Connect with us

България

България се превръща в изнесено място на европейската мафия за наркотици и боклук

Published

on

Потърсихме бившия служебен премиер Ренета Инджова с коментар за кризите, които изживяваме като народ. Безпристрастният и хладен разсъдък на единствената жена-премиер в историята ни стигна до генезиса на проблемите.

Какво ни чака?!  Европейската прокуратура ли ще разследва  нашите престъпници, или националните прокуратури и съд? Ще има ли възмездие? Ще се „разкачи“ ли България от общата европейска колесница и защо ще се случи това?

Отговорите на Ренета Инджова пред Liberta.bg.

–    Госпожо Инджова, видяхме първия арест на действащ министър в лицета на Нено Димов. Мнозина се питат, обаче, този устрем на Иван Гешев дали е пиар акция, или просто зашиване на поредната пробойна в управлението на Борисов?

–    Вие го формулирате и с едното, и с другото. Имаше първи районен кмет, първи министър сега, така че пробивът е направен. Но прави впечатление, че моделът  на поведение на санкциониращите органи е същият, както преди. Говори се предварително и много, обещават се нови арестувани – неща, които са недопустими. Неща, които говорят, че може би се затъмняват други събития. Такова събитие, което не трябваше да стига до много българи, е посещението на Борисов за откриване на  на „Турски поток„, който той там се опита да представи за „Балкански поток„. Направи се, че има договорка и съгласие за „Балкански поток“, че има разширяване на газопреносната мрежа, че ще има диверсификация. Всъщност, той се опитваше да покаже на Русия, че се строи и че България участва, дори с деветдесет процента от капацитета на транзита и САЩ да смятат, че това е в услуга на диверсификацията и получаването на втечнен газ, а Европа да приема, че се изпълняват стриктно европейските регламенти по „Трети пакет“. Българите да мислят, че някакви грандиозни строителни проекти направи Борисов, невиждани до сега, а Ердоган да смята, че сме изцяло в услуга на инвазията му в Европа. Без оценките, без анализите, без възможността да се гарантират бъдещите приходи от този проект, е всъщност заравяне на пари под земята.  Маниерът на угаждане на всички блокира и този проект до степен, в която да не може да бъде помръднат в нито една от посоките. Нито да продължава да лъже едните, нито другите, нито третите, а за България подземните съоръжения ще създават дългов проблем към другите участници. Остава проблемът за юридическия въпрос върху мрежата и инфраструктурата със сервивута върху тях. Тези неща никой не разглежда. Просто са съгласни с мантрата „Балкански поток“ и точка!
Имаме затъмняване на тази тема е отговорът, за който ме питате.

–    Чухме заканите на спецпрокуратурата, че ще има още арести, което е абсурдно, но като го пренебрегнем, да Ви питам: Очаквате ли задълбочаване на търсената вина, или всичко ще се размие с освобождаването на Нено Димов и потулване на отговорността, която очевидно, не е само негова?

–    Като се има предвид, че пет, шест са органите и институциите, които регламентират процесите в сферата, най-вероятно ще се въздържат от търсенето на виновни, защото тук са заложени проблеми още в създаването на ВЕИ-сектора с квотите, които Европа препоръча за замяна на традиционни източници с ВЕИ-източници, в рамките на 20 години. Българите се изхитриха и много пъргаво изпълниха тези квоти – веднага, с което ВЕИ-тата създадоха този проблем на нерегламентираното изчерпване на водата. Ние не знаем кои са собственици на язовирите – можем само да гадаем, разглеждайки състава на Българския парламент. Но ВЕИ-източниците, съчетани с неясните отношения на частния сектор на водните източници – неплащане на сметки, байпаси, които минават неясно и тайно, стремежа на ВЕИ да доставят вода на промишлени източници, защото носят големи приходи, създадоха кризата. Така, чрез европейски инициативи беше постигнато ограбване, източване на воден ресурс. ВЕИ-тата изсмукаха водата и създадоха престъпление върху престъпление. Въпросът Ви, как ще се стигне до всички виновни, е един сложен въпрос. Много сложен! Стотици милиони евро са финансирани за водните цикли, за пречиствателните станции и ВЕИ-та. Там е една много благодатна сфера за мафията, защото под земята не се знае къде, къкво е сменяно и колко пъти. При това положение 88% загуби на вода са нещо, което прикрива икономически и финансови престъпления.

