Don't Miss

НЕВЕРОЯТНО! Това което направи Бойко Борисов изуми България и света (СНИМКА)

   

Десетки българи, закъсали в снега край „Петолъчката“  потърсиха директно помощ от премиера в оставка Бойко Борисов на стената му във Фейсбук и описаха какво се случва с тях в момента. По-късно става ясно, че той се е свързал с тях по телефона и е наредил да им се окаже помощ в снежното бедствие.

Ето разказите на някои от тях:

Мария Накова: Ние сме на 9 км от Бургас и чакаме повече 6 часа! Няма оправия, тук сме стотици семейства, блокирани! Никой не ни дава информция! Не можем да се върнем към Айтос не можем и да стигнем до Бургас! Михаела Михайлова: На 5 км преди Айтос сме (с малко дете в колата) от 18:30 часа на 30 декември. Мина полицай в 3:35 часа. Първият за тази вечер и каза само: „Положението е бедстващо. Път няма.“ Звъняхме на всички телефони за информация,подадохме сигнал за евакуация. В 22:20 часа колоната пред нас и зад нас е с повече от 70 автомобила. Хората доброволно излизат от колите си, защото има сигнал за бременна жена, която не се чувства добре и я търсят. Около нас има повече от 10 коли с деца.

Велина Минчева също се е свързала с премиера се. Тя описва ситуацията край „Петолъчката“. След телефонен разговор с него на място са изпратени снегорини. На пътя има и закъсал пътнически автобус. Близки на хората в него търсеха в паниката си информация и молеха хората наоколо да съобщят нещо за тях.

Теодора Лазарова се е готвела да посрещне майка си, но тя също се оказала сред „пленените“ пътници: Моля, ако сте в автобуса на Юнион Ивкони, тръгнал в 15.30 от София, попитайте за жена на име Мина Лесева. От 22.30 не мога да се свържа с нея. Тя е над 70-те, пътува сама. Може би просто не чува телефона си, но ние много се притесняваме.“

Премиерът в оставка Бойко Борисов свика тази вечер Кризисния щаб за защита на населението от бедствия и аварии. Малко след това той призова бедстващите в снега хора и техните близки за търпение.

Искам да призова хората, които са закъсали, за търпение, защото такива метеорологични условия не са често срещано явление. Разбирам ги напълно, чух се с всички, които ми писаха тук и си оставиха телефона. Смятам, че не са дооценили добре рисковете колегите и може би магистрала „Тракия” трябваше да бъде затворена изцяло днес, но до последно мислеха, че може да се минава през нея. Това ще го анализираме допълнително. Утре до 14 часа забраняваме да се движат автомобили. И въпреки забраните днес, забранено за ТИР-ове, имаше отново неспазване на правилата. ТИР, въпреки забраната, влиза, обръща се и прави колони задръстване, хората нервничат и аз ги разбирам напълно. Всички екипи работят много активно, областните са на място. Полицаите вървят кола по кола и разпитват кой от какво има нужда. За съжаление верижните машини вървят бавно. Търпение, нека хората да стоят на топло, полагаме огромни усилия да пробием пътя и да могат да минат. Хиляди хора са включени в акцията. Надявам се до сутринта да сме готови. Два хотела сме осигурили в Бургас, автобуси също, за тези, които искат да ги закараме на безопасно място“, написа той на стената си във Фейсбук.

Хората, които са се свързали с премиера в оставка Борисов са благодарни за бързата намеса.

                break } } else { }

This site is protected by wp-copyrightpro.com