Don't Miss

ИЗВЪНРЕДНО! Роден фурор – исторически мач! Лъвското сърце Григор във велика битка! „О2 Арена“ кънти, „Гришо, Гришо“… (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)

   

Един от най-паметните мачове в историята на българския спорт е в разгара си. Роден талант спори в битка от Финалния Мастърс за годината в Тура. Григор Димитров постигна голяма своя цел в тениса. Той е в Топ 8 на ранглистата в края на сезона.

„О2 Арена“ в Лондон е готова за спорт на най-високо ниво. Български знамена в залата, огромна подкрепа за Гришо! Четвъртият в тенис-ранглистата, считан от мнозина за бъдещ номер 1 в Тура, Доминик Тийм – Доминатора, стартира участието си в Заключителния Мастърс за 2017 година.

А срещу топ-таланта от Австрия се изправи… Гришо Димитров.

Тръгнал от кортовете в Хасково, България – Григор, атакува титлата в едно от най-значимите спортни събития за годината.

1:0 сета за родния любимец! Битката е жестока!

Димитров е шести в тенис-ранглистата към момента. Марин Чилич (пети в подреждането) започна на състезанието в Лондон с поражение от Александър Зверев, а победа на Григор над Тийм ще означава широко отворени врати пред Димитров за атака на класиране в Топ 4 на Тура.

Тийм води с 2:1 успеха в преките мачове с Гришо. Моментната форма обаче сочи, че Григор се намира в по-добри изходни позиции преди двубоя. В края на октомври Доминик загуби от Ришар Гаске във Виена, пред публика подкрепяща Доминатора. В самото начало на ноември Григор пък победи французина Гаске в Париж.

Борбата в група „Пийт Сампрас“ започва. Димитров срещу Тийм. В другия мач от карето за деня Рафаел Надал ще спори с Давид Гофен. Първите двама от групата продължават напред към 1/2-финалите.

Знаменит момент. За първи път българин излиза в двубой от Финалния Мастърс за годината в Тура.

Мястото е „О2 Арена“ в Лондон, а Григор Димитров ще играе за историческа победа!

Срещата може да гледате ТУК!

ЛИНК 2!

ЛИНК 3!

Имам лъвско сърце, заяви Гришо преди турнира, напрежението се покачва, а Димитров е готов да атакува исторически успех за родния спорт.

„Давай, Григор“!

„Гришо, Гришо“!

Григор Димитров застана на сервис линията за старт на сблъсъка, а подкрепата към Гришо е огромна. Много българи вдъхват допълнителна вяра на Григор в залата.

Сервис-гейм на 30 за Димитров – 1:0.

Зададе се ранен маратонски гейм. Сериозни проблеми за Тийм. Гришо изоставаше с 15:40 при подаване на Доминик, но стигна до точка за пробив. Австриецът отрази възможността за брейк и съумя да изравни – 1:1.

Бързо подаване за Григор на 15 и 2:1 за нашия.

Сервис-гейм на 30 за Тийм и 2:2.

Гейм на 30 и за Гришо – 3:2.

В следващия гейм Димитров стигна до 2 възможности за брейк, оползотвори втората, пробивайки на 30 и поведе с 4:2.

Затвърждаване на пробива на 30 и 5:2.

Гришо Димитров не натисна много съперника си при следващия гейм – Тийм намали пасива си – 3:5.

Свеж и решен да затвори сета Григор сервира мощно. Нашият подава за първата част. 15:0, 30:0, 40:0, гейм на нула  – 6:3!

„Гришо, Гришо“, огласи залата, феновете на Димитров са доволни!

Сервис-гейм на 15 за австриеца в началото на втория сет.

Отново се чува силно: „Гришо, Гришо“, публиката подкрепя неистово Григор.

Към този момент от мача – български фурор и на корта, и по трибуните.

Стигна се до 40:30 при подаване на Димитров и отново мощни възгласи в полза на Гришо. Създаде се кратка пауза, а Григор изстреля снаряд от сервис линията и затвори гейма – 1:1.

Подаване на 15 за Доминик Тийм и 2:1 гейма в негова полза.

ПИК                 break } } else { }

This site is protected by wp-copyrightpro.com