Don't Miss

ПЪЛНО МЕНТЕ! Конкуренцията между Би Ти Ви и Нова е фалшификат – звездите им в скандална шуробаджанащина, роднини, кумици и първи дружки работят в пълен синхрон и медийна диктатура

   

Скандалът от последните дни с напускането на Васил Иванов от Нова телевизия и обвиненията му към бившата му шефка Дарина Сарелска свалиха всички маски на т.нар. национални и обективни телевизии. Не че той е прав да записва тайно колегите си в стилистиката на ченгеджийството, но поне разкри пред лъганите с години зрители, че типичната нашенска шуробаджанащина отдавна е превзела не само политиката, но и въпросните медии.

Иванов буквално хвърли камък в поквареното блато от разглезени телевизионни чиновнички, половината от които са си роднини, куми и кумици и първи дружки и като октопод са превзели ефира, който на практика управляват те, а не собствениците и шефовете. Банда твърде добре платени и амбициозни водещи и новинари са се оплели в куп зависимости помежду си и така пада всякава възможност за конкуренция – на практика синхронно дерибействат над общественото пространство, решавайки какво да се пуска по новините и в актуалните предавания и по Би Ти Ви, и по Нова тв и контролират напълно новинарския поток и гледната точка.

В двете уж борещи се със зъби и нокти помежду си за рейтинг телевизии има шокиращо много примери за тотален конфликт на интереси.

Ани Цолова шефства в сутрешния блок на „Здравей, България“, мъжът й е оператор там, а пък брат й Стоян реди темите в „Тази сутрин“ по Би Ти Ви, където Антон Хекимян задава акцентите от деня. После годеницата му Василена Гръбчева ги представя в новините на Нова тв.

Същото е положението и в емисиите – дългогодишните колеги, а сега уж конкуренти, Юксел Кадриев и Ани Салич са първи семейни приятели и купонясват заедно с Ники Дойнов. Шефката на новините на Би Ти Ви Гена Трайкова е бивша любовница на директора на актуалните предавания Венелин Петков и на водещия Иван Георгиев, а колжеката й от Нова Дарина Сарелска е фамилна дружка с Цолова и брат й, както и друга водеща от Би Ти Ви – Мариана Векилска!

ПЪЛНО МЕНТЕ! Конкуренцията между Би Ти Ви и Нова е фалшификат – звездите им в скандална шуробаджанащина, роднини, кумици и първи дружки работят в пълен синхрон и медийна диктатура

Събота и неделя пък ефирът превзет от дружките от студентските години Лора Крумова и Галя Щърбева, че и мъжът на последната, който им е продуцент на предаването. Двете заедно с бившата водеща на Би Ти Ви и настояща репортерка на Нова тв Генка Шикерова плажуват, бременеят, кумуват си и прибират пари като университетски лектори, както и от грантовете на „Америка за България“ за какви ли не изследвания. Чудна компания, в която влиза и уж острата разследваща журналистка Миролюба Бенатова, чиито „горещи репортажи“ се изчерпват с туристически разходки.

Цялата тази амалгама от роднини и приятели от години залъгва българските зрители, че им представя обективна информация, че двете медии за конкурентни и предлагат различни гледни точки, а всъщност общата им цел е да запазят статуквото си на диктатура на нюзрума и да получават огромните си заплати от чужди инвеститори, които нямат и най-малка представа за деянията на групичката им, а също и някой и яки пачки от различни грантове като „Америка за България“ за уж разследваща и независима журналистика.

Автор ПИК

                break } } else { }

This site is protected by wp-copyrightpro.com