Don't Miss

ПЪРВО ТУК! Бойко Борисов предложи на Корнелия Нинова да е шеф на парламента – тя отказа! (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

   

Предложих на г-жа Нинова да поеме председателското място в парламента, но тя отказа. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след срещата си с лидера на левицата Корнелия Нинова.

Мисля, че по темата за сигурността в България, за провеждане на европейското председателство, за родното производство бихме могли да намерим общи теми в парламента и в новите закони и промяна на стари да намерим синхрон, за да работи нормално държавата в следващите месеци и години, коментира Бойко Борисов и добави, че преговорите продължават.

Припомняме, че лидерите на ГЕРБ и БСП седнаха на една маса, след като експремиерът покани на разговори за европредседателството на България всички парламентарно представени политически сили. Първи са именно социалистите.

Коалиция между нас е невъзможна, заяви от своя страна Корнелия Нинова. Моля да се спрат всички внушения по този въпрос. Това е невъзможно по две причини – първо разминаване в програмите ни и второ – ние се заявихме като алтернатива на ГЕРБ и няма как да предадем нашите избиратели като се коалираме с ГЕРБ, допълни Нинова.

Запознахме ГЕРБ с политиките, които ще отстояваме в НС. Готови сме с внасянето на 10 закона в деловодството. Първо – дебат за преизчисляване на пенсиите, компенсация на доходите и т.н. Второ – проект за изменение в закона за образованието. Трето – икономика, всички обещания под формата на закони за подпомагане на малкия и средния бизнес. По отношение на престъпност и корупция – внасяме промените в НПК. Цялата ни програма се превръща в законотворчество, заяви Корнелия Нинова.

Трето – председателство на ЕС и национална сигурност. Условието ни за подкрепа е цялото това съгласие да се случва в българския парламент, тоест председателството да е в помощ за страната ни. Поставихме условие дебатът да се води в парламента, решенията по председателство и национална сигурност да се взимат в зала, от всички партии. Те приеха това, заяви Нинова.

Ще търсим подкрепа от другите партии и вероятно ще се получават плаващи мнозинства, заяви в отговор на журналистически въпрос Нинова.

Да, получих предложение да стана председател на НС. Отказах, защото няма как с един пост да бъдат купени или преодоляни нашите принципни различия, категорична е Нинова.

За мажоритарния вот ние имаме изразена позиция и тя е за въвеждане на смесена система 50:50 мажоритарен и пропорционален избор и оттогава не сме обсъждали друг вариант, заяви Нинова относно промяната в Изборния кодекс.

Не сме коментирали кандидатурата на Деница Златева за еврокомисар, допълни още лидерът на БСП.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ ЗА ПРЕГОВОРИТЕ ЗА НОВ КАБИНЕТ В ПИК И ПИК TV!


ПИК                 break } } else { }

This site is protected by wp-copyrightpro.com