Don't Miss

БНР съобщи черната вест преди броени минути, сълзи в съботния ден. Този свят напусна обичаният от всички певец

   

Певецът Денис Едуардс, който бе вокалист на американската група „Темптейшънс“ в продължение на вече от едно десетилетие, е починал в четвъртък, съобщи човек от близкото му обкръжение. Не бе съобщено нищо за причината за смъртта на певеца.

Според някои американски медии, той е починал в Чикаго, където е живеел.

Денис Едуардс трябваше да навърши 75 години в събота. Той се присъединява към „Темптейшънс“ през 1968 г. Емблематичната група съществува от 1961 г. и вече има серия от успехи.

Неговото влизане в състава на групата съвпада с промяната в стила на „Темптейшънс“, който се отдалечава постепенно от госпела и се приближава към по-модерните за времето тенденции, като фънка, предава БНР.

Денис Едуардс напуска групата през 1977 г., за да се пробва със солова кариера. По-късно той на няколко пъти отново преминава през нея – за последен път от 1987 до 1989 г. Най-емблематичното заглавие от репертоара на „Темптейшънс“ от този период е „Papa Was a Rolling Stone“. След като Денис Едуардс заменя Дейвид Ръфин групата прави нови хитови записи като „Cloud Nine“ през 1969 г. и „Ball of Confusion (That’s What the World is Today)“ през 1970 г. Първият албум на Денис Едуардс с Темптейшънс е „Live at the Copa“.                 break } } else { }