Don't Miss

ИЗВЪНРЕДНО! Борисов изригна срещу „Капитал“: Клевета е, че купувам Би Ти Ви и Нова тв с Пеевски! (ОБНОВЕНА/СНИМКА)

   

Остър коментар срещу статии във вестник „Капитал“ на обвиняемия олигарх Иво Прокопиев публикува бъдещият премиер Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ заявава, че няма нищо вярно в публикациите, че той стои като купувач зад сделките за продажбата на Нова тв и Би Ти Ви. В изданието стигат и по-далеч като намекват, че той и депутатът от ДПС са евентуални съдружници във въпросните сделки.

Информационна агенция „ПИК“

По този повод Борисов реагира във фейсбук профила си. Ето какво написа той.

„Уважаеми колеги, Капитал, подкрепям изцяло Вашата кауза да се борите с фалшивите новини, но в случая Вие самите пускате такива. Ценя високо Вашия професионализъм, но считам, че в тази статия има доста сериозни обвинения към мен. Бих искал да бъде ясно, че нямам нищо общо със сценариите, които описвате, и внушенията, които правите“, гласи коментарът му, под който е публикувал извадки от въпросните статии.

Информационна агенция „ПИК“

Припомняме, че наскоро стана ясно, че шведският собственик на Нова се оттегля от България и е сложил на тезгяха тукашната си собственост. Цената е 100 милиона евро, шест пъти по-малка от сумата, за която бе купена медията, въпреки че в пакета вече е и „Дарик радио“, както и интернет групата „Нет инфо“.

В същото време предстои сделка и за Би Ти Ви, след като „Тайм Уорнър“ анонсира планове да приключи с бизнеса си в региона. Все още няма официална цена, но неофициално се споменават 150 милиона евро.

ПИК                 break } } else { }