Connect with us

България

Марта Вачкова не прилича на себе си! Разкри как свали килограмите без диета

Published

on

Марта Вачкова е играла всякакви роли – бебе, дете, майка, баба, вещица – и в театъра, и в киното, и в телевизията. Родена е в София, проходила е в градинката на църквата “Св. Седмочисленици”. Отгледана е с много обич от майка си Силвия Вачкова и от обичания от всички актьор Григор Вачков.

Марта е жената, която се превъплъщава в десетки персонажи на малкия екран, сега е много популярна в ролята на главната сестра Жекова в тв сериала “Откраднат живот”. “Най-голямото ми постижение е, че накарах много хора да ми повярват, да ми имат доверие. Заставала съм зад много каузи, използвайки популярността си. Обичам работата си не просто защото с нея се прехранвам, а изпитвам голяма радост”, споделя актрисата, в новия брой на „Доктор“, който вече е на пазара.

– Марта, на 26 май се навършиха 85 г. от рождението на баща ви…

– Имам си ангел на небето, и той ме пази… Често се питам как татко би направил определена моя роля, дали би ме подкрепил в начина, по който живея. Тъжно ми е, че не е до мен, но за съжаление всички сме смъртни. Когато съм много зле и съм се отчайвала, майка ми все казваше, че татко ще оправи всичко. Докато бях студентка във ВИТИЗ, бях негова сянка. Само се говореше зад гърба ми, че съм с връзки. Той като че ли си отиде, за да ми направи място сама да си прокарам пътя. Да, липсва ми много, но всеки един от нас е длъжен да продължи да живее…

– Какви са спомените ви от ранно детство?

– Бях здраво, но малко тъжно дете. След раждането ми мама се записва да учи, баща ми непрекъснато го нямаше, защото много снимаше в киното и играеше в Сатиричния театър. Много малка бях, но си спомням, че посещавах седмична детска градина – ой, беше ужасно преживяване, много травмиращ период в живота ми. И сега потръпвам при мисълта, че вечер заспивах без мама и татко… Затова съм и толкова силно привързана към дъщеря си Рада. Помня баба и дядо по майчина линия – той беше музикант, готвеше много вкусно. С баба пътувахме при него в Египет, в Тунис, помня камилите, пирамидите, сфинкса… Живеех в една приказка – с актьорите, с облеклото и с перуките им в Сатиричния театър. Исках да стана балерина, пианистка, художничка, артистка… Несбъднатата ми мечта е рисуването, затова сега Рада учи в Националната художествена академия.

– Свързана сте с ателие “Прегърни ме”, в което творци работят с изоставени деца… – Да, обичам ги, приятели са ми, каня ги на театър. Най-ценното, освен да помагам по какъвто начин мога, е да общувам с тях. Те имат нужда най-вече от говорене, не от пари, дрехи или вафли. Знаеш ли за самотните хора – не само за децата – колко е ценно общуването! Такива неща можеш да научиш от тях… Няма да забравя как ме потресе съдбата на изоставено дете при живи родители и други братя и сестри. В този контакт не само ти даваш на децата, те ти дават много. Ники Илиев ми беше разказвал как е ангажиран с онкоболните деца, след като се е срещнал с тях на живо… Щастлива съм, че моята дъщеря ходи в “Прегърни ме”, рисува и помага. Изключително важно е особено за заможни хора да водят децата си в социални заведения – да видят там как се живее, с какво се живее, по-точно – без какво се живее. Прекалено много българи боледуват от рак болестта на века. Страшно е, когато заболеят малки дечица, когато в тях се отключи ракът толкова рано. И при децата ракът протича зверски бързо. Имам приятели, които загубиха невръстно детенце от левкемия – ужасна болест. И когато чета в интернет разни писания колко лесно се лекувал ракът, просто откачам. Така подлъгват хората, че лесно може да се преборим с тази жестока болест…

– Какво може да ви разплаче?

– Само от хубаво мога да се разплача, лошото ме мобилизира да съм твърда. Добротата, човечността, поникнало цветенце напролет ме вълнува. Оставям се на емоциите си, оставям ги да излизат от мен. От добрите думи ми текат сълзи на радост.

– Имала ли сте сериозни здравословни проблеми?

– Да, чупила съм си крак, едва издържах месец в гипс. Свалих го по-рано – извиках комшия, който с някакъв инструмент сряза гипса. Преди пет години пък ми оперираха коляното във Военна болница заради скъсан менискус. Ендоскопска операция беше. И сега имам малък белег от две дупчици на коляното. Просто съм изумена от лекарските екипи там, от цялостното отношение, което не бе само към мен, а защото наистина ги е грижа за всеки един пациент. Искам специално да благодаря на ортопеда д-р Владимир Русимов, който е началник на Клиниката по артроскопска ортопедия, и на неговите колеги за прекрасните грижи и за невероятно милото отношение. Бях наплашена малко преди да вляза в болницата, защото всички гледаме какво се случва в повечето лечебни заведения и каква е тяхната материално-техническа база. Оказа се, че във Военна болница нещата стоят по коренно различен начин. Смая ме сьвременната техника, която използват там, методите на лечение, чиято цел е основно да щадят пациентите.

