Don't Miss

ИЗВЪНРЕДНО! Шефът на полицията в Бургас разкри потресаващи подробности за убийството на 11-годишната Никол

   

Шефът на бургаската полиция Калоян Калоянов разкри потресаващи подробности пред сайта Флагман за убийството на 11-годишната Никол.  След кървавата драма той бе обвинен от някои медии, че подава неточна и подвеждаща информация къде са намерени вещите на убитото момиченце с цел да успокои общественото напрежение.

„Колегите Ви бяха останали с впечатление, че сме намерили раницата в апартамента на извършителя. Аз такова нещо не съм казвал. Думите ми бяха, че е извършено претърсване, при което са открити вещи, съотносими към престъплението. И действително бяха намерени такива вещи. Вещи на момичето не сме намирали в дома на извършителя“, коментира той.

На въпрос за облеклото на 15-годишният Иван, който продължава да е в ареста, с какво е бил облечен, имало ли е кръв по дрехите му и къде са тези дрехи, дали е спал с тях, бургаският полицай № 1 посочи, че не спал с тях, но ги е предоставил.

Има пръски от кръв по тях, но не са оплискани целите, както си мислят хората.  Кръв от Никол има и по чехлите на извършителя. Това имах предвид, че са открити вещи у дома му, но нямах право да уточня още в първите часове какви, коментира Калоянов.

Момчето не е имало за цел да я ограби. Взело е телефона й, за да изтрие разговорите. Когато не е могло да разбие кода, в крайна сметка го чупи. По неговите думи поводът да отидат в бл.108 в Меден рудник е наистина, за да пушат наргиле. Такава е била уговорката. Но смятам, че причината е  сексуална нагласа към Никол. Горе, на тавана на този вход, са намерени употребявани по-рано презервативи и вероятно е било някакво сборище. Той е искал  да отидат там, смятайки, евентуално, да се стигне до секс. Предполагам, че тя го е отхвърлила в асансьора и се подиграла с него, което е провокирало агресията му. Натам клони разследването, което всъщност е почти приключило, посочва полицаят.

Около 18 ч. в неделя получихме сигнала за убийството. До 00:30 ч. ние нямахме никаква идея кое е момичето.

Няма документи за самоличност, телефон, никой не я познава в блока и в съседните блокове, никой не я търси. Проверихме всички домове за сираци, преобърнахме циганската махала наблизо – евентуално да са я отвлекли за проститутка и да е избягала. Къде ли не ровихме? Нищо! Освободих половината от екипа да поспи, защото на другия ден щяхме да обявим издирване в цялата държава – по снимките. До 1 без нещо, когато се появи майката на Никол и каза, че не се е прибрала, обясни ченгето на въпрос защо толкова късно е започнало разследването.

Не казахме на майката, че дъщеря й е убита. Тя ни предостави лаптопа на дъщеря си. Всичко беше запазено вътре като кореспонденция. Стигането до извършителя обаче не стана чрез лаптопа. Защото се оказа, че е контактувала във фейсбук с над 500 имена от мъжки род през последните дни. Но не мога да коментирам как още същата нощ успяхме да стигнем до Иван. Заслугата е изцяло на професионализма на колегите ми от ОДМВР. Чрез лаптопа също щяхме да стигнем до извършителя, но на по-късен етап. Майката не знаеше има ли приятел и дали се вижда с някого, допълва той.                 break } } else { }

This site is protected by wp-copyrightpro.com