Connect with us

Любопитно

Той реши да напусне бременната си любовница. 9 месеца по-късно получи картичка…

Published

on

Животът е непредвидим. Да, разбира се, ние можем да правим своите планове, понякога дори успяваме да постигнем желани резултати, но друг път…

Всеки знае, че е невъзможно да се предвидят всички обрати на съдбата. И когато става въпрос за романтични връзки, тук изненадите са отвсякъде по всяко време.

В продължение на няколко години, женен мъж с много пари, има връзка с една италианка. Един ден, тя му признава, че чака дете от него.

Жененият мъж не искаше да разваля репутацията си и да унищожи своя брак. Ето защо той помоли любовницата си да се върне в Италия и да не казва нищо, в замяна й предложи огромна сума пари.  Той обещал да поеме издръжката на детето докато навърши 18 годишна възраст. Любовницата му се съгласява.  

Споделя тази история на най-близките си приятели. Те решават да го попитат от къде е толкова сигурен, че любовницата му ще задържи това дете, все пак той отказва да бъде с нея и да каже на жена си.

За да избегнат всякаква публичност, той забранява на италианката да го търси. За да бъде сигурен, че тя ще роди детето й поставя ултиматум, когато детето се роди да изпрати пощенска картичка с надпис „спагети“. 

След близо осем месеца, той се прибира при съпругата си, както всеки ден, но този път жена му го шокира. Тя му споделя, че са получили странна пощeнска картичка. Погледна го и му я подаде в ръката. През цялото време жената наблюдаваше неговата реакция. След прочитането на редовете, мъжът припадна.

В картичката пишеше: „ Спагети, спагети, спагети, спагети, спагети. Три кюфтета, две – не. Моля изпратете малко повече сос“.

* Текстът в картичката гласял, че любовницата родила петзнаци, от които три момчета и две момичета. Издръжката нямало да стигне, да се пратят повече пари.

 

Един поучителен и интересен анекдот. Понякога удоволствието може да струва доста скъпо. Ще се съгласиш ли с мен?

Continue Reading

България

Майстор ми показа, че дограмата ми има зимен режим и от миналата зима го включвам-Е по-добре е така!

Published

on

С настъпването на студеното време въпросът за затоплянето на къщата става по-актуален от всякога. Прозорецът е това, което трябва да изолирате на първо място и за това, както се оказа, няма нужда да преоткривате колелото.

Знаете ли, че има такова нещо като летен и зимен режим на прозорците? Ще ви разкажем за тази малка, но много важна тайна!

Как да прехвърлите прозорците в зимен режим

Тази малка тайна също помага да спестите пари през зимата.

Това е особено вярно в къщи, където няма централно отопление или в момент, когато навън вече е студено, но все още не са пуснали парното. И спестяването на пари няма да е излишно. И тази тайна е, че сезонният режим в ПВЦ прозорците може да бъде променен.

Сезонният режим на прозореца е много полезно нещо, тъй като през лятото тази опция ви позволява да намалите налягането между външната част на рамката и гуменото уплътнение, което позволява на въздуха да циркулира по-свободно. Но при зимен режим работи точно обратното – налягането се увеличава, топлината се съхранява вътре.

Всичко това е добре, но първо трябва да разберете дали вашите прозорци имат възможност да променят сезонен режим. За да направите това, трябва да разгледате така наречените ексцентрици, с други думи болтовете отстрани на крилото. Ако имат отвор за шестостенния ключ или имат овална форма, тогава тези прозорци могат да се регулират сезонен режим.

По принцип трикът е изключително прост. Необходимо е само да завъртите болта надясно или наляво на 90 градуса, в зависимост от това в кой режим е необходимо да прехвърлите прозорците. Направете всичко внимателно. Първо, намерете всички болтове на крилото, броят им може да се различава в зависимост от размера на прозореца или от това кой е производителят. Всеки ексцентрик трябва да бъде преведен, защото в противен случай няма да получите резултата.

За да промените режима на прозореца, ще ви е необходим подходящ инструмент – отвертка или шестнадесетичен ключ. Клещите могат да свършат работа, но не препоръчваме да ги използвате, защото това може да повреди крехкия механизъм за регулиране. Тук е важно да разберете едно нещо: не е нужно да завъртите болта докрай. Болтът ще се превърта постоянно и трябва да го превъртите точно на 90 градуса, като се фокусирате върху маркировката.

