва нещо, а тя отговори: „Ти не си ми шеф на мен, не можеш да ми казваш нищо. Ти си шеф на мама“, сподели Павлова.

Тя допълни още, че в семейството получава огромна подкрепа от съпруга си. Той поел грижите за дъщеричката им от малка. „Той й прави закуска, водеше я на градина. А с него сме 17 години заедно. Не мога да кажа, че беше драматично-разтърсваща връзка. Просто животът ни събра отново и се случиха нещата. Но като ме види, че съм сърдита, сам излиза от стаята. Ние, жените, не страдаме от егото си, а от силните си емоции. По скалата от 1 до 10 съм емоционална на 10. Моят мъжки ментор е моят баща“, заяви Лиляна Павлова.

Запитана дали вярва във Възмездието, тя отговори: „Не съм сгрешила и няма от какво да се притеснявам. Защото съм вярвала в това, което правя. Искам да бъда запомнена като решителна, правеща и с твърда ръка… Ние трябва да спечелим изборите, защото сме честни, имаме ясен план какво искаме да направим. Готови сме да признаем грешките си, да отстъпим назад, за да направим нещата по правилния начин, а не на всяка цена“.                 break } } else { }