Свържете се с нас

Любопитно

Един богат мъж имал четири красиви съпруги. Когато бил на смъртно легло и ги помолил за едно единствено нещо, те…

Published

on

Живял някога един мъж, който имал четири жени.

Четвъртата си жена той обичал най-много. Осигурявал ѝ най-доброто, хранел я с най-добрите гозби, обличал я с най-скъпите дрехи, подарявал най-красивите бижута и задоволявал всичките ѝ капризи.

Мъжът обичал и третата си жена – невероятна красавица. Когато пътувал в други страни, винаги я вземал със себе си, за да могат всички да му завидят, но винаги се боял, че тя ще го напусне и ще избяга при друг.

Мъжът обичал и втората си жена – хитра и всеотдайна. Тя била довереното му лице, умна, винаги доброжелателна и търпелива. Той знаел, че винаги може да се опре на нея, да ѝ се довери в трудни времена. Когато имал проблеми, той споделял всичко с втората си жена, а тя помагала на мъжа си да се справи, била до него в трудните моменти.

Първата била най-силната и мъдрата от всичките му жени. Тя била тиха и незабележима, но винаги била до него. В трудни моменти тя му давала най-много увереност и кураж, най-ценните съвети. Тя била много предана и правела всичко възможно да запази и умножи ое повече  богатството. Но, независимо от всичко това, мъжът не я обичал като останалите си три съпруги. Тя го обичала силно и безрезервно, но той с години не се сещал за нея. Никога не я питал от какво се нуждае и много рядко полагал грижи за нея.

Един ден мъжът се разболял тежко и разбрал, че идва краят на живота му. Спомнил си изминатия жизнен път, пълен с разкош и много любов. В последния си час той наредил да извикат една по една всичките му жени.

Най-напред дошла четвъртата – неговата най-голяма любов.

– Обичах те много, повече от всички, грижих се най-много за теб, пазех те… Сега, когато умирам, готова ли си да ме последваш в царството на мъртвите? – попитал я той.

– О, това е невъзможно. Длъжна съм да те изоставя завинаги. – отговорила жената и излязла от покоите му.

Натъжен, мъжът попитал третата си съпруга:

– Аз ти се възхищавах през целия си живот. Сега, когато умирам, готова ли си да ме последваш в царството на сенките?

– Не! – казала третата съпруга. – Животът е толкова красив! Когато умреш, аз мисля да се омъжа! Ще си намеря нов господар, който да се грижи за мен. Знаеш, че всички искат да ме притежават.

Дошъл ред на втората жена.

– Винаги идвах при теб за помощ и ти винаги ми помагаше и бе най-добрият ми съветник. Сега, когато умирам, готова ли си да ме последваш?

– Мога да дойда с теб само до гроба ти, владетелю мой, и да те погреба с чест. – отговорила жената – Оттам нататък ще трябва да продължиш сам.

Отговорът й ударил мъжа като хиляди светкавици в сърцето. В последния си миг, той осъзнал, че всичките му усилия и грижи за любимите му жени са били напразни.

В този момент се чул глас:

– Ще дойда с теб и ще те последвам, където и да отидеш… до края!

Мъжът видял първата си съпруга – изтощена от скръб, почти неузнаваема. Поразен, казал:

– Трябваше повече внимание да ти отделям, докато можех да го правя! Как допуснах да те пренебрегвам за сметка на другите, които сега ме изоставят?

Извод от притчата:

Всеки един от нас има четири съпруги.

Нашата четвърта съпруга – това е нашето тяло; без значение колко време и усилия ще отделяме за него, за да изглежда добре, тя ще ни напусне, когато умрем.

Нашата трета жена – това са нашата кариера, статус, пари, богатство, социално положение. Когато умрем, те остават за другите.

Втората ни жена – това е нашето семейство и роднини. Без значение колко ни помагат тук, всичко, което могат да направят за нас в сетния ни час, е да ни придружат до гроба.

