Don't Miss

Разпространи до всички! Гордост за БЪЛГАРИЯ! Снимка на нощна София смая света и National Geographic

   

Красива нощна София, паднала в прегръдките на гъста, цветна мъгла – този кадър попадна на 8-мо място в топ 20 на National Geographic („Нешънъл Джиографик“) с най-добрите снимки, направени от читатели. Сред тях има снимки от Виетнам, Норвегия, Китай, Франция и др. Авторът на кадъра от нощна София е Иван Димитров от Елин Пелин, той е уловил момента от Копитото на Витоша.

Как снимката на българина попада в списъка на National Geographic

National Geographic има отдел на име Your Shot, където всеки може да се регистрира и да публикува снимки в профила си, както прави и Иван. 20-тина дни след като качил въпросната снимка, започнал да получава поздрави от непознати хора. В последния ден снимката била избрана в конкурса Daily Dozen, заедно с още 11 снимки. Кадърът на София взел най-много гласове на потребителите.

„Зарадвах се много, за първи път нещо различно от „фейсбук лайкове“, спомня си Иван.

След 10 месеца снимката е избрана за Photo of the day („Снимка на деня“) в главната страница на сайта на National Geographic.

„Когато видях това, направо бях като шляпнат с мокър парцал… ей така от нищото. Погледнах в страницата им във „Фейсбук“ и там вече снимката ми беше събрала над 35 хил. харесвания“, разказва фотографът.

Последната изненада за Иван идва в началото на декември, когато непознат човек го поздравил и му изпратил линк, от който Иван разбрал, че кадърът на нощна София е сред 20-те най-добри снимки от всички „Снимки на деня“, публикувани в сайта на National Geographic.

vesti.bg                 break } } else { }