Don't Miss

Сензационно разкритие! Ванга: Васил Левски лежи под храм на Св. Николай!

   

Един човек, който на младини е ходил при Ванга за здравен проблем твърди, че само на него пророчицата е разкрила де е гробът на Левски. Павел Кипров е родом от симитлийското село Черниче. На младини той се разболял и чичо му, който познавал Вангелия Гущерова, решил да го проводи при нея, пише в. „Ретро“.

„През 1975 г. имах здравословен проблем и чичо ми ме изпрати в Рупите. Останах до вечерта, защото пред къщата имаше над 200 души. Тогава тя гледа само на мен и на още двама, мисля, че не бяха българи. Говори ми около час и за болестта и за бъдещето. Всичко после се сбъдна”, спомня си Кипров. По думите му след този ден двамата с пророчицата станали големи дружки.

По това време мнозина мислели, че писателят Николай Хайтов е разбрал именно от Ванга, че  гробът на Апостола се намира в църквата до ЦУМ.

„Една вечер я попитах ни в клин ни в ръкав, ти ли каза на Хайтов, къде е гробът на Левски. А тя скочи: „Защо ме набеждаваш. Аз не съм му казвала. Защо мислиш така?! Искаш ли да ти кажа къде е гробът на Левски”, амбицирала се пророчицата. -„Гробът на Левски е в църквата , но не в тази, която казва Хайтов, а в свети Николай Чудотворец”, провидяла Ванга. Тя добавила, че му дарява тази тайна и да я каже в подходящ момент.

Кипров заключава, че в София има два храма с това име, но онзи на ул. „Цар Калоян“ е най- близо до бесилката.                 break } } else { }