А първата ни жена е нашата душа, често пренебрегвана от нас заради преследването на успех, власт, богатство и удоволствия.

Въпреки това, душата е единствената, която ни придружава навсякъде, където и да отидем. Отнасяйте се с внимание и грижи, пазете я, тя е нашият най-голям подарък.

Още

Любопитно

Ванга ПОСТАВИ само една зодия пред всички! Вижте коя е тя! Ето коя е благословената

Published

on

Пророчицата Ванга се възхищавала на съзвездието Козирог – пише „България днес“.

Според гадателката там живеят високоенергийни същества, които са много напреднали и развити като разум – отбелязва изданието. Те са направили на осем места във Вселената биологичен живот като нашия – посели са го. Две от тези планети са се самоунищожили. Сега е на път това да се случи и с нашата

А другите 5, казваше Ванга, са се развили възходящо – отишли са много напред и те са тези, които ни посещават според нея“ думите са на приятелката на Ванга – журналистката Богомила Косатева. Жената се познавала с Ванга, след като взела интервю от нея за филма на режисьора Стилиян Иванов.

„Но Ванга казваше, че представителите на извънземния разум са много различни. Казвала ми е, че са оставили следи от своите посещения тук. Има една скала в Петрич – никога не успях да разбера цялата история на тази скала, – за която се твърди, че по време на пролетното и есенното равноденствие се отваря пролука в нея и оттам излиза особена светлина. Много пъти съм питала Ванга за тази скала, но та не ми каза, не пожела да ми каже. И все пак спомена, че е като холограм и че всеки може да я види. А ако отида там по точните ти указания, питах я, а тя:

„Не е толкова просто. Трябва да си се въздържала от полов живот, да си постила, да си се пречистила и качила вибрациите на духа си много по-високо. Тогава ще видиш промяната в скалата“ – разказва днес Богомила Косатева

Според нея пророчицата е била категорична, че някога в древността хората са можели да летят, да пращат мисли и да четат мисли до момента, в който са прояли месо. И тогава тези способности са закърнели у човека. Защото яденето на месо понижило силно вибрациите му.

Още

Любопитно

3 зодии, които само те използват, изсмукват енергията ти и те захвърлят като са взели всичко, което могат

Published

on

Е, на тези няколко зодии им се носи лоша слава. Разбира се, че има изключения, но важно е да знаете с кого си имате работа.

Използват те в любовта, използват те като приятели и в общи линии са свикнали само да взимат, но не и да дават. Ето кои са те:

ТЕЛЕЦ

Телците може да са както много сладки, така и да пръскат отрова. Те имат специално отношение към много малко хора в живота си. Обичат и уважават истински само най-близките си, но никога не дават всичко от себе си на случайни хора, които не са се доказали във времето. Като приятели Телците са едни от най-големите използвачи. Обаждат се само, когато на тях им се излиза, но потърсиш ли ги ти, все за заети и нямат време за теб. Говорят за гърба ти, дори да си на крачка разстояние, а когато ги погледнеш, ти се усмихват сладко, сладко. В любовта трябва да сте много внимателни с тази зодия, защото може да е много коварна. Те обичат да бъдат обичани и това им носи най-голямото удоволствие от една връзка. Обичат само на теория, но всъщност се наслаждават на вниманието, което им се дава. Умеят да си измислят обещания, но никога не ги спазват. В мига, в който им доскучае… изобщо не се и надявайте да останат.

ДЕВА

Девите са изключително сложни същества. Все мислят за живота, все се чудят накъде да поемат и в цялото това объркване, въвличат и хората около себе си. Когато Девите имат желание да се сближат с някого, това никога не е случайно. Обикновено търсят изгода, свързана с пари и бизнес. Случайни контакти нямат, всичко е добре измислен план за бъдещето, който би им донесъл финансова полза. Като приятели са верни към шепа хора, но когато нещо не им изнася, затварят страницата и ти обръщат гръб. В любовта Девите са най-сложни. Объркани са, не знаят какво чувстват и се хвърлят с главата напред в неизвестното. Никога не са готови за сериозна връзка и сериозни крачки, но винаги ги правят. Когато усетят, че са направили огромна грешка и не са готови за това, те рязко се променят и сякаш стават други хора. Ще изчезнат от живота ти,  още преди да си се усетил.

