Don't Miss

Рисунка на блок смая България (Снимки)

   

Ликове на народния поет и неговите братя ще красят седемте обновени сгради в Сопот

Портрет на Патриарха на българската литература Иван Вазов в цял ръст посреща в община Сопот пътуващите по Подбалканския път. Изображението грейна на първия саниран блок в Анево. Внушителната фигура е на фона на средновековната крепост Аневско кале и се вижда отдалече. На гигантската рисунка Вазов е с книга в ръка и с бастун. Портретът на народния поет е дело на двама млади художници, които се качили на автовишка, за да го нарисуват.

Първият етап от програмата за саниране на жилищни сгради в Сопот стартира през октомври, след проведена обществена поръчка. Той включва общо седем блока – два в Анево и пет в Сопот. Върху всеки от тях ще има  портрет на  личност от Вазовия род, съобщи кметът на общината Деян Дойнов. Идеята ликовете на Иван Вазов и неговите братя да красят Сопот и Анево е негова.

Портрет на най-обичания български писател ще се появи съвсем скоро и върху жилищна сграда и в Сопот. Тя се намира от лявата страната на главната улица на входа откъм Карлово. На видно място  върху стени на санирани сгради ще бъдат изобразени генералите Владимир и Георги Вазови, след тях ще появят потретите в цял ръст и на Никола, Борис,  Кирил, Михаил Вазов,  обясни кметът на Сопот.

Иван Вазов грейна върху саниран блок в Анево

Източник: Марица                 break } } else { }

This site is protected by wp-copyrightpro.com