Connect with us

България

Божков проговори от Дубай: Бългaрия ce упрaвлявa oт хунтa!

Published

on

В Дубaй cъм oт крaя нa януaри. Дoбрe cъм. Aпaртaмeнтът нe e мoй, нo тoвa нe e cъщecтвeнo. Cтaтутът ми e нa рeзидeнт. Тoвa кaзa в тeлeфoннa връзкa пo бТВ Вacил Бoжкoв.

“В зaтвoрa прeкaрaх двe-три ceдмици. Нямaх никaкви cрeдcтвa, дocтъп дo тeлeфoн, зaтвoрничecки нoмeр. Прocтo нe cъщecтвувaх. Нямaм имoти в Дубaй. Дубaйcкитe влacти рaзбрaхa кaк cтoят нeщaтa и прocтo мe ocвoбoдихa. Нямaм oгрaничeния oт влacтитe, нямaм и oхрaнa. Oт кoгo дa ce пaзя. притecнeния имaм, aкo ce върнa в Бългaрия. Излизaмe cвoбoднo, нo aкo нaпуcнa OAE cигурнo щe мe aрecтувaт”, кaзa тoй.

“C Гeoрги Пoпoв cъм, вчeрa прaзнувaхмe имeнния му дeн. Бяхмe гoлямa кoмпaния. Нe cъм видял прeдcтaвитeли нa бългaрcкитe влacти тук, нитo някoй e oпитaл дa ce cвържe c мeн. Прoкурaтурaтa нe знaм зaщo нe oпитa дa ce cвържe c мeн. Прeдпoлaгaм, чe бългaрcкитe влacти oкaзвaт oгрoмeн нaтиcк. Бългaрия ce упрaвлявa oт хунтa. Тя нe e прaвoвa държaвa. Нeвинeн cъм, трябвa дa ce върнa. Пo-дoбрe пo-cкoрo, чaкaм пoдхoдящ мoмeнт. Нe знaм кoй e тoй. нaдявaм ce, чe cъдът e пo-oбeктивeн, кaзa oщe Бoжкoв.

“Cрeщу мeн нямa нитo eднo cъщecтвeнo oбвинeниe, дaжe пocтoяннo ги зaбрaвям кaкви ca. бих нaпрaвил вcичкo зa Лeвcки. Иcкaт дa ми гo oтнeмaт cилoвo. Нямa дa пoмaгaмe нa Лeвcки, aкo нe ce cмeни coбcтвeнocттa. Гoтoв cъм дa дaм aкциитe нa вceки, caмo и caмo клубът дa e cпaceн. Вcички знaeм кoй унищoжи Лeвcки. Бoриcoв гo унищoжи. Унищoжи кoмпaниитe, кoитo издържaхa Лeвcки. дaй дa зaгрaбимe aкциитe. Дa e дaл eднa cтoтинкa личнa Бoриcoв някoгa зa нeщo. Или щe нaмeри друг идиoт зa издържa Лeвcки и пocлe дa гo aрecтувa и нeгo?! Инвecтирaл cъм 25 млн лв зa eднa гoдинa в клубa. В тaзи cитуaция нe мoгa дa нaпрaвя нищo зa Лeвcки. Зaрaбoтят ли кoмпaниитe, кoитo гo издържaхa, Лeвcки щe гo имa”, дoпълни бизнecмeнът.

'); break case width < 600: document.write(''); break default: document.write(''); break }
Continue Reading

България

Думите на майката-убиец от Сандански смразиха кръвта на полицаите: “Искаха да ми вземат децата. Нека сега да ми ги вземат!” –

Published

on

Смразяващото убийство на двете малки дечица в Сандански продължава да е тема №1 не само в града, но и в цялата страна. Все повече подробности изникват около кървавия инцидент и причините, довели до него.

Ето какво вероятно се е случило в дните и месеците преди убийството:

“Обикновено семейство, нормално. С две хубави деца, като картинки. Преди няколко месеца обаче адът започна, но всички или не разбираха какво се случва с майката и бащата, или нарочно мълчаха. А сега няма как да се върнат дечицата”. Така с няколко думи днес потресена жена от Сандански описа трагедията, сполетяла не само най-близките роднини, а хората от цял един град, пише “Труд”.

