Don't Miss

Тя не издържа! Извратен педофил, тормозил с години деца в мрежата, докара до самоубийство 15-годишна

   

38-годишен педофил бе признат за виновен в онлайн шантаж на малолетни, съобщава The Sun.

 

Сред жертвите на безработния програмист Айдън Кобан имало 8-годишни момиченца. В продължение на шест години Кобан, чието семейство пристигнало в Холандия от Турция, се запознавал с тийнейджърки в интернет, убеждавал ги да се събличат пред камерата, а след това ги изнудвал с голите им снимки и видеоклипове.

Ако жертвата му се струвала „непослушна”, той заплашвал неприличните й снимки да станат достояние на всички нейни близки и приятели. „Ще разруша живота ти, ще те преследвам, докато не се самоубиеш”,  казвал педофилът.

Сред жертвите на Кобан има и хомосексуалисти. Той шантажирал жертвите си, принуждавайки ги да му плащат за мълчанието.

За шест години Кобан е създал 96 фалшиви профила във Фейсбук под различни имена. Една от жертвите му е 15-годишната канадка Аманда Тод. Непълнолетното момиче се самоубило заради изнудвача. Малко преди да сложи край на живота си, тя записала видео, в което признава, че заради шантажа, на който е подложена, не може да спи нощем, загубила е всички свои приятели и уважението на околните.

Момичето разказва, че просто търсело приятели в мрежата и изведнъж й писал Кобан. Малката ученичка, която в този момент била на 12 години, така и не разбрала как мъжът успял да я уговори да си покаже гърдите.

След това започнал да я заплашва, че ще покаже снимката на родители й. Аманда не му се вързала и Кобан изпълнил обещанието си. За 2 години момичето сменило няколко училища, но изнудвачът не я оставил намира. Накрая, едва 15-годишна, тя сложила край на живота си.

С помощта на британската полиция, холандските ченгета открили леговището на безработния програмист в Тилбург. Престъпникът е заловен след следствен експеримент. Полицай влязъл в контакт с него в сайт за запознанства. При обиските служителите на реда се натъкнали на над 204 000 неприлични снимки, 4 000 файла с 250 имена на жертви и почти 6 000 имена на техни роднини и приятели. Съдът в Амстердам призна мъжа за виновен за изготвяне и разпространение на детска порнография, измама и шантаж спрямо 34 момичета и един мъж и го осъди на 10 години затвор. / Блиц

                break } } else { }