Свържете се с нас

Любопитно

Фики обявява сватбата си с Преслава! Николета първа честити на младото семейство! (ВИДЕО)

Published

on

Синът на Тони Стораро проговори за жената до себе си: Тя се занимава с музика и е много известна

Фики Стораро най-накрая реши да обяви връзката си с Преслава! Тази неделя в Папараци младият изпълнител говори откровено за любовта и жената до себе си и не крие, че е много влюбен. Изглежда, че Стораро-младши съвсеm сериозно мисли за сватба с избраницата си, тъй като водещата на предаването Николета Лозанова е написала към анонса „Фики, честито!“.

Не е тайна, че и семейството на певеца вече го натискат за брак. А е публична тайна, че избраницата му е не друга, а Преслава. Двамата неведнъж са засичани да интимничат уж само като колеги. А в „Папараци“ Фики в прав текст обявява, че жената до него се занимава с музика и е изключително известна.

Какво остава, освен всички да пожелаем на влюбените „Горчиво“!

БЛИЦ

Още

Любопитно

Жена почина по време на раждане, но тогава бебето й си сложи ръчичката върху челото и ето какво се случи

Published

on

Добре известно е, че раждането на дете е чудо, а понякога раждането се превръща в явление.

Едно такова чудо се е случило в родилен дом в Хонг Конг, където майката не издържала и починала, след като е родила здраво момче.

По думите на лекарите, които са присъствали на раждането на здраво момче, жената внезапно умира, Никой не знаел какво е причинило смъртта и по всички начини се опитват да я съживят.

Така дори и нейния син.

Това, което направил току-що роденият й син, може да се нарече чудо.

Бебето поставило ръката на челото на майката и й плакало на ухото.

След известно време жената отворила очите. Изглежда, че неговият плач възкресил майката от мъртвите.

Когато отворила очи, казала здравей на сина си.

Още

Любопитно

Не правете тези неща на гробище, ще събудите душите на мъртвите

Published

on

Гробището е земята на мъртвите. На него действат собствени закони и правила, а непознаването и нарушаването им може да доведе до тъжни и трагични последици. 

Това място си има своя отделна, специална атмосфера, която е различна от другите места, посещавани от хора. И по тази причина правилата за поведение на него се различават.

Като цяло гробището е място, където цари мир и спокойствие.

А когато отивате в „града на мъртвите“, трябва да се държите внимателно, за да не безпокоите душите на починалите, както и чувствата на техните близки.

Кога може и кога не трябва да се посещават гробища?

На гробища не се препоръчва да се ходи през последната седмица преди Великден.

Може ли е да се пие алкохол на гробищата и да се оставя чаша за починалия?

Когато посещавате гроба на любим човек, е важно да запомните, че мястото, където е погребан, е тихо. Хората ходят там, за да скърбят и да мислят за живота си. Консумацията на спиртни напитки ще пречи на останалите посетители, без значение какъв помен организирате.

Важно е да запомните, че свещениците са против събиранията с алкохол. За да отдадете почит на починалия, е достатъчно да се помолите за него.

реклама

Също така православната църква има негативно отношение към традицията да се оставят чаши със силни напитки „за покойника“.

Може ли да се яде и да се оставя храна на гроба на починалия?

Свещениците се отнасят лошо и към факта, че посетителите на гробищата оставят на гробовете сладкиши и друга храна за починалите. Езичниците са се придържаха към тази традиция, но в православието не го правят.

Освен това тези храни крият още една опасност. Те могат да привлекат големи животни или гризачи към гроба, което ще унищожи мястото.

Как правилно да почиствате гробното място?

Може да го правите както пожелаете. Основната препоръка е това да става, когато навън е топло, няма сняг и в удобни дрехи.

Добре е първо да съберете изсъхналите листа и клони. След това може да забършете всички елементи на паметника с парцал. Ако нещо е спукано, трябва да го поправите, като се обадите на специалист.

Погрижете се за почвата на гроба – отървете се от плевелите и засадете нови растения.

Може ли да ходите на гробище с деца?

Посещението на гробище с деца е разрешено. Но само ако са достатъчно големи и не се травмират от атмосферата.

Свещениците смятат, че за едно дете ще бъде полезно да се запознае с историята на своя род.