Кристина Дунчева деца

Според съседи и познати агресията у жената се отключила през лятото, но никой не я завел на психиатър. В четвъртък около 17,30 ч горският служител Георги Трайков повикал полиция, защото жена му Кристина Дунчева е заклала двете деца – 5-годишното момченце Васил и 3-годишната му сестричка Ивон.

И двамата родители били отведени в местното РПУ, което е на метри от къщата им. При огледа са иззети два ножа и сатър. Разпитите продължили до малките часове на нощта с участието и на психолози от МВР. Почти през цялото време Кристина не бил адекватна, говорела несвързано. Имало момент, в който се опитвала да обясни, че по-голямото дете е нападнало по-малкото с нож, а после се е наръгало само. Накрая признала за ужасното престъпление и казала с поглед, забит в земята: “Искаха да ми вземат децата. Нека сега да ми ги вземат!”

Първоначалните заключения на специалистите са, че неотдавна жената е отключила психическо заболяване. То обаче е останало неизвестно и започнало да се развива, тъй като Кристина не е била освидетелствана. Тепърва психиатрите ще работят по такава задача, след като прокуратурата им възложи експертиза да преценят дали майката двоен убиец е била в състояние да съзнава какво извършва.

Кристина Дунчева

Родителите на Кристина, при които тя е била с децата през последния месец, мъжът ѝ, техни роднини и познати, са забелязвали признаци на тежка депресия. Живеела в страх, говорела несвързано, твърдяла, че Георги ѝ изневерява. Обвинила мъжа си в жаба до полицията, че бие и нея, и децата, след което сама заявила, че е излъгала и оттеглила молбата за закрила. После върнала жалбата си и тя стигнала до съда.

На 26 ноември било насрочено дело по закона за домашно насилие, на което да се решава дали на Георги да бъдат наложени ограничителни мерки. Семейните скандали с крясъци се редували с дълги дни на пълно мълчание. “Или мъжът ѝ, или баща ѝ, е трябвало да я хванат за ръката и да я заведат на консултации и прегледи при психиатри. Няма нищо срамно, ако човек се разболее. Можело е поне да се спре влошаването на състоянието ѝ и да не се стига до убийства”, казва съседка, близка до фамилията на Георги.

Според нея в последно време Кристина изглеждала като шизофреничка. “Не подозирахме, че е била толкова зле”, говореха през сълзи бащата и майката на Кристина, след като в четвъртък вечерта излязоха след разпити в полицията.

Преди месеци Георги подал жалба срещу жена си в социалните служби, че не се грижи добре за децата и от тази есен семейство било наблюдавано. Социални работници се срещали поотделно с Георги и Кристина, разговаряли с тях. Бащата завел и дело за родителските права над Васил и Ивон, заседание по което е било насрочено за днес в Районния съд в Сандански. Дали заради наближаващата насрочена, дали заради увереността, която Георги демонстрирал, че той ще получи родителските права, страховете на Кристина придобили огромни размери.

Преди седмица тя се върнала с децата в дома на Георги в опит да се помирят. Това не се случило, скандалите избухнали наново. До последния ден, в който Георги след разправията излязъл от къщи. Прибрал се след час-два и заварил вратата заключена. Отвътре Кристина крещяла, че няма да му отвори. Той разбил вратата и видял обезумялата майка и двете окървавени тела на децата им.

Кристина Дунчева е 32-годишна. Завършила е магистратура “Икономика на транспорта” в УНСС. След това за 9 месеца е работил като младши експерт в Агенция “Железопътна администрация” към Министерството на транспорта. За кратко, преди да излезе в майчинство към 2015 г., работила като продавач-консултант. Преди по-малко от година, когато второто им дете – момиченцето Ивон навършило 2 годинки, майката се записала в Бюрото по труда. Притеснявала, се че дълго време не може да си намери работа, още по-малко по специалността си.