РИБИ

Рибите са наистина „хлъзгави“ същества. Представят се за добри и отворени към всичко и всички. Често можеш да видиш представителите на този знак заобиколени от много хора. Обичат големите компании, но всъщност приятелствата им там са крайно повърхностни. Държат единствено на себе си и това е. В любовта Рибите не са никак лесни. Те се усмихват, дават сигнали, че всичко е наред, но всъщност мислите им са съвсем на друго място. Когато са във връзка гледат да вземат всичко, от което те имат нужда. Създадат ли семейство, ще бъдат изключително незаинтересовани какво се случва и няма да поемат никакви отговорности. Ще се възползват от партньора си докрай. Оплитат половинката си в много здрави мрежи и хората до тях остават, въпреки че не са щастливи. Когато на Рибите им омръзне да играят, ще те оставят без капка жал.

Още

Любопитно

Как да приготвите най-вкусните мекици

Published

on

Как да приготвите най-вкусните мекици

Приготвяне

20 минути

Готвене

20 минути

Общо

40 минути

Порции

6 порции

Такива мекици ще изненадат дори най-опитните ценители на готвенето. Ако не сте опитвали да приготвите по тази рецепта преди, трябва спешно да я приготвите!

Вижте как да направите най-вкусните мекици:

Необходими продукти

300 грама топло мляко;
1 яйце;
7 грама суха мая;
1 чаена лъжичка захар;
1 чаена лъжичка сол;
2 супени лъжици ябълков оцет;
550 грама брашно;
40 грама масло.

Начин на приготвяне

Начин на приготвяне на най-вкусните мекици:
най-вкусните мекицинай-вкусните мекици

За начало трябва леко да затоплите млякото и да разтворите необходимото количество мая в него. След това трябва да добавите захар и да разбъркате всичко добре. Когато консистенцията стане еднородна и всички съставки се разтворят, посолете и добавете на части пресятото брашно. Замесете тестото, като в процеса не забравяйте да добавите ябълков оцет, който е тайната съставка, която прави готовите мекици нежни и пухкави.

Оставете тестото да си почине 10 минути. След това оформете мекиците във форма по желание и ги изпържете в тиган от двете страни до златиста коричка.

най-вкусните мекицинай-вкусните мекици

Сервирайте готовите мекици топли или студени поръсени с пудра захар или сирене – и в двата случая ще ви харесат.

Добър апетит!

Още
Реклама

Интересни

България27 минути ago

Жестоко убийство в Сливен СНИМКИ

Лек автомобил, управляван от млад шофьор, уби 86-годишна жена в Сливен. Драмата се разигра минути след 16 часа в събота, съобщава Sliveninfo....

Made in BGедин час ago

ЗВЕЗДЕН ДЕБЮТ: Роси Пейчева показа бебето (СНИМКА)

Родопската народна певица Росица Пейчева, която на 50 г. роди третото си дете, показа първата снимка на бебето. „За всяка...

Made in BG5 часа ago

Не издържа: Натали Трифонова проговори за скандала в „Денсинг старс“!

Натали Трифонова се размина с голямата награда в „Денсинг старс“, въпреки старанието си на дансинга, но пък си позволи да...

България5 часа ago

Страшна трагедия с младеж на АМ „Тракия“! СНИМКА

Тежка катастрофа на магистрала „Тракия“. Кола излетя от аутобана и се обърна в полето, научи БЛИЦ.   Инцидентът е станал...