–    Председателят на „Легия Антимафия“ Григор Здравков в интервю говори за внасяне на наркотици в балите с боклук. Италианските власти също разследват пътешествието на отпадъците. Сляпа ли е Европа за случващото се в страна-членка на ЕС и след сезирането на Европейската комисия от евродепутати, начело с Радан Кънев, да очакваме ли някави резултати, макар и чак през април?

– Да се надяваме Никола Гратери в Италия /прокурорът на антимафията/ да стигне и до нашите предели, защото на българските власти не може да се разчита. Още повече, че те внесоха не само боклука /всичко, което внасяме у нас е боклук, не само храна, но и дрехи, стари коли, употребявана техника/, но и всичко, което може да служи за гробища .България се превръща в изнесено място на европейската мафия, на тези, които заедно с българските си авери осъществяват най-мръсните дейности по пране на пари, търговия с наркотици, с хора, с органи, с оръжия. И комбинацията между смет и наркотици в едни и същи транзакции, се оказва в момента най-големия хит. Забележете, в момента, в който богатите в страните произвеждат и купуват  злато, защото лоши са нещата в света, ние в нашата страна трупаме боклук.
Има подозрения и за Хитрино и влаковия взрив, и за свинската чума, която възниква от необработени боклуци на местата, където са складирани – това се говори от разследващи журналисти. Аз съм предвидила на времето този санитарен проблем между континентите Азия, Европа, Африка и ние ще бъдем този санитарен пояс, който никой няма да иска да пресича, защото е най-рисковата територия. На фона на липсата на вода, може да си представите какви комплексни огнища заплашват здравето и живота ни. В този смисъл, информацията за оставката на Георги Костов – шефът на митниците, въпреки, че бе опровергана от министър Горанов, е един добър пробив в системата.

–    Още  нещо унизително чухме тези дни. Третият помощник държавен секретар на САЩ Дейвид Хейл, освен санкцията на „Турски поток“  каза, че са водени споразумения за промяна на Конституцията ни. Кого, всъщност излъга Борисов с маньовъра  за разклонението на тръбата и не е ли договорката за конституционна промяна държавно предателство?

–    Борисов играе едни клоунски изпълнения, още с посещението си в Белия дом , едностранчиво и от своята гледна точка. Ние знаем, че той не участва в договорености, защото никога не отстоява националните интереси. Той участва при получаването на сведения и задачи и най-вероятно е получил такава задача за промяна на Конституцията. Но аз искам да обърна вашето внимание за тази промяна в Конституцията, която касае жалби на граждани. Тя няма да промени с нищо конституционния ред в страната, защото и досега жалбите се спират още при подаване, а с това ще се имитира разглеждане. А да се смята,че с конституционни жалби ще се постигне върховенство на закона, това е илюзия и за страната, която изисква тази промяна от нас. С друг ангажимент дойде новият посланик на САЩ – да постави върховенството на закона, от гледна точка на борбата с корупцията и престъпността. Този е същинският смисъл на промените в тази сфера. Страната трябва да покаже воля да се справи с престъпния си политически елит – това е важната задача, която трябва да свършим.

–    Оказва се доста непосилна задача! Затова Ви питам: Преди месеци казахте в наше интервю, че правителството ще падне с помощ отвън. Още ли го твърдите и важи ли с днешна дата?