октомври обаче я назначили по заместване като касиер-домакин в Професионална гимназия “Яне Сандански”. Без да сочи причини, на 11 ноември Кристина пуснала молба за неплатен отпуск до 20 ноември. Колегите ѝ я описват като коректна, спокойна и учтива. Никога не е споделяла какво се случва в семейството ѝ.

Георги Трайков е на същата възраст. И той има висше образование, от години работи в Горското стопанство. В града го познават како сериозен и точен човек, търпелив и с благ характер. С Кристина нямат брак, но се събрали по любов, родили им се две деца. Хората ги сочели като семейство за пример. Мнозина в града не вярват, че Георги е посягал на Кристина. Смята се, че тези нейни обвинения са били защитна реакция. В последните месеци жената непрекъснато е била в депресия, развивала е болезнена мания, че ще остане сама – без мъж, без дом деца, без доходи… Днес община Сандански обяви ден на траур в памет на трагичната смърт на двете деца Васил и Ивон.

'); break case width < 600: document.write(''); break default: document.write(''); break }
Continue Reading

България

Нова трагедия! Млад мъж с К-19 почина в Бургас след като му отказаха спешна помощ

Published

on

Млад мъж в Бургас e починал след дълго разкарване между няколко болници. Бил e с диагноза двустранна пневмония, но след смъртта му се оказал и с коронавирус, съобщава БНТ. Мъжът не е получил спешна лекарска помощ, защото първоначално тестът му за коронавирус бил отрицателен. Пациентът е препращан към няколко болници и с часове е чакал да бъде приет, а когато това най-накрая станало, вече било късно и не успели да го спасят.

Припомняме, че преди няколко дни скандал разтресе Пловдив след като бяха разпространени видеоклипове как пациенти с часове чакат на стълбите, за да бъдат приети в болница, а по-късно са починали.

'); break case width < 600: document.write(''); break default: document.write(''); break }
Continue Reading

България

Адвокат каза истината за майката убийца: Кристина е била насилвана от свекъра си, трагедия

Published

on

Постановиха постоянна мярка „задържане под стража“ за Кристина Дунчева

32- годишната Кристина Дунчева, обвинена в убийствата на децата си на 3 г. и 5 г., не е признала, че е извършител на престъплението, каза нейният адвокат Алексиев. Думите й били само „съжалявам за това, което стана“. Според защитника има съмнения, че тя е извършител и според него нямало категорични доказателства срещу нея.

Адвокат Алексиев обясни че Кристина е била години наред малтретирана физически от мъжа си, Георги Трайков.

„Разбрах дори, че тя е сексуално насилвана и от баща му. Той е посягал на децата, бил ги е и ги е малтретирал, а когато повишавал тон, едното от тях треперело от страх“.

Съдия Красимир Аршинков постанови постоянна мярка „задържане под стража“ за Кристина Дунчева. Според него тя е изглеждала в нормално здравословно състояние в съдебната зала и не е казала, че има нужда от медицинска помощ. Единствените й думи били, че иска да й се определи по-лека мярка за неотклонение и моли

'); break case width < 600: document.write(''); break default: document.write(''); break }
Continue Reading
Advertisement

Интересни

България2 часа ago

Думите на майката-убиец от Сандански смразиха кръвта на полицаите: “Искаха да ми вземат децата. Нека сега да ми ги вземат!” –

Смразяващото убийство на двете малки дечица в Сандански продължава да е тема №1 не само в града, но и в...

България3 часа ago

Нова трагедия! Млад мъж с К-19 почина в Бургас след като му отказаха спешна помощ

Млад мъж в Бургас e починал след дълго разкарване между няколко болници. Бил e с диагноза двустранна пневмония, но след...

България6 часа ago

Адвокат каза истината за майката убийца: Кристина е била насилвана от свекъра си, трагедия

Постановиха постоянна мярка „задържане под стража“ за Кристина Дунчева 32- годишната Кристина Дунчева, обвинена в убийствата на децата си на...

България12 часа ago

ОГРОМНА ТРАГЕДИЯ: COVID-19 погуби Христо Андонов СНИМКИ

Директорът на ОУ „Петко Каравелов“ в Асеновград Христо Андонов изгуби битката с коронавируса, а едно училище и град изгубиха един...