Психолозите пък са на мнение, че малки деца не бива да се водят на погребения. По думите им, подобно мероприятие ще остави неприятен отпечатък върху психиката им. /jenata.blitz.bg

Още

Любопитно

Любопитно – село у нас е дом на призраци и самодиви, в него 80% от хората са синеоки, има и още странности (Снимки)

Published

on

Сигурно сте чували за американските градчета-призраци – изоставени сякаш внезапно населени места, където се случват странни неща. Е, оказа се, че и България си има свое призрачно село .

Село Шишенци е едно малко селце във Видинско. В него живеят около 120 души, 80 процента от които са със сини очи. Това обаче далеч не е най-интересното нещо, свързано с мястото.

Селцето, намиращо се едва на 5-6 км. от българо-сръбската граница, е известно като едно от най-страшните места в България. Местните са убедени, че в района има самодиви, а някои от по-възрастните обитатели са категорични, че именно Шишенци е домът на самодивите.

с.Шишенци

Малкото населено място се прочу със случаите на мистериозно изчезнали хора. През последните години петима мъже изчезват безследно, а други двама се завръщат с напълно изтрити спомени. Местните твърдят, че съселяните им са станали жертва на самодиви, а учените се опитват да намерят по-достоверно обяснение на мистерията.

„Двама от тях ги намepиxa, но не помнеха изобщо нищо. Нито къде са били, нито какво са правили от изчезването до връщането си. После започнаха да разказват странни неща за красиви жени. Мислехме ги за луди, но май нещо наистина се случва в нашето село”, разказва 80-годишният дядо Иван. Възрастният човек е със сини очи, както и почти всички негови съселяни, което е още един от многото любопитни факти за видинското село.

Бай Иван с неохота разказва, че много от комшиите му са виждали красиви девойки в бели дрехи да танцуват по поляните край селото. Той не вярва на подобни бабини деветини, но други в Шишенци са убедени, че ако погледнеш призрачните същества в очите, моментално ще ослепееш. Страховете им са подхранвани от често разказвана история по тези земи. През 70-те години на миналия век мъж от село в Еленския Балкан започнал да губи зрението си. Болният отишъл на посещение при пророчицата Ванга на Рупите и тя от вратата го попитала кога е видял самодивите. Възрастният човек признал, че наистина видял жена, облечена в бяло, докато прибирал стадото си. Ванга го попарила с думите, че нищо не може да направи срещу толкова силна магия и нещастникът ще изгуби зрението си.

самодива

В селото обаче никой не смее да излезе след 21.00 часа вечерта. Почти всички се заключват и не излизат посред нощ. Твърди се, че причината за това е, че всяка вечер по улиците на селото се чуват викове от гласовете на мъже, жени и деца и биене на тъпани.

Скептици казват, че това са чакали, но жителите в селото разказват, че хората ги побиват тръпки и разказват, че вечер не смеят да излизат, защото не знаят какво има навън.

По-възрастните жители разказват, че когато са били по-млади са се осмелявали да погледнат през прозорците си и са виждали как високи жени с бели роби са танцували край селцето в кръг с вдигнати към небето ръце.

Най-възрастният жител на селото е 85 -годишната баба Цветана. Близките на жената са погребани с задния й двор. „Тука е свекърва ми, тука е зет ми, и мъжа ми, и свекър ми“, показва гробовете баба Цветана.

Най-млад пък е 57-годишният Евгени. В неговия двор също има погребани. „Баща ми 2003-та се спомина и си го погребахме ей тука. И майка ми също“, разказва той.

призрачно село

Баба Марина споделя, че от както се помни никога в селото не е имало гробище. Селото било разпръснато и нямало подходящо място. И затова сега всеки си прави гробище където си иска – в двора или просто на ливадата.

След подписването на Ньойския мирен договор гробището на селото остава в територията на Сърбия. От тогава местните предпочитат да погребват близките си в двора. Преди години на мястото на селото имало само няколко колиби. От там идва и името му.

Преди имало 55 къщи, в тях живеели над 400 човека. Сега в селото има едва 15 жители. И затова цялото е осеяно с гробове.

За жената

Още
Реклама

Интересни

Made in BG2 часа ago

Тя е дъщеря на една от най-известните българки и имаше доста състоятелни мъже до себе си, но днес…

Днес е близка единствено с мениджъра на майка си – Евгени Боянов Дъщерята на великата Стоянка Мутафова – Мария Грубешлиева-Муки,...

Made in BG2 часа ago

Той е готов да утеши двете дами, изоставени от ергена Алек

Култовата риалити звезда от Гълъбово вече мина 40 години и възрастта му по-подхожда на двете ергенки от тази на Алек,...