–     Какво друго  да твърдя, при положение че целият този ужас, в който е поставено българското население, не предизвиква никаква реакция от него? Виждаме молебени, вместо протести за корупция и ограбване на водата. Виждаме автопротести на топло, като на сватба и абитурентски бал, минаващи през Перник, да покажат, че нещо се прави. Вместо Рожественски псалми и Ботьови песни, се топят в Тунджа с грухтене, че са юнаци! Тези неща, докато са в такъв вид, българският народ ще остане не само беден, гладен, бос и гол, но и ще бъде и жаден, и без въздух.

–    В крайна сметка – мъртъв?

–    Въпрос на регистриране на това състояние. Има много случаи, когато се укриват и нямат смъртен акт онези, които са напуснали този свят. В България също има ноу-хау за това.

–    Един въпрос се избягва, макар да е важен: Допускате ли, че под напора на Европейската прокуратура и европрокурора Лаура Кьовеши, за да остане читав и на поста си, Гешев ще се еманципира от работодателите си, като им посегне?

–    И Кьовеши, и новата комисия, ще се опитат да акцентират върху престъпленията и нарушенията в използването на фондовете и във финансовата и инвестиционна сфера на Източна Европа. Това ще е начина, по който ще започне т.нар. „разкачване“ на Източна Европа, формирането на периферия, за да може, все пак, Европа да намери по-непосредствени виновници за състоянието, в което тя самата се намира. Това е нашата надежда. Но да не забравяме, че тези неща за нас продължават да имат препоръчителна стойност и са в прерогативите на съответните национални власти. Затова разчитам, че обвързаността и партнирането на нашите мафиоти с международните им „колеги“, така се наричат по между си, ще е по-бързия способ за достигането на санкции и възмездие. Това е една плетка, която по-лесно може да се разплете.

–    Безнадеждност ли се нарича бъдното?

–    По-лошо – неосъзнатост на тази безнадеждност, когато развеселени и безотговорни за собствената си съдба видим края си.

Източник: Liberta.bg

Continue Reading

България

Край! Забраниха частните лотарийни игри, очакват ли се протести?

Published

on

Комисията по бюджет и финанси прие Проектозакона за промени в Закона за хазарта на първо четене.

В началото на заседанието лидера на НФСБ Валери Симеонов, който е вносител на промените, представи мотивите си. „С Проектозакона се забранява организирането на хазартни игри, разпространението на билети, фишове, талони или други знаци, както и плащането на печалби на хазартни игри от лица или обекти или вериги от обекти без съответния лиценз. Текстовете предвиждат лотарийни игри, с изключение на томбола, бинго, кено или техните разновидности, да могат да се организират само от Държавното предприятие „Български спортен тотализатор“ след получаване на съответния лиценз. Тук говорим и за укриване на такси, като вчера стана ясно, че сумите могат да достигнат до 600 млн. лева. За мен тази дейност трябва да се осъществява от държавата и тя да си прибира тези пари. Така и парите за спорт ще бъдат много повече“, обяви Симеонов.

„Проектозаконът дава възможност в срок до 30 дни от влизане в сила, организаторите, чиито лиценз ще бъде прекратен са длъжни да учредят в полза на Държавната комисия по хазарта безусловна и неотменима банкова гаранция в размер на печалбите, които не са изплатени до този момент. Така се грижим и за хората, които са спечелили, да получат печалбите си. Друга промяна, която предлагам, е лотарийните билети да се продават само в лицензирани пунктове, а не както сега навсякъде. Освен това тези пунктове трябва да отстоят на 300 метра от училищата. Това го има и сега в закона, но важи само за казината. Целта на промените е да се грижим за здравето на нацията и развитието на спорта“, разкри Симеонов, цитиран от novini.bg.

Почти без никакви дебати депутатите приеха предложените промени в Закона за хазарта.

Припомняме ви, че вчера на специална пресконференция от Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) изнесоха първи данни от проверката в Държавната комисия по хазарта (ДКХ). Финансовата инспекция се извършва по разпореждане на министъра на финансите от 12 декември 2019 г. и със заповед на директора на АДФИ Георги Начев от 16 декември 2019 г.

