Don't Miss

Зов за помощ! Коварна болест разделя 33-годишна бургазлийка от детето й, жената има рак на гърдата

   

Не мога да оставя сина си сам, нужна съм му, споделя със сълзи на очи Мария

Подлагала се е многократно на различни лечения, които за жалост не дават резултат

Мария Георгиева се нуждае от спешна финансова помощ. Тя е едва на 33-години от Бургас, майка е на прекрасно 6-годишен момченце. През месец май 2013 година, когато е едва на 29 г., е узнава страшната новина, че има рак на дясната гърда, съобщава Флагман.бг.

Тогава Мария претърпява дисекция, след което се налага цялостна мастектомия на дясната гърда и лимфите, поради забелязани и други огнища. Назначено й е лечение – 6 курса химиотерапия и 21 курса лъчетерапия.

„Веднага след това минах на хормонално лечение. Единствено мисълта за моето дете ме крепеше. Успях да превъзмогна съпровождащата болка и да надвия смъртта този път“, разказва с болка младата жена.

През 2014 г. е направена и реконструкция на дясната гърда, като половината от разходите са поети от Здравната каса, а другата половина е осигурена от семейството й. Мария и близките й заживяват с мисълта, че лечението е успешно и тя продължава да води пълноценен живот, работи и се грижи със съпруга си за 6 -годишния им син. За жалост лечението не е дало желания резултат.

През февруари тази година болестта се връща отново с пълна сила. По тялото на Мария се появяват нетипични образувания и ужасът отново започва. Хистологично изследване показва, че има кожна разсейка. Пак започва лечение. При едно от посещенията в онкологична болница в София, пациенти, претърпели оперативна намеса във връзка с ракови заболявания, я насочват към онкологична клиника в Истанбул, в медицински център „Анадолу“.

Мария решава и отива до центъра в Турция. Резултатите от изследванията там се оказват повече от плашещи. Младата жена е с разсейки в черния дроб, лимфите на врата, мишниците и гръдната кост. „Всеки по различен начин възприема такъв тип новини, но за мен това е равносилно на смърт. Професорите там ме успокояват, че имам шанс за живот, имам шанс да се радвам на прекрасния живот с детенцето ми, но само след агресивно и скъпо струващо лечение“, споделя Мария.

Тя се решава на тази поредна крачка в името на живота и този на детето й. Освен че е болезнено, назначеното й лечение е твърде скъпо. Всяка седмица Мария посещава турската клиника за химиотерапия. Това ще продължи според прогнозите на докторите,докато се намери подходящата терапия,с която може да се стопира болеста. Семейството вече се изправя пред финансова невъзможност да поеме разходите по лечението. За целия ткурс на лечение са нужни между 70 и 80 хиляди лева.

„Никога не бях си мислила, че може да се стигне до тук – да се обърна с просълзени очи и да споделя болката си с хората. Нуждая се от помощ повече от всякога.

Боря се не само за собствения си живот, а и за този на сина ми. Той е на 6 години. Със семейството ми имаме мечти, искаме да го образоваме, да му покажем радостите от живота, да го направим достоен гражданин. Не мога да допусна да го оставя без майка. Нужна съм му. На никой не му е лесно днес. Със свито сърце се обръщам към всеки един от вас за помощ. Помогнете ми да живея, за да бъда със семейството си, да мога да дам онова, което една майка може и трябва да даде на сина си!“, разказва за болката си Мария. Младата жена и нейното семейство благодарят предварително на всеки, който ще им помогне за лечението в чужбина!

Дарителска сметка в лева: Райфайзенбанк BG62RZBB91551008252361 Мария Ангелова Георгиева                 break } } else { }

This site is protected by wp-copyrightpro.com