Don't Miss

ЕКСКЛУЗИВНО! Топклиматологът Георги Рачев с последни подробности за страшилището „Ирма“, какво ще бъде времето и у нас (СНИМКИ)

   

„Това е най-голямата прахосмукачка, която може да съществува в света. Това, че морето се отдръпва, означава че идва приливна вълна, като в Маями е в порядъка на 3 метра, като добавите и вълната се получава това заливане. Има голяма опасност от наводнение.“ Това заяви топклиматологът Георги Рачев по повод катаклизмите в Маями след опустошителния ураган „Ирма“.

Той допълни, че в окото на циклона е тихо и спокойно. „Ветровете са убийствени, като Ирма се съревновава с още два тропически циклона по отношение на поддържане на една висока скорост на вятъра. Когато стигне сушата, довечера няма да има това топло време от морето и ще се превърне в един топричен циклон с много дъжд“, добави още Рачев.

По думите му поне още една седмица ще се занимаваме с „Хосе“, който ще остане чак до 20 септември, а „Ирма“ още днес си отива. На въпрос, защо го наричат чудовище и имало ли е такова нещо, Райчев заяви, че „Ирма“ прилича на още няколко такива циклона.

Климатологът заяви, че строителството вече е различно, тъй като сградите, които се строят трябва да са устойчиви на вятър 200 км. в час, както и прозорците.

За времето у нас, Рачев заяви, че ни очаква топло време и не бива да се притесняваме за студ и дъжд. „Времето на 15-ти септември ще бъде прекрасно, топло, топло и пак топло“, заяви климатологът.

 

                break } } else { }