Made in BG7 часа ago

Нов мъж върна слънчевата усмивка на лицето на Алекс Сърчаджиева

Моноспектакълът, в който Алекс Сърчаджиева разказва по изключително емоционален начин живота си, не оставя никого със сухи очи на финала....

Любопитно7 часа ago

Ванга ПОСТАВИ само една зодия пред всички! Вижте коя е тя! Ето коя е благословената

Пророчицата Ванга се възхищавала на съзвездието Козирог – пише „България днес“. Според гадателката там живеят високоенергийни същества, които са много...

България8 часа ago

Силна молитва към Божията майка от 4 думи, която промени живота ми

Всеки от нас се надява да направи желаните промени – някой иска да се промени, някой се нуждае от подкрепа...

България8 часа ago

За първи път у нас! Ще валят глоби за всеки с телефон, който…

Това ще се случи, ако парламентът приеме проектопромени, предложени от Министерския съвет, според които те вече няма да имат право...

Любопитно8 часа ago

3 зодии, които само те използват, изсмукват енергията ти и те захвърлят като са взели всичко, което могат

Е, на тези няколко зодии им се носи лоша слава. Разбира се, че има изключения, но важно е да знаете...

Любопитно8 часа ago

Как да приготвите най-вкусните мекици

Как да приготвите най-вкусните мекици Приготвяне 20 минути Готвене 20 минути Общо 40 минути Порции 6 порции Такива мекици ще...

Made in BG8 часа ago

Бомба: Фолк идолът Меди е гадже с много известна певица!

В светските среди гръмна новината за нова светска двойка. Фолк идолът Меди е забил известна колежка, но засега крият чувствата...

Made in BG9 часа ago

Фенове на „Ергенът“ с оригинални идеи за новия ерген

Неочаквания финал на „Ергенът“ доведе до лавина от иронични коментари в социалните мрежи. В тях феновете на романтичното риалити залагат...

България9 часа ago

Журналист с бомбастично разкритие за джипа на Кирил Петков: Колата няма…

Джипът от катастрофата с Петков е без „Гражданска отговорност“ и технически преглед. Такова разкритие прави разследващият журналист Григор Лилов след...

България9 часа ago

Имен ден: Необикновени имена черпят днес

На 18 май Православната църква почита паметта на Свети мъченик Теодот и светите седем девици.  В град Анкира в малоазийската област Галатия...

Made in BG22 часа ago

Голяма трагедия застигна Веселин Маринов, отменя концерти

Голяма загуба в живота на известен наш певец. Починала е майката на обичания български изпълнител Веселин Маринов. Тъжната вест беше съобщена във Facebook...

Made in BG22 часа ago

СТУПОР: Победителката Алекс Гърдева влязла в „Хелс Китчън“ с торба лекарства! (изплашила екипа на предаването)

Шеф Ангелов й връчи победата за отбора на Златните в „Хелс Китчън“, но Алекс Гърдева определено отдавна не е с...

Made in BG22 часа ago

Киара от „Ергенът“ разтърси: Мартин Елвиса ме сваляше, а още беше с Емануела! Тя щеше да ме убие!

Истински екшън се е разиграл преди време между Емануела и нейната колежка Киара, която никой не знаеше, докато не цъфна...

Българияедин ден ago

Гръмнаха мъж в главата в Шумен, последва нещо страшно

Задържаха 50-годишен мъж след сигнал за сбиване в двор на фирма край Шумен, съобщиха от полицията. На 16 май той...

Българияедин ден ago

Привикали Кирил Петков в прокуратурата заради мелето, той разкрил, че…

Военно-окръжна прокуратура е разпитала всички от колата на НСО, участвала в тежката катастрофа на входа на Аксаково, при която загина един...

Българияедин ден ago

Заковаха го! Експерт спипа Кирил Петков в голяма издънка по време на катастрофата

Искрено се надявам активността на службите и прессъобщенията от страна на една конкретна политическа партия да не се дължат на...

Реклама

Trending