Don't Miss

Борисов: Станишев вижда провала си! Изпаднал е в такава истерия, че изказванията му издават невероятния страх

   

– Г-н Борисов, притеснявате ли се от компроматни атаки и черен пиар от страна на основните ви опоненти от БСП?
– В БСП нищо стара не са забравили и нищо ново не са научили. Освен черен пиар и компромати, кликата, която си е присвоила правото да управлява БСП я превърна в партия на черния пиар.
И тъй като те нямат абсолютни никакви успехи, с които да се похвалят, единственият им шанс е да правят компромати и клипове, които да омаскаряват мен и ГЕРБ. Това те правят още от първия ден, в който започнали изборите до ден днешен.
– Как си го обяснявате?
– Защото няма как да прехвърлиш вината, че не строиш „Белене“ на ГЕРБ, която вече повече от година не е на власт. Сергей Станишев е имал пет управленски години да започне да строи „Белене“! Какъв ГЕРБ му е виновен?
Второ – от месеци наред предупреждавам, че тяхната некадърност ще унищожи „Южен поток“. В тази връзка задавам въпрос – с какво ГЕРБ им е виновен, че Европейската комисия оцени тяхната некадърност и им взе проекта? С кое ГЕРБ им беше виновен, за да отидат да правят първа копка на „Южен поток“ и сега да откраднат тръбите? С една дума, ако човек иска да направи клип с черен пиар е достатъчно само да извади и да напуска първите копки на Станишев – „Белене“, „Южен поток“, „Дунав мост“-2 и т.н., провалените проекти, с които той се е захванал.
– Кой ще поеме отговорността за това, че на множество общини бяха коригирани 129 милиона лева по програма „Околна среда“ и сега около 50 общини са заплашени от фалит?
– Тук се случва нещо, което е недопустимо за една държава в Европейския съюз. 90 кметове на общини, в които живее над 80% от населението на България и депутати са искали дни наред среща с премиера, а Орешарски им е отказал, за да ходи 7 дни във Виетнам, за да открива ресторант! Премиер, да не пожелае да се срещне със собствените кметове, това говори за признание, че той не е никакъв премиер.
Когато бях премиер, приемах в рамките на деня всеки кмет, без значение дали той е от ГЕРБ, БСП, ДПС, СДС. Размествах програмата, за да ги приема и изслушам. Това могат да го потвърдят и кметовете на Перник, Шумен, Кърджали, Свищов, Монтана и кой ли не.
Нечувано е премиер да не иска да приеме кметовете на най-големите градове, само защото са от друга политическа сила, и в същото време да се опитва да си залепи брошката „експерт“.
Смятате ли, че след евроизборите, ще има и предсрочни парламентарни избори?
– Ако няма незабавно извънредни парламентарни избори, след това държавата ще е в състояние, в което никой няма да е в състояние да я стабилизира без да вземе драконовски мерки, което няма как народът да го понесе. Затова по най-бързия начин те трябва да се измитат, за да се нормализират системите.
Понеже Станишев вижда провала си, вижда, че неговите съпартийци в Брюксел гласуват срещу него („Южен поток“), явно вече е изпаднал в такава истерия, че изказванията му издават невероятния страх и напрежение в тази партия.
– През последните месеци главоломно е нарастнала битовата престъпност. Има ли сили МВР да се справи с тази ситуация?
– Към официалните данни за нарастване на престъпността, могат да се прибавят и данните, че в България има нови 40 000 безработни. Инвестициите са два пъти по-малко в сравнение с миналата година.
При нарастваща престъпност и намаляващи инвестиции, нищо добро не очаква този народ. И ако българите се подведат, че с взети пари назаем и то с огромни лихви, и че с тях ще им дадат по някой лев еднократно за Великден и Коледа, ще бъде голяма грешка.
Интервю на Ивайло Крачунов, ПИК
„Платено съдържание“

                break } } else { }

This site is protected by wp-copyrightpro.com