България13 часа ago

Инфарктна ситуация с премиера на пътя Самоков-Дупница, Борисов се изплаши и… ВИДЕО

Премиерът на България Бойко Борисов продължава с инспекциите и проверките. След визитата си в завод за военни коли в Самоков министър-председателят...

България15 часа ago

Кървавата майка признала как е умъртвила децата си –

Прокуратурата обвини 32-годишната Кристина от Сандански за жестоко убийство на двете й деца. Според източници на NOVA майката е направила...

Българияедин ден ago

Проф. Чирков: Kopoнавирусът е манипулиран, за да потънат икономиките на САЩ и ЕС

Проф. Александър Чирков анализира пандемията от коронавирус. Според него Covid-19 е манипулиран, за да стане по-агресивен, както може да се...

България3 дни ago

Първи град в България може да блокира за 3 седмици

Снимка Булфото, архив  Първа община у нас с пълен локдаун за почти месец, предвижда решение на Общински съвет. Комисията за...

България3 дни ago

Нова тв показва кадри: Починаха двама пациенти, изхвърлени на стълбите в

Кадър Нова тв Шокиращи кадри показа Нова тв. Двама пациенти са изхвърлени на стълбите с кислородни маски. По-късно те са...

България3 дни ago

ОГРОМНА ТРАГЕДИЯ: COVID-19 погуби млад учител на 33 години – оставя жена и дете на почти 3 годинки

Учителят по английски език в ОУ „Гео Милев“ в Садово Георги Терзийски е издъхнал с коронавирус вчера, съобщава „Марица“, позовавайки...

България4 дни ago

Математикът Лъчезар Томов: Изтървахме нещата! 3000 ще умрат само за

кадър Нова тв Ако се затворят за известно време всички училища и молове, рязко ще спадне броя на заболелите с...

България4 дни ago

COVID-19 постави нов ужасяващ рекорд на заразените у нас за денонощие

Нови 4 828 случая на коронавирус са установени в България. Това означава, че броят на заразените от COVID-19 в страната...

България4 дни ago

Майка на 3 деца се хвърли от 10-ия етаж на блок

66-годишна жена се хвърли от десетия етаж на блок в пловдивския квартал „Тракия“. Сигналът е получен към 5 часа тази...

България4 дни ago

Зимата връхлита тази нощ. Температурите падат рязко. Дъжд обръща и на сняг в

снимка Булфото През нощта на места в страната се очаква да завали дъжд, който ще се усили значително. Това съобщиха...

България4 дни ago

Откриха обесен 19-годишен български талант в борбата

Намериха обесен самоковския борец Росен Бакрачев. 19-годишният тийнейджър е открит от негови близки, съобщава Samokov365.com. По първоначални данни Бакрачев е...

България4 дни ago

Извънредно: Въвеждат нова мярка заради COVID-19 у нас

Маските стават задължителни в класните стаи за учениците от 5-ти до 12-ти клас и препоръчителни за начален етап. Мярката e...

България4 дни ago

Водещият Сашо Кадиев с огромен гаф в ефир

Водещият на предаването „Преди обед“ Александър Кадиев направи огромен гаф в ефир, обяснявайки на своята колежка Деси Стоянова и гостите...

България5 дни ago

Голяма трагедия. Намериха обесен младия борец надежда на България Расен Бакрачев в

снимка samokov365.com В апартамент в Самоков е намерено тялото на бореца Росен Бакрачев. 19-годишният младеж е намерен вчера от свои близки, предаде samokov365.com....

България5 дни ago

Димчев: За денонощие загубихме живота на 152-ма души от COVID-19 – това е населението на едно село

За денонощие загубихме живота на 152-ма българи – от „несъществуващ“ вирус, млади, стари, из цялата страна. Това написа във „Фейсбук“...

България5 дни ago

Отмъщението на ГЕРБ не закъсня! Удариха „Хиполенд“ с гигантска глоба за конструктор Лего. 124 хиляди лева глоба

Кадър Евроком Още през септември собственикът на веригата обяви, че е получил предупреждение, че бизнесът му може да бъде фалиран...

Advertisement

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com