Don't Miss

МЕГА СКАНДАЛ! Забиха нож в гърба на Стефка Костадинова!? Наши с гафа на века? (ВИДЕО)

   

Леката атлетика изживява исторически дни. Шефът на Европейската атлетическа асоциация (ЕАА) Свен Арне Хансен направи предложение за ревизиране на световните рекорди. Подобна революция може да се окаже ключова в спорта.

„Предложението на ЕА е свидетелство, че ние вършим много надеждна работа по антидопинговата система през последните 10-15 години. Разбира се, че ще има спортисти, които ще останат недоволни от такова решение, но това е крачка в правилната посока. Ако всичко бъде направено при добра организация, ние ще имаме добри шансове да възстановим доверието на хората в сферата на борбата с допинга“, заявява президентът на ИААФ Себастиан Коу по казуса.

Появи се информация, че почти всички федерации по лека атлетика на Балканите ще подкрепят въпросно предложение. Включително, че президентът на роднатта федерация Добромир Карамаринов казва „ДА“ на ревизирането на световните рекорди. Тук обаче съществува една огромна скоба. Дали Карамаринов подкрепя отмемане рекорда на Костадинова. Припомняме, че върховото постижение на великата шампионка е постигнато на голям форум. И тогава са спазени всички изисквания относно това дали шампионката е чиста откъм забранени вещества. Самата Костадинова реагира на предложението с пламенно обръщение. Сега ситуацията става още по-скандална.

Може ли да бъде отнет този рекорд (уникални 209 сантиметра) и дали българи ще кажат „ДА“ на подобно искане. След 30-годишна доминация на родно постижение в сектора за височина – ще подеме ли българска федерация инициатива по нулиране постижението на великата Стефка Костадинова! Гафът на века в леката атлетика с роден нюанс?


ПИК                 break } } else { }

This site is protected by wp-copyrightpro.com