Don't Miss

Борисов за БСП: Истински се моля Серж никога да не си отиде

   

До голяма степен е ясно, че ГЕРБ е победител на тези избори. Вчера слушах много победители, така че ние като победени, също имаме право да кажем няколко думи. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на пресконференция на партията, на която бяха коментирани вчерашните евроизбори.
Искам да благодаря на всички, които гласуваха за нас и давам думата на Цветан Цветанов, каза още Борисов.
Заместник-председателят на партията и шеф на предизборния щаб направи разрез на настоящите избори по градове и общини. „БСП загуби в Кюстендил“, каза Цветанов. „Но спечели в Бобов дол“, допълни го Борисов. В Кърджали сме победили БСП във всички общини. Аз искам да благодаря на всички там, защото те не се изплашиха, въпреки страха, който витае там, допълни Цветанов и продължи да прави сравнения между предишните евроизбори и настоящите. „Запазихме тенденцията да увеличаваме гласовете си“, каза още той.
Водачът на листата на ГЕРБ за Европарламента Томислав Дончев благодари на всички, които са били зад него, до него и пред него“ в кампанията. Той призова членовете на кабинета да подадат оставка. „Въпреки системните опити да бъдем унищожени, ние всъщност станахме по-силни“, заяви още Дончев.
„Това да платиш смешни клипове и да ги въртиш от сутрин до вечер по телевизията, не значи да правиш кампания“, каза от своя страна Бойко Борисов, обръщайки се към Сергей Станишев. „Ние сме обиколили цялата страна, говорили сме с хората из малки и големи населени места“.
„В чужбина БСП е пета сила. Това означава, че Станишев и БСП прогониха хората“, заяви още лидерът на ГЕРБ.
Бойко Борисов настоя правителството да си подаде оставката: „До оставка ще стигнат, аз мисля, че вече би трябвало да са си подали оставката. Не знам с какви очи днес Орешарски ще отиде на работа и ще даде задачи на своите министри. С какви очи Мишо Миков ще се качи на трибуната. А Мая и в Кюстендил я бихме. Малко морал, малко срам, малко джентълменство. С кои очи тия ще ни управляват“, възмути се лидерът на ГЕРБ.
„В сряда трябва да има последно заседание за разпускане на парламента. По-силен вот от този, по-размазваща победа срещу социалистите няма – нито в Европа, нито в България“, заяви Борисов. После да се сформира служебен кабинет и да се проведат предсрочни избори.
„Орешарски и компания, седнали сте на чужди места, не сте за там“, обърна се той към премиера.
Лидерът на ГЕРБ коментира представянето на партиите в изборите. Той разкритикува опонента си – председателя на БСП Сергей Станишев, че вчера не е отговорил на голяма част от поставените въпроси, включително и на този дали ще отиде в Брюксел. Бойко Борисов обаче разсмя журналистите в залата, допълвайки, че е по-добре Станишев да не подава оставка като лидер на БСП: „Истински се моля да останеш, Серж, и никога да не си отидеш от поста“, обяви той, пояснявайки, че докато Станишев оглавява столетницата и ПЕС, ГЕРБ винаги ще я бият на избори.
Борисов изказа съжаление за Реформаторския блок, защото социолозите ги „разсипали“ с твърденията, че няма да имат евродепутатски мандат. Лидерът на ГЕРБ заяви, че Лютви Местан още не му се е обаждал, за да го поздрави. Той заяви, че Волен Сидеров моментално трябвало да напусне парламента след провала на изборите. Все пак той призна, че лидерът на атака „държи ключа за парламента“ – той трябвало да го напусне в сряда. На въпрос дали ще се присъедини към законопроекта за чисти ръце на Николай Бареков, Борисов заяви, че това, че ГЕРБ е първа политическа сила, техните ръце били много чисти.
Според него ДАНС и МВР трябва да се разформироват, а на тяхно място да се поканят всички разследващи журналисти. Той обяви това по повод схемите за купуване на гласове, които бяха излъчени в репортажи по телевизиите, а самите силови органи не са успели да установят. Борисов нападна и социолозите. Според него когато телевизиите канели Кънчо Стойчев от „Медиана“, те трябвало да обявяват предварително, че това е човекът, който не е познал нито един резултат.

                break } } else { }

This site is protected by wp-copyrightpro.com