Don't Miss

Борисов търси подкрепа от депутатите за здравната и социалната реформа

   

Премиерът Бойко Борисов търси подкрепа от депутатите за здравната и социалната реформа, предаде „Фокус“. Тази сутрин министър-председателят присъства на председателския съвет в Народното събрание, където освен него, на заседанието с парламентарните групи бяха и вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин и здравният министър д-р Петър Москов.

Съпредседателят на „Патриотичния фронт – НФСБ и ВМРО“ Красимир Каракачанов заяви пред журналисти в парламента, че на председателския съвет апелът към всички парламентарни групи е бил да подкрепят законопроектите на Ивайло Калфин и Петър Москов. Той посочи, че министрите са изложили вижданията си, но БСП са поставили въпроса за това да се оттегли цялата глава за приватизация на болнични заведения. Каракачанов уточни, че министър Москов е казал, че това е възможно.

По време на блиц контрола премиерът Борисов също заяви, че министър Петър Москов ще оттегли текста за приватизацията на лечебни заведения. Той посочи, че сутринта заедно с министър Москов са били на председателски съвет и са поискали среща и с вицепремиера Калфин за пенсионната реформа. По думите му, в рамките на няколко години с по милиарди се качват разходите в здравеопазването – към 8 млрд. лева влизат за болници и лечение. Борисов уточни, че течовете в НЗОК са предмет на тази реформа, която в следващите дни ще се дебатира. Според премиера, винаги са се давали пари за здраве, но обратната връзка с хората казва, че те не са доволни.                 break } } else { }