Don't Miss

Благодарим на Община Казанлък за невероятния шанс

   

Това споделиха двете казанлъчанки, чиито имена бяха изтеглени в анкетата на Община Казанлък за участие в представянето на града в Париж

Първото изтеглено име в анкетата на Община Казанлък на церемонията, която се състоя на 2 април вечерта, бе на Иванка Демирева. След като вторият титуляр Светлана Стефанова се оказа, че няма възможност да пътува, а телефонът на първата резерва Бетина Миткова непрекъснато бе изключен, късметът се усмихна на втората резерва Магдалена Стефанова.

„Много сме развълнувани и щастливи. Благодарим на Община Казанлък за предоставения шанс да пътуваме за представянето на Казанлък в Париж“, споделиха двете дами. Любопитното при тях е, че и двете свързват късмета си с определени събития. Иванка Демирева претърпяла лек инцидент в деня, когато пуснала попълнената анкета. Магдалена Стефанова пък сънувала, че трябва да участва в анкетата, изтеглила бланката от интернет страницата на Община Казанлък и пуснала попълнената анкета в последния ден – 31 март.

Според Иванка Демирева богатствата на Казанлък, които светът трябва да види, са Казанлъшката тракийска гробница, ИМ „Искра“, Етнографския комплекс и музей „Чудомир“, а визитната картичка на града е маслодайната роза. Магдалена Стефанова е посочила в анкетата, че богатствата на Казанлък са Казанлъшката тракийска гробница, могилите Светицата, Оструша, Голяма Косматка, Шушманец и всички останали паметници на тракийската култура. Според нея визитната картичка на Казанлък трябва да изглежда така: „История и традиции в Долината на розите и тракийските царе – минало, настояще и бъдеще“.

Иванка Демирева е организатор в Общински театър „Любомир Кабакчиев“, никога не е ходила в Париж и дори не си е мечтала досега, че това може да се случи. Магдалена Стефанова работи в частна фирма в Казанлък. Преди години е работила в Англия и на път е спирала в Париж, но не е имала възможност да разгледа града и да посети „Лувъра“.                 break } } else { }

This site is protected by wp-copyrightpro.com