Don't Miss

СКАНДАЛЪТ СЕ ОЖЕСТОЧАВА! Бенатова отговори на Васил Иванов за панаира със Сарелска – забърка Кулезич и Сашо Диков

   

Миролюба Бенатова е поредната журналстка, която се намеси в скандалния медиен панаир покрай напускането на Васил Иванов от Нова тв и обвиненията му към шефката му Дарина Сарелска, която пък скочиха да защитават всичките му доскорошни колеги. Това стана повод той да разкрие пред ПИК какви обвързаности имат всички те и спомена в интервюто си и Бенатова, която пък му отвръща с пост във фейсбук, посочвайки статията в медията ни (ВИЖТЕ В „ОЩЕ ПО ТЕМАТА“).

Ето какво пише тя, засягайки и други популярни журналисти.

„С Васил Иванов имам две ситуации, извън това „здравей, здрасти“, което Васил споменава, че ни е свързвало през годините. Първо, когато и двамата получихме награда от Американското посолство, мисля, през 2006а година. Моята беше за „демитологизация на мутрите“, дадена за първото ми интервюто със Златомир Иванов – Баретата, в което го питам за контрола над търговията с дрога.

За какво беше награден Васил не помня, но неговата награда беше по-голяма. Тогава разбих порочната практика всяка телевизия да си съобщава само нейния награден и се преборих по БТВ да прозвучи и името на Васил. Защото е нормално, професионално и честно. За публиката звучи дребнаво, но и Васил вероятно ще потвърди, че нормалността между конкуренти не винаги е била на почит. И не е. Но аз с Васил съм се отнасяла като към уважаван колега, а не като към конкурент.

Тогава Васил ми се обади с извинение, че в „неговата телевизия“, Нова, не минало. Разбира се, за мен беше важно БТВ да е на достойното ниво. И беше. Другата ни среща с Васил Иванов, е покрай взрива на дома му. Аз правих репортажа за престъплението срещу него, в който с цялата си професионална прецизност, представих работата на Васил и вероятните причини за атентата.

В последните дни не съм си позволила и няма да си позволя квалификации по негов адрес, а постовете ми по темата „цензура в НОВА“, са само фактологични и по казаното от него. Речникът и подходът са въпрос на личен и професионален избор. Имала съм и други поводи да кажа публично, в мои интервюта, че разследващите журналисти в България са твърде много на глава от населението, че след преквалификацията на Кулезич и Диков както разследващи журналисти, къде на шега, къде наистина културата и спортът имат нужда от подсилване и че не вярвам в „разследвания“, последвани от светкавични арести и обвинения.

Наричам ги публични отстрели, продуцирани от партии и служби, със съдействието на медиите.

СКАНДАЛЪТ СЕ ОЖЕСТОЧАВА! Бенатова отговори на ПИК и Васил Иванов за панаира със Сарелска - забърка Кулезич и Сашо Диков

След мои разследвания не е имало арести, а съм викана да давам обяснения кои са ми източниците. За „лошите и добрите“ в съвременния ни свят, друг път ще си разгърна разсъжденията. Но покрай всичко, което казах за актуалната разследваща журналистика, в която винаги в скоби съм слагала няколко колеги, не случайно през последните години се занимавам с теми, които евентуално могат да вдъхновят някого. Или с разследвания в Швеция и Холандия, където не познавам никого.

Пожелавам успех на Васил в бъдещите му професионални изяви. Пускам линк към неговото интервю в ПИК, за да е ясно на какво отговарям. И за да е съвсем битово, ще кажа, че с Дарина Сарелска не съм ходила на море от 10 години. Само на планина – в Италия.“/pik

                break } } else { }

This site is protected by wp-copyrightpro.com