Don't Miss

Извънредно от Лондон: Пламтящият небостъргач всеки момент може да рухне, има много жертви! (НА ЖИВО)

   

Кошмарът в Лондон продължава. 24-етажният небостъргач, който гори от часове в британската столица, е на път да се срути, съобщава „Дейли мейл“. Пожарникарите продължават да се борят с огнената стихия и да изведат блокираните в сградата хора. „Множество“ хора са загинали при пожара в 27-етажната жилищна сграда в Лондон. Това потвърди началникът на Лондонската пожарна бригада Дани Котън, цитиран от AFP.

„Има множество смъртни случаи. Не мога да потвърдя броя им в този момент поради размера и сложността на сградата“, обясни Котън. Ужасяващият инцидент във високата сграда Grenfell Tower, построена през 1974 г., в западен Лондон стана в ранните часове на деня. Попървоначална информация взрив в един от апартаментите е предизвикал огъня. Все още не е ясно дали става въпрос за газова бутилка или нещо друго. Според очевидци ситуацията е изключително трудна. „Видях да горят хора“. Това заяви свидетел на пожара.   Друг свидетел на трагедията посочи, че е видял как хора скачат от балконите и прозорците на високата сграда. „Алармените системи не се задействаха“, допълни мъжът.

„Можем да потвърдим, че след инцидента приехме 30 пациента в общо пет болници в Лондон“, заяви представител на столичните служби за спешна помощ, като добави, че повече от 20 линейки, както и „екип за реагиране в опасни зони“ са изпратени на мястото на инцидента.  Над 200 пожарникари се борят с огнената стихия, която започва от 2-я етаж на сградата и продължава до покрива.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ !

/БЛИЦ                 break } } else { }

This site is protected by wp-copyrightpro.com