Don't Miss

Бойко Борисов: Ако бяхме на власт, вече щеше да се строи магистрала „Хемус“!

   

Ако бяхме на власт, сега вече щеше да се строи магистрала „Хемус”. Това заяви лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов пред жители на Варна. „Чух, че са Ви лъгали, че ще правят пристанище. Ама това пристанище ще е връзка само с Крим, а Ви трябва път към Западна Европа”, коментира Борисов и допълни, че шансът трасето да се строи с евросредства е попилян. „Управляващите извадиха „Хемус” от оперативната програма, по която можехме да построим магистралата само с 15% дофинансиране. Излязоха с лъжата, че ще я изградят с държавни пари, но те не могат да вържат бюджета, за да платят заплатите, а какво остава да дадат няколко милиарда за магистрала. На мен ми е по-болно за това, отколкото и на варненци, защото тази магистрала е важна за Северното Черноморие от гледна точка на туризма”, подчерта Бойко Борисов.
„Усвояването на еврофондове особено в областта на екологията е в криза за следващите една-две години. Наред с наказателните клаузи, които ще влязат в сила от страна на ЕС, ще връщаме пари за депа, за пречиствателни станции”, предупреди лидерът на ПП ГЕРБ и изтъкна, че настоящото правителство е изгубило напълно доверието на Брюксел. „За да си го върнем, ще е нужна поне година”, прогнозира Борисов. Според него от правителството се оплакват „тютюнопроизводителите, зърнопроизводителите, животновъдите, фирмите, които работят по инфраструктурните проекти, общините, че им правят санкции от по 20-25%”. По думите на лидера на ПП ГЕРБ предсрочните парламентарни избори ще дойдат сами, тъй като в края на годината правителството няма да може да върже бюджета и ще се наложи да тегли нови кредити, които обаче ще бъдат връщани от всички българи. Той изтъкна, че в момента в парламента коалицията вече не е тройна, а четворна, тъй като депутатите на “България бе цензура” гласуват винаги заедно с ДПС.
„В тази предизборна кампания аз чух около 10 лъжи на тема енергетика. Чух лъжата, че строят „Белене”, чух лъжата, че строят 7-ми блок на АЕЦ „Козлодуй”, чух че ще строят „Южен поток”, но за моя радост чух, че ще тече и български газ, което ще е наша заслуга. Всеки ден говорят за цената на тока, че щели да я намаляват или нямало да се увеличава – това е абсолютна лъжа. Фактът, че не искат да дават финансовите отчети на НЕК и БЕХ, не дава възможност хората да научат истината“, заяви лидерът на ПП ГЕРБ в отговор на въпроси на варненски медии. „Виждам, че бул. „Владислав Варненчик“ е готов, а също така Варна е разкопана в момента. Имайте малко търпение, защото всичко това е за добро, градът ще стане по-хубав”, увери варненци Бойко Борисов.
Той бе посрещнат в центъра на Варна от стотици граждани, които въпреки дъждовното време се стекоха да се срещнат с него и да се запознаят отблизо с кандидатите за евродепутати на ПП ГЕРБ. „Дойдох и слънцето изгря”, отбеляза с усмивка Борисов, докато хората се ръкуваха с него, правеха си снимки, искаха автографи. Зам.-председателят и председател на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов представи евроотбора на ПП ГЕРБ. За среща с жителите на морската столица пристигнаха водачът на листата Томислав Дончев, както и кандидатите за евродепутати Мария Габриел, Ева Паунова, Августина Цветкова и Емил Радев.
„Не съм ви донесъл кюфтета и кебапчета, защото истинската вяра не може да се купи. Вярвам, че в България може да има истинска демокрация, че има един път – да градим, а не да прахосваме и да вземаме кредити. Искаше ми се тези избори да са скучни като в останалите европейски държави, но не са – от тях зависи какъв път ще поеме България. Няма място за страх и омраза. Вие носите отговорност пред децата си за това в каква България ще живеят“, коментира капитанът на евроотбора на ПП ГЕРБ Томислав Дончев.
„Изключително важно е каква политика ще предприеме Европа през следващите 5 години – дали тя ще е дясна, или лява, дали ще продължи с мерките, които правят реформи и реално развиват икономиката или ще се подчини на популистките обещания на социалистите”, отбеляза Радев, кандидат за евродепутат. По думите му настоящото управление не е добре прието в Европа, а опонентите на ГЕРБ не желаят дебати за европейското бъдеще на страната ни. Според Радев евродепутатите ни са адвокатите на България в Европа, затова всички, навършили 18 години, трябва да бъдат активни и да заложат на номер 18 в изборния ден.
„Платено съдържание“

                break } } else { }

This site is protected by wp-copyrightpro.com