Ако сте направили всичко правилно, дръжката на прозореца трябва да се движи по-плътно, тъй като сега натиска крилото по-силно. Ако това не се случи, нещо се обърка, проверете дали сте намерили всички болтове и сте ги включили.

За да проверите колко плътно е натиснат прозорецът, имате нужда от лист хартия. Стиснете крилото и се опитайте да го премахнете. Ако листът излезе трудно, прозорецът е в зимен режим. Готови сте!

В това видео има визуална инструкция как да прехвърлите прозорците в зимен режим.

Continue Reading

България

Тайната стая в столичният ЦУМ за която малцина са знаели

Published

on

В не толкова далечните соцгодини ЦУМ беше голяма работа. Тогава още не знаехме що е това мол, нито бяхме виждали бутици за маркови дрехи и обувки. Затова славата на този наистина огромен за мащабите на България магазин се носеше из цялата страна. Посещаваха го стотици хиляди столичани, гости от провинцията, които идваха със специални рейсове.

В интерес на истината в ЦУМ можеха да се намерят много стоки. С уговорката – скромна и безлична конфекция и най-вече няколко модела български обувки, присъщи на тоталитарното време. Номерът в ЦУМ беше да имаш връзки сред продавачките. Само тогава можеше да се снабдиш примерно с нашенския парфюм „Джулия”, произвеждан само за износ, и с някоя друга копринена блузка, ушита в Русе на ишлеме. Дори с цветен телевизор. Нямаш ли връзки – пиеш една студена вода и толкова.

Никой обаче не подозираше, че в ЦУМ има една тайна стая. По-скоро салон в дъното на втория му етаж, чиято на пръв поглед незабележима врата винаги беше затворена. За да влезеш през нея, трябва да натиснеш копчето на звънец. Отваря служител, който иска паспорта ти и търси името ти в специален списък. Т.е. някой отгоре предварително се е обадил, че другарката или другарят еди-кой си ще дойде в определен час.

Аз влязох случайно в тази чудна тайна стая. Официална делегация от Македония беше на гости на шефовете на моята служба. Като профпредседател аз се занимавах с гостите и на мен се падна честта да ги заведа в тайнствената стая на ЦУМ. Да си напазаруват на воля хората и да запомнят България с добро. И ето ни пред бронираната врата. Натискам аз звънеца, отварят ни веднага. Проверяват ни – бяхме четирима души – аз, двама мъже и една жена. И влизаме в… един рай. Дотогава не бях пътувала в чужбина и това, което видях тук, ме смая. Залата буквално беше претъпкана със западна стока, кореком ряпа да яде. Македонците направо онемяха. За секунди им загубих дирите между щендери и рафтове с фини обувки. Помня, че имаше и щанд за изискани кожени чанти, за платове, палта и блузи. При това на съвсем прилични цени в левове.

Македонците се натовариха с пакети, едва ги примъкнаха до вратата на залата, в която освен всичко миришеше и на прекрасен парфюм. Е, явно на обикновен освежител за въздуха де. Но и той беше непознат за нас в онези времена. После се чудех – кои ли бяха привилегированите големци да пазаруват от тайната стая? И кой ли отговаряше за специалния списък с имената им?

Източник: pik.bg

Continue Reading

България

Виц – Вечерях с едно 16-годишно

Published

on

– Вечерях с едно 16-годишно, направо ми завъртя главата!

– Ама това законно ли е?

– Предполагам. Имаше бандерол…

Continue Reading
Advertisement

Интересни

България6 часа ago

Инвалид живее без пенсия, ток и вода в пазарджишкото село Цар Асен –

„Идва ми да си сложа въжето и да се приключи тази мъка!“С тези разтърсващи думи ни посреща инвалидът Стефан Пангаров...

България6 часа ago

Замразете лимон и мед и кажете сбогом на туморите, диабета и затлъстяването

Всеки знае за предимствата на цитрусовите плодове и още повече за ползите от лимоните. Без тях е трудно да си представим...

България6 часа ago

Четирите зодии, които ще спечелят от лотарията през октомври

Това са зодиите, за които късметът работи на пълни обороти. Ако сте една от тези зодии, бъдете сигурни, че ви...