На брифинга Начев съобщи, че две от фирмите на Васил Божков са ощетили държавата с много над 210 млн. лев, като се очаква сумата да нарасне. От член 30 алинея 3 на Закона за Хазарта е видно, че държавната такса за моментната лотария, а и за всички игри, следва да бъде 15% от направените залози за всяка игра. От представените регистри, справки и декларации е установено, че единственият оператор, който заплаща държавна такса от 15% е Българският спортен тотализатор, останалите лицензирани оператори, за същата хазартна игра, заплащат държавна такса в размер на 20% от събраните такси от комисиионни за участие, съгласно утвърдените от ДКХ правила. Установено е, че за една и съща хазартна игра се заплащат формирани по различен начин държавни такси, стана ясно още на пресконференцията.

Съпоставката на числата сочи, че ако останалите организатори на хазартни игри са плащали по начина, по който е плащало Държавното предприятие „Български спортен тотализатор“, сумата е щяла да бъде с около 210 милиона лева повече, като това е сумата за периода 2014 г. до 2019 г.

Continue Reading

България

Ето 21-годишното момиче, което успя да си купи апартамент само, да го ремонтира и обзаведе –

Published

on

Както и у нас, така и във Великобритания, повечето млади хора мечтаят един ден да си купят собствен дом. За разлика от други държави в Европа, където наемането на апартамент е по-традиционно и предпочитано, британските младежи мечтаят за своите малки замъци, с лакирани огради и дъбови библиотеки, пише Mirror.

Но за младите хора собствеността на дома става все по-малко вероятна.

Цените на жилищата се покачват, а заплатите се свиват.

Средна възраст за закупуване на първи дом в Англия е около 33 г. Ще ви трябва и кредит от около 50 000 британски лири, както и две достойни заплати. За някои младежи обаче все пак е възможно, стига да правят сериозни жертви. Вижте например Джени Крокарт, на 21 г., която си купи първото жилище миналата година.

Момичето от Йейт, Бристол, направила покупката един месец след като навършила 20 години. Тя плати за него 120 000 лири. “Родителите ми нямаха достатъчно излишни пари, но винаги ми казваха, че, когато имам работа, мога да си позволя да си купя каквото ми хареса. Притежаването на собствен дом винаги е било важно за мен. За мен, когато наемате, просто плащате ипотеката на някой друг. Затова, веднага щом започнах да печеля, започнах да спестявам по 50 лири настрани тук-там, или дори повече, ако успея”, разказва тя. Джени отдавна е планирала да има своя собственост.

На 17-годишна възраст тя решила да се откаже от следването и да се запише на практически курс към мебелната компания Furnished Homes. Успехът дошъл бързо: тийнейджърката генерирала 500 000 лири в нов бизнес през първите три години.

Същевременно тя живеела у дома, за да може да спести. Все пак е въпрос на късмет това, че е намерила добра работа близо до дома на родителите си, което не е възможно за всички. Но все пак тя трябвало да прави лишения.   “В този момент започнах да пестя много повече. Около 500 паунда на месец. За известно време работех на непълен работен ден в кръчма, заедно с чиракуването си, за да допълня приходите си.

Също така възприемах бонусите си точно като такива – бонуси. Така спестяванията ми бързо започнаха да се покачват”, добавя момичето. На 18-годишна възраст Джени се срещнала с ипотечен консултант за първи път, за да разбере какво може да заеме и какви депозити ще й трябват.

След това нещата наистина станали сериозни. На 19 г. тя открила дома, който искала да купи и положила всички усилия, за да вдигне останалата част от депозита си от 10%.   Апартаментът се нуждаел от пълно преобразяване, в което Джени видяла повече възможност, отколкото тежест.

