Don't Miss

Борисов: Стриктното спазване на санкциите на ЕС генерира финансови загуби в България

   

Стриктното спазване на санкциите на Европейския съвет генерира финансови загуби в България. Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на Годишната среща на министър Даниел Митов с посланиците на Република България.

„Имахме среща час и половина с г-жа Могерини. България се представя като един от най-големите и дисциплинирани членове на ЕС и НАТО. Винаги в годините назад, съм настоявал да съдите по делата на всяка държава, премиер и министър. Нищо по-добре от фактите не говори за една правилна политика. При един толкова многообразен парламент и съседи, в които се генерира нестабилност, е много важно България да бъде фактор на стабилност и компромис в региона. Всички знаем, колко трудно се прави правителство в Турция, всички знаем, че оттатък Черно море е Крим, Украйна“, заяви Борисов.

Той посочи, че дори и в Сърбия, да не говорим за Босна и Херцаговина, проблемите не са малки.

„България беше лоялен член и подкрепи ЕК. Нашите загуби от стриктното спазване на санкциите на Европейския съвет генерира финансови загуби в България. Спазвайки общата воля на ЕС, България ще се нареди сред страните, които приехме трите основни инфраструктурни проекта. Когато казахме, че спазваме стриктно третия либерализационен пакет, и спряхме „Южен поток“, партньорите от НАТО ни разбраха. България проявява лоялност и дисциплина и отива на пряка конфронтация с Русия. Натискът, който има от констрасанкциите е само в България“, каза още Бойко Борисов.                 break } } else { }

This site is protected by wp-copyrightpro.com