Don't Miss

ИЗВЪНРЕДНО! Задава се жестока драма в Народното събрание! „Воля“ решава ще бъде ли приет мажоритарният вот

   

Жестока драма се задава в Народното събрание. Председателят на правна комисия Данаил Кирилов заяви, че във вторник ще има извънредно заседание, на което ще бъде разглеждан законопроектът на ГЕРБ за мажоритарния вот.

Кирилов допълни, че е възможно да бъде разгледан и внесеният законопроект от омбудсмана Мая Манолова в миналия парламент. Манолова тогава всъщност внесе всички искания на шоумена Слави Трифонов след проведения референдум.

Според изчисления на народните представители в правна комисия, се оказва, че отново вотът на Воля ще бъде решаващ за това дали мажоритарният вот да бъде приет на първо четене в комисия. ГЕРБ са вносители, техните депутати ще подкрепят проекта, от ДПС изненадващо заявиха през последните месеци, че също ще гласуват „за“. Единствените, които са против, са БСП и Обединените патриоти, които смятат, че смесената система е по-добра. Така гласовете стават 11 на 11 при пълно присъствие на депутатите от трите партии. Остава един глас на представителя на Воля, като не се знае какво решение ще вземат от групата на Марешки.

В последно време групата е доста опозиционно настроена, гласува „за“ оставката на председателя Димитър Главчев, а днес подкрепиха и БСП за закона за жестомимичния език. От друга страна преди време лидерът на Воля заяви, че ще подкрепят мажоритарния вот и дори са готови да инициират свой референдум.

ИЗВЪНРЕДНО В ПИК! Задава се жестока драма в Народното събрание! "Воля" решава 
ще бъде ли приет мажоритарният вот
/ПИК                 break } } else { }

This site is protected by wp-copyrightpro.com