България8 часа ago

Разстреляха 25-годишна фолк певица!

Много хора бяха задържани вчера, след като 25-годишната босненска певица Елма, известна като Елма Милан, беше убита пред бар в...

България15 часа ago

Проф. Рачев: Очаква ни невиждана в историята зима

Нищо чудно зимата на 2019 г. да се окаже най-топлата в историята на метеорологичните прогнози. Това заяви климатологът проф. Георги...

България16 часа ago

Мъж от село се прибра вкъщи 7 часа след погребението си, а семейството му умря от страх

Жител на индонезийско село в провинция Източна Ява се завърна у дома след собственото си погребение, пише Ейжа Уан, цитирани...

България16 часа ago

Смяташ, че това е рисунка на катерица! Погледни пак! /Видео/

Никой не би предположил, че това е възможно Пол Смит от дете е  инвалид и никой не е вярвал, че...

България16 часа ago

9 неща от детството през 90-те, които днес са незаконни

Когато си роден в края на осемдесетте или началото на деветдесетте, помниш неща от ранните си години, които вече не...

България18 часа ago

Майстор ми показа, че дограмата ми има зимен режим и от миналата зима го включвам-Е по-добре е така!

С настъпването на студеното време въпросът за затоплянето на къщата става по-актуален от всякога. Прозорецът е това, което трябва да...

България19 часа ago

Тодор Славков проговори:След управлението на дядо ми,един човек само дава надежда на хората

Тодор Славков определено е решил да спечели кметският стол в София с една кампания, която според мнозина се различава коренно...

Made in BG20 часа ago

Цени на автомобили и битова техника през 70-те

„Москвич 408“ е струвала през 1977/1978 год. – 4500 лв.„Лада 2105“ е струвала през 1988-1989 год. – 8000 лв.Мотоциклет „Ява-638...

България21 часа ago

Новината сега е много тъжна! Сега съобщиха, че след голям кошмар обичаната българска певица Люси Дяковска загуби

40-годишната Яна Ланге, която бе застреляна край синагогата в германския град Хале, е била голяма фенка на българската певица Люси...

България21 часа ago

Изключително тъжна новина в този момент! Сега обявиха, че внезапно е починал големият българин

На 83 години си отиде Милчо Левиев. Големият джаз музикант и композитор си е отишъл днес, късно вечерта, съобщи „Площад Славейков“. Милчо Левиев е композиторът, който най-силно е...

България21 часа ago

Невиждано в родния ефир! Карбовски разби конкуренцията – пред камерата застана жената, която

В днешното си предаване „Втори план“, журналистът Мартин Карбовски разказа за тежката съдба на Йорданка, която е била продадена от...

България21 часа ago

Деси Радева вдигна пищна морска сватба

Деси Радева на сватба в Бургас  Деси Радева е вдигнала пищна морска сватба. Щастливият повод върнал за кратко съпругата на...

България21 часа ago

ТЕРОРИСТИЧЕН АКТ СРЕЩУ ХРАМ! Най-малко 16 души са убити!

Най-малко 16 богомолци са били убити и още двама сериозни ранени, след като джамия е била атакувана в западната африканска държава Буркина...

България21 часа ago

Какво се случва, ако пием по 1 лъжица ябълков оцет на ден

Здравейте. Препоръчаха ми да пия по 1 чаена лъжичка на ден ябълков оцет за отслабване. Моля за професионален отговор по...

България2 дни ago

Тинейджър изнасили 6-годишна, майката на момичето го застреля

Майка, която уби мъж, за когото казва, че е изнасилил шестгодишната й дъщеря, ще бъде съдена за убийство. Конни Сербу,...

България2 дни ago

Мая Манолова катастрофира, леят се сълзи, летят линейки

Мая Манолова отново катастрофира, след като вчера участва в дебат за пътната безопасност. Инцидентът е станал на столичното околовръстно между...

България2 дни ago

Олег Ковачев разбуни духовете: Да кажа защо ненавиждам Слави Трифонов

Стара публикация в личния профил на режисьора Олег Ковачев разбуни духовете относно Слави Трифонов. Причината, разбира се, е самото мнение...

Advertisement

Trending