След като накрая взела ключовете малко след двадесетия си рожден ден, тя прекарала по-голямата част от свободното си време около рисуването и декорирането. Благодарение на усилията си, тя вярва, че апартаментът сега струва над 150 000 паунда – около 30 000 паунда повече, отколкото тя е платила.

Continue Reading

България

Катастрофата в която загинаха трима души-Уважавана лекарка и най-близките й –

Published

on

Заради катастрофата в неделя проходът Хаинбоаз остана затворен за дълго време.

Състоянието на 7-годишната внучка остава критично

Уважавана лекар-педиатър от Разград е сред жертвите на зловещата катастрофа в прохода Хаинбоаз, при която лек автомобил “Опел Астра” с разградска регистрация се размаза в турски тир около 13 часа в неделя, пишат “24 часа”. При удара на място е загинала д-р Снежана Иванова, която тази година трябваше да навърши 60 години.

Лекарката има педиатричен кабинет в Разград, преди време е завеждала и детското отделение на областната болница.

Още в деня на катастрофата бе почти ясно, че сред жертвите в колата има медик, тъй като сред разпръснатия на пътя багаж се появиха множество рецептурни бланки.

При удара загинаха още съпругът на лекарката Веселин В., на 57 години, който бил зад волана, и дъщеря им Полина, на 33 години. С тях пътувала и 7-годишната им внучка, чийто състояние днес по обяд оставаше критично. Детето е настанено за лечение в реанимацията на Университетската болница на Стара Загора. “Жизнените показатели на момиченцето са стабилни, но уврежданията на мозъка са много тежки, много са и травмите по тялото на детето”, поясни директорът на болницата проф. д-р Йовчо Йовчев.

От Разград казаха, че семейството отивало на кратка почивка в Хасаря. Избрали това време, тъй като момиченцето, което учи в първи клас, е във ваканция. Първоначално бе съобщено, че то е на 10 години, но от полицията коригираха тази информация.

Турският тир, в който се блъснал лекият автомобил, превозвал зеленцуци – домати и краставици, от Турция за Румъния. Шофьорът му Юсуф Сиван, на 33 години, направил всичко възможно да отбие вдясно и да избегне челния удар, но не успял, тъй като там има огромна скала. Помлял мантинелата.

Катастрофата стана, след като шофьорът на леката кола не успял да вземе десен завой на мокър асфалт и загубил контрол над опела, който влязал в насрещното платно и се блъснал челно в тира. Основна версия на разследването за трагедията е несъобразената скорост на колата от Разград.

Мястото на произшествието е южно от село Пчелиново, на няколко километра преди Гурково, когато се пътува в прохода от север на юг. Местните наричат местността Злият брод. “Там пътят е опасен и скоростта е ограничена до 40 км в час, но почти никой не спазва това ограничение”, коментират пътни полицаи.

Continue Reading
Advertisement

Интересни

България19 часа ago

Край! Забраниха частните лотарийни игри, очакват ли се протести?

Комисията по бюджет и финанси прие Проектозакона за промени в Закона за хазарта на първо четене. В началото на заседанието...

България4 дни ago

Ето 21-годишното момиче, което успя да си купи апартамент само, да го ремонтира и обзаведе –

Както и у нас, така и във Великобритания, повечето млади хора мечтаят един ден да си купят собствен дом. За...

България4 дни ago

Катастрофата в която загинаха трима души-Уважавана лекарка и най-близките й –

Заради катастрофата в неделя проходът Хаинбоаз остана затворен за дълго време. Състоянието на 7-годишната внучка остава критично Уважавана лекар-педиатър от...

България4 дни ago

Wi–Fi – невидимият и мълчалив убиец

Безкабелният  начин  на  свързване  с  интерент – Wi – Fi  се  използва  навсякъде. Нещо  повече – нашите  домове  станаха  като...

България1 седмица ago

Млада жена почина внезапно без да е била болна, но малко след смъртта на съпруга й

28-годишна жена в разградско почина буквално за минути. Младата жена се почувствала внезапно зле в дома си и веднага близките...

