Don't Miss

Елена Йончева съсипана от парламента – журналистката се крие от всички, не яде и не пие на работа

   

Политиката променя хората и това правило важи с пълна сила за новоизлюпената депутатка Елена Йончева. Бившата пиарка на Румен Радев, която напусна скорострелно „Дондуков” 2 след само месец служба в президентството, днес е по-тиха от водата. Парламентът буквално е съсипал някога острата и непримирима журналистка, която сега се движи като сянка и мери всяка своя крачка и дума.

Йончева дори не смее да се мотае из кулоарите на Народното събрание, по никакъв повод не може да бъде видяна в кафето на народния представител, където депутатите са свикнали да сядат на дълги разговори със свои колеги или пък да разменят някоя клюка с журналисти.

Бившата топ репортерка пристига всяка сутрин от сряда до петък точно в 8 часа и 15 минути на работа и е първа сред депутатите. Отделя достатъчно време да се подготви за предстоящото пленарно заседание, което стартира обикновено в 9 ч. Тя влиза от задния вход на парламента и с бодра крачка се отправя към левия кулоар, без да се отклонява никъде, като влиза право в стаята на БСП. Оттам Йончева излиза едва няколко минути преди заседание и директно се мушва в пленарната зала, за да не може да бъде засечена от журналисти. После Йончева заема чинно мястото на банката си и не мърда оттам, докато председателят не даде почивка. Щом чуе камбанката, бившата любима на Сергей Станишев отново влиза в стаята на БСП, където се укрива чак до подновяване на заседанието.

За да не й липсва нищо, грижата има секретарката на партията. Именно тя има за задача да носи кафе, вода и храна на Йончева и други нови депутати, които изпитват ужас да излизат от стаята и подобно на журналистката се крият вътре.

От старта на парламента Йончева е имала пряк контакт с журналистите, или по-известни сред депутатите като „хиените”, един-единствен път. Това беше именно в разгара на скандала с Георги Гергов. Тогава по чиста случайност тя попадна пред събралата се тълпа репортери, но вместо за броженията в БСП, тя предпочете да говори единственото за замърсената вода в Хасково и умело се измъкна.

Единствено в пленарната зала, където нямат достъп медиите, когато излезе на парламентарната трибуна, Йончева показва характер и хъс да громи опозицията с напористия си тон и остър език, който ползва в речите си. Някои дори коментират, че напомня на Корнелия Нинова в ранните й години, когато с Мая Манолова се състезаваха да борят лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Днес тази задача има Йончева, която освен всичко е и говорител на партията.

Друг път оправдават странното й отшелническо поведение с факта, че е съсипана от ранното ставане. Журналистката страдала от недоспиване, защото нощем често имала грижи с бебето, но колкото и да е изморена, сутрин трябвало да е в парламента и вече страдала от сериозно изтощение.

САМО В ПИК И "РЕТРО"! Елена Йончева съсипана от парламента - журналистката се крие от всички, не яде и не пие на работа, козирува като ученичка на Корнелия

Източник: Retro.bg                 break } } else { }

This site is protected by wp-copyrightpro.com