/БЛИЦ

Continue Reading

България

Ловец и свещеник са на лов за зайци

Published

on

Ловец и свещеник са на лов за зайци. Ловецът изкрещява:

– ЗАЕК! – стреля,стреля,стреля, но не уцелва. Започва да се ядосва:

– Пу! Да му е*а пушката, да му е*а мушката, да му е*а цевта…

– Млъквай! – скастря го свещеникът. – Господ ще те накаже, ще прати гръм по теб!

– Да,бе,да – подиграва го ловецът.

След малко ловецът пак вижда заек, стреля,пак не улучва и отново
почва да псува:

– Пу! Да му е*а пушката, да му е*а мушката, да му е*а цевта…

– Млъквай! Господ ще те накаже!

– Да,бе,да,гръм от ясно небе,нали?

След малко пак вижда заек, пак стреля, пак не улучва, и отново псува:

– Пу! Да му е*а пушката, да му е*а мушката, да му е*а цевта…

– Стига, Господ наистина ще те накаже!

В този момент от небето пада гръм, но вместо ловеца удря свещеника и го убива. Отгоре се чува глас.

– Пу! Да му е*а пушката, да му е*а мушката, да му…

Continue Reading

България

Климатологът Рачев обяви каква зима ни чака. Прогнозата е, че тази зима ще бъде

Published

on

Очаква ни нормална есен, в повечето случаи топла. Това каза пред Novini.bg климатологът проф. Георги Рачев.

Поне до края на месеца няма възможност за образуването на слани или ако се образуват, ще е с много малък териториален обхват, добави той, цитиран от Novini.bg.

Температурите се очаква да са с около един градус над нормата за цялата есен. Все пак трябва да сме наясно, че Американската агенция за изследване на атмосферата и океаните дава октомври месец малко по-студен от нормалното, а ноември – отново топъл, посочи проф. Рачев.

Прогнозите са валежите тази есен да са в нормата, на някои места, особено за Западните Балкани, с малко по-ниска валежна сума, отбеляза климатологът.

Той разкри и каква зима ни очаква. Дългосрочните прогнози трябва да се приемат с известна доза условност, но повечето метеоцентрове, които се занимават с шестмесечни прогнози, дават топла зима. Особено топла ще бъде в Европа, като в този случай Балканският полуостров стои малко встрани от тази посока.

При нас температурите през декември, януари и февруари ще бъдат с около 1-1,5 градуса от нормалното, докато за останалата част от Европа засега прогнозата е за още по-топла зима. Това не означава, че няма да има сняг, поледици, виелици, температури минус 10-минус 15 градуса, но периодите на по-топло време от обикновеното ще бъдат повече и по-дълги, в резултат на което зимата се очаква да бъде доста топла в Европа и малко по-топла на Балканския полуостров, каза още проф. Георги Рачев.

Continue Reading

България

Могъщ ход на ГЕРБ срещу БСП! Вдигат заплатите с 10 % още в

Published

on

10-процентно увеличение на заплатите в бюджетната сфера от януари 2019 г. прогнозира днес министърът на финансите Владислав Горанов на фона на прогнозите за поскъпване на цените.

„Ако не настъпят драматични промени в макрорамката за 2019 г., както е разчетена от Министерството на финансите, ще има възможност в началото на следващата година доходите в бюджетната сфера да бъдат вдигнати с 10%“, заяви Горанов в интервю за Нова тв. Според него подобно повишение ще доведе до общо повишение на доходите.

Изказването дойде ден след прогнозата на КНСБ за поскъпване на живота средно със 7 лв. на човек заради новите  цени на газ, ток и парно. Вчера „Булгаргаз“ обяви, че е поискала 14% поскъпване на синьото гориво от октомври. Синдикатът пък изчисли, че за нормален живот на човек у нас ще са му нужни 595-597 лв. на месец. В същото време средният месечен доход за второто тримесечие е 491 лв.

 

Continue Reading
Advertisement

Интересни

България1 седмица ago

Ловец и свещеник са на лов за зайци

Ловец и свещеник са на лов за зайци. Ловецът изкрещява: – ЗАЕК! – стреля,стреля,стреля, но не уцелва. Започва да се...

България1 седмица ago

Климатологът Рачев обяви каква зима ни чака. Прогнозата е, че тази зима ще бъде

Очаква ни нормална есен, в повечето случаи топла. Това каза пред Novini.bg климатологът проф. Георги Рачев. Поне до края на...

