Don't Miss

ИЗВЪНРЕДНО! При температура над 40 градуса – Гришо крачи към титлата! Нашият с нова победа

   

Гришо Димитров стартира участието си с победа на силния турнир в Индиън Уелс. Първи опонент на Григор в надпреварата бе Михаил Южни. Двубоят е от втория кръг на състезанието.

Мачът се проведе на корт номер 2 на Мастъра. Димитров и Южни досега не са се срещали на ниво АТП.

Победителят продължава в следващия кръг, където ще се изправи срещу Джак Сок или Хенри Лааксонен.

След много силното начало на сезона, Димитров си даде известна пауза от турнири. Сега Григор е готов за нови подвизи на корта.

Мачът започна със сервис-гейм на нула в полза на Гришо. Български знамена по трибуните и вихрен старт за Димитров.

Последва пробив. 2:0 за Григор изглежда в много добра форма. Припомняме, че родният тенисист проведе сериозна подготовка в Индиън Уелс преди започването на турнира.

Южни обаче също показа класа и върна пробива – 2:1, след маратонски гейм. Опонентът на Димитров взе подаването си 2:2. Бърз гейм за Гришо – 3:2.

Родният тенисист направи няколко ювелирни отигравания, загатвайки, че е един от сериозните фаворити в надпреварата. В следващите два гейма сервиращите изпитаха трудности, но до брейк не се стигна. 4;3.

Спортистите изпитват затруднения поради горещото време в Индиън Уелс. Температурата достига над 40 градуса. Въпреки това тенисът в мача е на високо ниво.

Дълъг гейм, Южни удържа подаването си. 4:4.

В този момент Григор показа защо е сред най-големите таланти в тура. 2 гейма в полза на Димитров, пробив в най-важния момент от сета и 6:4 за Димитров.

Бърз сервис-гейм за Гришо – 1:0 във втората част на мача. Зададе се маратонски гейм, с продължителност над 10 минути. Пробив за Григор – 2:0. Затвърждаване на брейка. 3:0, Димитров изглежда на минути от нова победа. Още един пробив – супер серия за Гришо от поредно спечелени геймове. 4:0. Още 2 безответни сета и по шампионски – 6:0.

Така Гришо спечели с 6:4; 6:0

 

                break } } else { }