Don't Miss

Защо задължително трябва да махнем снега от покрива на колата (ВИДЕО)

   

Голямата виелица дойде, както бе предвидено и повече от драматично разяснено от всякакви служби и медии. И колкото и да е странно, че през януари може да е студено и да има много сняг, все пак не трябва да се правим на живели на Екватора до момента и да приемем отличителните черти на Умерения климатичен пояс с по-голяма доза хладнокръвие.

А това включва и отношението ни към автомобила, който караме. Действително е досадно да чистим снега и да стържем стъклата рано сутрин, когато обикновено е най-студено. Това обаче не значи, че трябва да се пренебрегват основни правила за безопасност, които са валидни изключително и само за зимния сезон, пише Офнюз.

А едно от тях е – изчистете добре колата си, което включва не само предното стъкло! Какво видяха очите ни тази сутрин по софийските улици? Може би половината автомобили си носеха по една преспа на покрива. При някои височината на снежната покривка беше особено впечатляваща. А върхът са онези смелчаци, които просто изкопават една амбразура на стъклото пред волана и смело тръгват с десетки килограми сняг и лед на возилото си из улиците.

Първо, подобно отношение демонстрира пълна немърливост към самия автомобил. Но, ако приемем, че това е просто вещ и едва ли трябва да се грижим особено много за външния му вид, стигаме до истински сериозния проблем – безопасността. Не знам дали хората си дават сметка колко опасно е да карат със сняг на покрива. Опасни са за себе си, опасни са и за останалите участници в трафика. И за да не бъдем голословни, ще Ви покажем защо с няколко видеа:

                break } } else { }

This site is protected by wp-copyrightpro.com