България1 седмица ago

Могъщ ход на ГЕРБ срещу БСП! Вдигат заплатите с 10 % още в

10-процентно увеличение на заплатите в бюджетната сфера от януари 2019 г. прогнозира днес министърът на финансите Владислав Горанов на фона...

България1 седмица ago

Щерката на Глория показа плът (Снимки 18 плюс)

Симона Загорова видя, че без скандал трудно се стига до голям успех в шоубизнеса и реши да покаже плът. Напоследък...

България1 седмица ago

Историята на 43-годишната Милена разплака всички във „Фермата“

Милена е на 43 години, от Кюстендил и по професия е лесовъд. Известна сред близките си като „Горския“, днес тя...

България1 седмица ago

Гръмна сега: Жестоко убийство след пиянски скандал. Ето кого изловиха

За часове плевенски криминалисти под ръководството на окръжен прокурор са разкрили извършител на убийството на 52-годишен мъж от Плевен, съобщиха...

България1 седмица ago

3-ТЕ ЗОДИИ, НА КОИТО ИМ ПРЕДСТОИ РАЗДЯЛА

…за по-добро! Скоро ще срещнете истинската любов. Засега обаче трябва да мислите за раздялата като за свежо начало и да...

България1 седмица ago

Има го навсякъде около нас, а не знаем колко е ценно! Спестява ни хиляди левове годишно от

За какво се ползва билката Дафинов лист ?  При болки в ставите. За краката. При проблеми със стомаха. За здрава...

България2 седмици ago

Изнесоха шокиращи кадри от най-скъпото имение в Източна Европа: на Арабаджиеви! (Тънат в лукс и злато – МНОГО СНИМКИ)

Ветко и Маринела Арабаджиеви буквално са тънели в лукс и злато! Втори Версай – в това са се опитали да...

България2 седмици ago

Кое превърна бияча от Слънчев бряг Дани от любящ син в чудовище за броени часове!

Британецът Дани Джеймс Нот, който нападна инвалид в луксозен хотел в Слънчев бряг, е претърпял пълна метаморфоза за по-малко от...

България2 седмици ago

Жестоко убийство след пиянски скандал в Плевен! Ето кого изловиха

За часове плевенски криминалисти под ръководството на окръжен прокурор са разкрили извършител на убийството на 52-годишен мъж от Плевен, съобщиха...

България2 седмици ago

Разпространява се като мълния! Слави изпя личната си драма във „Фейсбук“. Връща ми се за

източник: Факти.бг „Затова“ е името на новия проект на Слави Трифонов и Ку-Ку бенд. Песента и видеото бяха представени на официалната...

България2 седмици ago

Новата Лада Нива е като космически кораб, с много екстри, а струва едва

Второто поколение на Lada 4×4 ще бъде по-скъпо от стария модел, но въпреки това ще остане едно от най-евтините предложения...

България2 седмици ago

Вижте уникалното имение на Ветко Арабаджиев в Сен Тропе, което струва 17 милиона евро! (СНИМКИ)

Пловдивският бизнесмен може се похвали с уникално имение в едно от райските кътчета на Земята – Сен Тропе. Ветко Арабаджиев...

България2 седмици ago

МИСТЕРИОЗЕН ВЪЗХОД! Ветко Арабаджиев – от обикновен шофьор до най-богатия Българин! Ето как е станало!

Бизнесменът Ветко Арабаджиев има досие в бившите тайни служби, което по-късно е унищожено в нарушение на закона. За бившите служби...

България2 седмици ago

Скандал във „Фермата“: Един от участниците: Не е имало турско робство, имало е присъствие

Жестока разправия се разпали още на старта на риалитито „Фермата“, а участниците вътре вече са се наежили срещу българомохамеданина Нури....

България2 седмици ago

Кристин Илиева: Дивна ми направи невероятен подарък за рождения ден!

Моделът Кристин Илиева призна, че има приятел, който е с нея още преди жестоката катастрофа на 12 март. „Скоро ще...

България2 седмици ago

Шок и ужас: Бежанец изнасили козата Милена в Странджанско, пастир го бие с гега и плаче

Бежанец бе спипан от възрастен пастир да мърсува с коза от стадото му посред бял ден. Срамната история се разиграла...

България2 седмици ago

В момента радостта е много голяма за цяла България! Забравих за всички проблеми. Обявиха: Имаме нов

Българският талант Адриан Андреев записа нов огромен успех за българският тенис. Андреев и неговият партньор Антон Матушевич от Великобритания нямат...

България2 седмици ago

Той си купи бучка “сирене от три лева” и “един вчерашен хляб от 45 ст.”! Историята на този дядо трогна Фейсбук

Историята на един възрастен мъж разплака потребителите в социалната мрежа и за часове бе сред най-споделяните. В нея се разказва...

Advertisement

Trending