Don't Miss

У НАС ГО ЯДАТ БЕДНЯЦИТЕ, НО ХОЛИВУДСКИТЕ ЗВЕЗДИ ПОЛУДЯХА ПО ТАЗИ ВКУСНОТИЯ! БАБА НИ ДАДЕ РЕЦЕПТАТА ЗА

   

Бабите ни са готвили супа всеки ден – но ако се опитате да я докарате като бабината, много вероятно е да не успеете! Ето в какво е уловката: Вашата баба е слагала в супата телешки и пилешки кости. Бульонът от кости е естествен антибиотик. Снабден е с хранителни вещества и лекува много болести.

Рецептата е проста: Поставете в тенджера с достатъчно вода една по-голяма кост (пилешка или телешка) и оставете да заври. След известно време добавете моркови и целина, пащърнак и лук. А след това добавете юфка и подправки. Чиния от тази супичка предпазва целия организъм и повишава имунитета. Увеличава приема на минерали Домашната супа от кости е пълна с хранителни вещества, които не се съдържат в достатъчна степен в модерните диети. Простата супа изобилства от минерали като калций, фосфор, магнезий и калий, и то в количества, които тялото ви може лесно да абсорбира. Д-р Ейми Майерс,  специалист автоимунни заболявания, препоръчва супата от кости при пациенти, страдащи от синдрома на чувствителните черва.

„Желатинът от костите предпазва и лекува лигавицата на храносмилателния тракт и помага за храносмилането и усвояването на хранителните вещества. Тези аминокиселини са важни за здрав стомах и храносмилане „. Лекува възпаления Защо отеклите стави и автоимунни заболявания са все по-чести? Те често са резултат на възпаление, причинено от стрес и лош избор на храна.

„Супата от кости съдържа хондроитин сулфат и глюкозамин, съединения, които облекчават възпалението, артрита и болките в ставите. Глицин – аминокиселина, която се намира в костите, може да бъде много успокояваща „, казва Майерс. Гарантирано по-добър външен вид Супата от кости съдържа колаген – протеин, който при готвенето образува желатин. Желатинът от костите допринася за здрава кожа, коса и нокти пише zajenata.bg.

                break } } else { }

This site is protected by wp-copyrightpro.com