Don't Miss

БСП с цензура за различно мислещите

   

На Националното съвещание на председателите на общински и областни организации на БСП, проведено вчера в Пловдив, не са били допуснати някои областни и общински председатели, за които има съмнения, че симпатизират на АБВ. Това става ясно от разпространена до медиите декларация на Областния и Общински съвет на БСП-Монтана, чийто председател д-р Емил Константинов не е бил допуснат на срещата. Според декларацията ограничението е дошло като устно разпореждане на зам.-председателя на НС на БСП Димитър Дъбов. „Смятаме, че това решение на ръководството на БСП за пореден път показва кой води политика на разцепление и ликвидиране на цели структури“, пише в декларацията.

„Изразяваме тревогата си от подобни решения и действия в хода на предизборната кампания, които ще доведат до разцепление в партийните структури и то не само в област Монтана“, заявяват от местното ръководство на БСП.

„Нека оценяваме достойнствата и работата на членовете на БСП, а не тяхната „преданост“.

Времето изисква от нас нови нагласи, нов начин на мислене, нова политическа и гражданска култура, а не само „вярност към Него“.

Не можем да искаме доверието на хората, за да направим живота им по-добър, ако не покажем, че партията и особено нейното ръководство е демократично и приема и други мнения“, смятат от общинския съвет на БСП-Монтана.

Недопуснатият председател Емил Константинов заяви пред БНР, че някои хора от ръководството на партията са взели „БСП за бащиния“ и правят някои „не-уставни, дори неморални неща“.

На пресконференция сред Националното съвещание на БСП председателят на партията

Сергей Станишев отчете, че нито един представител на общински и партийни съвети на БСП не подкрепя инициативата АБВ.

„Всички изказвания са били емоционални в спектъра на това да има категорични действия и мерки за такива членове. Имаше даже и отправен апел към тях да се даде още един шанс на някои хора да осмислят своята позиция и да спрат това, което са започнали. В противен случай да носят последствията за себе си“, каза още Сергей Станишев.

Тази сутрин темата коментира и Корнелия Нинова. В студиото на Би Ти Ви тя уточни, че ограничението на националната среща било поставено, защото

„ръководството не приема общински и областни председатели на БСП да заявяват позиция, че подкрепят други листи“.

Тя изрази разочарование, че кадърни кадри като Ивайло Калфин няма да са в листата на БСП, но се въздържа от крайни епитети като „ренегати“ и „предатели“.

Според нея сега партията трябва да се обърне към своите „най-малки и отдалечени организации“, за да види какви са настроенията: „Много е важно мнението на тези хора. Чух гласове – те са закостенели, не споделям. Като дойдат избори, тичаме при тези хора. А сега ни е важно тяхното мнение – там, при тях и каквото мнозинството смята, това ще направим“.

Според нея АБВ вероятно ще вземе от гласовете на БСП, но „няма да са много“.

„Притеснени сме, че всичко това, което правим, демотивира хора от политиката на БСП. Тревожи наши хора по места, но това ни мотивира да свършим повече работа“, каза още Нинова.

                break } } else { }

This site is protected by wp-copyrightpro.com