България1 седмица ago

Скръбна вест, Глория изпадна в траур

Само ден след официалното представяне на автобиографичната си книга на Глория й се наложи бързо да свали усмивката, тъй като...

България1 седмица ago

Възрастните трябва да „бачкат“, колкото и грубо да звучи… Няма кой да ги храни, ще работят до 75, като не раждат

Лиляна Павлова ще бъде водач на листата на ГЕРБ за евроизборите.Това стана окончателно ясно днес, след лична среща на масивната...

България1 седмица ago

Трима българи загинаха при зверска катастрофа в Англия

Тежка катастрофа е станала с наши сънародници близо до Нотингам. Трима наши гурбетчии са загинали в зверска катастрофа в Англия,...

България1 седмица ago

Лиляна Павлова: Аз пестя от заплата и не разчитам на пенсия. Държавата не е длъжна на пенсионерите! –

Нейният точен израз „Аз пестя от заплата и не разчитам на пенсия“ е пример за мнението и за пенсионната система....

България1 седмица ago

Докъде се докарахме! Пътуваме до други градове, за да си пазаруваме по-евтино храна

Разлика в цената на основни хранителни продукти в различните населени места. Това е причината много хора от Ямбол да пазаруват...

България1 седмица ago

Рачков прибира 500 бона зад гърба на Халваджиян

Финансово благодатна ще бъде новата 2020 година за Димитър Рачков. Извън ангажиментите си в телевизията комикът ще влее в сметките...

България1 седмица ago

Цял живот ще съм й благодарна, една приятелка рускиня ме научи на тази торта и оттогава не съм вкусвала друга

Тази торта ми е от любимите- лесна, бърза и убийствено вкусна: Необходими съставки: За блатовете:     Брашно – 600...

България1 седмица ago

Зико за блоковете в Столипиново: Ако трябва ще се бутат и ще се строят нови

Кметът на Пловдив Здравко Димитров възложи да се създаде експертна група, която да предприеме спешни мерки за разрешаване на проблема...

България1 седмица ago

Срещу 27 лири: Предлагат пушено месо от бебе шимпанзе в африкански ресторант!

Ресторант на хотел в Африка предложили на гостите да опитат пушено месо от шимпанзе. Случаят е предизвикал огромен скандал, а природозащитната...

България1 седмица ago

Възрастен мъж на ръба на отчаянието: 195 лева лекарства, 200 лева пенсия!

Възрастен мъж е на ръба на отчаянието, тъй като няма средства за лекарства. Стоян Рабаджийски има рак на белия дроб, както...

България1 седмица ago

1000 лева глоба за Анка, която обеси куче в Раковски

Единствените думи пред магистратите на Анка Маринова бяха: Много съжалявам! Прекалено много!, съобщи trafficnews Тя бе обвинена, че е причинила смърт по...

България1 седмица ago

Бащата на убитата зверски Андреа: Ако нямах друго дете, нямаше да искам да живея

„Хората са съпричастни с болката ми. Детето ми беше убито по най-бруталния начин. Ако нямах друго дете, нямаше да искам...

България2 седмици ago

Рекордно поскъпване на свинското месо. Ръстът от 50% е съизмерим само с хиперинфлацията от 1997-а

Рекордно е поскъпването на свинското месо у нас. Процентът отстъпва единствено на хиперинфлацията от 1996-1997 г., констатира Асоциацията на месопреработвателите...

България2 седмици ago

Фандъкова, няма да си спра колата, за да дишам мръсен въздух по спирките

Всяка зима проблемът със замърсяването на въздуха избухва с нова сила. От Столичната община ни призовават да не ползваме автомобилите...

България2 седмици ago

Джулиана Гани втрещи с деколте

Припомняме, че плеймейтката заяви, че няма да кърми бебето си за да не си развали бюста Прясната майка Джулиана Гани...

Advertisement

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com