Don't Miss

Златната смес на българите, която всеки трябва да знае! Три лъжички на ден от ден на нея и си нов човек!

   

Мед и сок от лук изчиства кръвоносните съдове, влияе добре на мозъка и подобрява паметта

Лукът е един от най-старите зеленчуци, познати на човечеството. Той се използва като добавка или подправка във всички кухни по света. Можете да намерите лук в пресни, замразени, консервирани и дехидратирани състояние и под формата на прах. 

Лековитият кромид лук е много здравословен зеленчук. Една глава лук съдържа ценни лечебни хранителни вещества и може да се използва като естествено средство срещу редица заболявания.

Когато става въпрос за хранителните вещества, които се в лука, може да отбележим, че той съдържа много въглехидрати, а растителни протеини и мазнини в малки количества. Но истинската стойност на хранителния кромид лук произлиза от съдържанието на витамини и минерали. Той съдържа калий, сяра, витамини В1, В2, С, К, Р, бета каротин. Поления лук в организма действа подобно на инсулин.

Този здравословен зеленчук може да се използва в почти всички видове храни. Той може да се консумира пресен, пържен или в салати, като подправка, но в един друг интересен вариант ние сме решили да Ви го представим:

Необходими съставки и приготвяне

Достатъчно е да получите 100 грама сок от лук като обелите, настържете и изстискате една или няколко глави кромид лук. Може да получите своя сок с помощта и на сокоизстисквачка. Добавете и 100 грама пчелен мед. Така получавате една смес от сок от лук с мед. Пчелният мед също има добре известни лечебни свойства и така двете съставки представляват много добра комбинация.

Начин на употреба

Консумирайте по една супена лъжица от лековитата смес на половин час преди хранене три пъти на ден. Това естествено лекарство перфектно ще очисти кръвоносните съдове и ще подобри паметта Ви. Освен това, тя също така ще подобри вашия мозък с цялостната функция чрез възстановяване на мозъчните клетки.

 

lechitel.net                 break } } else { }

This site is protected by wp-copyrightpro.com