Made in BG2 часа ago

От Русе до Истанбул: Вижте българката, която е сред най-популярните актриси в Турция (ВИДЕО)

„След 9 сериала и един игрален филм – може да се каже, че имам хубава кариера”, признава Гюлсим Али Актрисата...

Made in BG2 часа ago

Бургазлийката Мани от „Игри на волята“ е най-щастливата жена

Мани и Стоян са гаджета от 4 години, преди това дълго време излизали в обща компания Бургазлийката Мани Ву Нанг...

България2 часа ago

След смъртта на 17-годишен тийнейджър в Кумлука, разбиха лаборатория за друсан чай

В двуетажния палат на Садулата ченгетата намериха голямо количество обработена и необработена дизайнерска дрога, която е била предназначена за пазара,...

България2 часа ago

Инфаркт уби 17-годишен в Бургас

17-годишен тийнейджър е намерен мъртъв в дома си на ул.“Ал. Невски“ в бургаския кв. „Акациите“, пише Флагман.бг.  Сигналът е подаден...

България4 часа ago

Археологът проф. Овчаров: Дракула е говорел български език

„Дракула е говорел чист български език. Това заяви археологът проф. Николай Овчаров. „Всички знаят за увековечения в романа на Брам...

България8 часа ago

Трагедия с 5 г. дете разтърси Благоевград

5-годишно дете издъхна тази нощ в Спешно приемно отделение на МБАЛ Благоевград. Сигналът е получен в полицията малко след 2...

България8 часа ago

Д-р Илиев от Берн с последни вести за „Флирт“ на К-19 ВИДЕО

COVID-19 атакува с нов вариант, наречени „флирт“. Ръководителят на лаборатория в Берн, д-р Аспарух Илиев, каза в „Твоят ден“, че...

България8 часа ago

Скандал! Закопчаха роден полицейски инспектор заради…

Полицейски инспектор бе задържан миналата вечер с група иманяри, които извршвали разкопки край якорудското село Черна места. Муса Ш. от...

Made in BG10 часа ago

След удара от Алек на финала на „Ергенът“: Маги призна всичко, разкри, че…

Финалът в „Ергенът“ развихри нещо страшно в социалните мрежи, където реакциите валят като из ведро. Най-любопитни обаче, си остават реакциите,...

Любопитно10 часа ago

Жена почина по време на раждане, но тогава бебето й си сложи ръчичката върху челото и ето какво се случи

Добре известно е, че раждането на дете е чудо, а понякога раждането се превръща в явление. Едно такова чудо се...

Любопитно10 часа ago

Не правете тези неща на гробище, ще събудите душите на мъртвите

Гробището е земята на мъртвите. На него действат собствени закони и правила, а непознаването и нарушаването им може да доведе...

Любопитно10 часа ago

Любопитно – село у нас е дом на призраци и самодиви, в него 80% от хората са синеоки, има и още странности (Снимки)

Сигурно сте чували за американските градчета-призраци – изоставени сякаш внезапно населени места, където се случват странни неща. Е, оказа се,...

Любопитно10 часа ago

Забравете за тоалетното пате: истинската чистота и свежест в тоалетната струва жълти стотинки. Бързо, евтино, до блясък

Сигурно и у вас на рафта в банята има поне 2-3 препарата за почистване на тоалетната и плочките. Зачитали ли...

Made in BG10 часа ago

Обрат в живота на Емилия-Певицата е съсипана!

Приказката за Емилия сякаш е към края си или вече е приключила, защото точно така изглежда към дадения момент. Певицата...

България10 часа ago

Военен камион удари кола на автомагистрала „Тракия”

Военен камион, движещ се в аварийната лента, удари кола на автомагистрала „Тракия”. Инцидентът се е разминал без жертви, съобщава NOVA....

България11 часа ago

Имен ден: Красиви имена черпят за първата християнка в Европа

На 20 май светата ни църква почита Св. мчк Талалей и Св. Лидия. Св. Лидия е първата християнка в Европа....

Българияедин ден ago

Тази вест почерни цяла България! Отиде си корифей в медицината СНИМКА

Д-р Красен Генев от Бургас, специалист вътрешни болести, е починал. За кончината на специалиста информираха от ДКЦ „Ел Масри“, където...

Made in BGедин ден ago

Сашо Кадиев окончателно закопа Ергенът Алек с това

Драматичният финал на „Ергенът“ отприщи вълна от реакции в социалните мрежи. Сред тях не издържа да не се причисли и...

Реклама

Trending