Connect with us

България

България се превръща в изнесено място на европейската мафия за наркотици и боклук

Published

on

Потърсихме бившия служебен премиер Ренета Инджова с коментар за кризите, които изживяваме като народ. Безпристрастният и хладен разсъдък на единствената жена-премиер в историята ни стигна до генезиса на проблемите.

Какво ни чака?!  Европейската прокуратура ли ще разследва  нашите престъпници, или националните прокуратури и съд? Ще има ли възмездие? Ще се „разкачи“ ли България от общата европейска колесница и защо ще се случи това?

Отговорите на Ренета Инджова пред Liberta.bg.

–    Госпожо Инджова, видяхме първия арест на действащ министър в лицета на Нено Димов. Мнозина се питат, обаче, този устрем на Иван Гешев дали е пиар акция, или просто зашиване на поредната пробойна в управлението на Борисов?

–    Вие го формулирате и с едното, и с другото. Имаше първи районен кмет, първи министър сега, така че пробивът е направен. Но прави впечатление, че моделът  на поведение на санкциониращите органи е същият, както преди. Говори се предварително и много, обещават се нови арестувани – неща, които са недопустими. Неща, които говорят, че може би се затъмняват други събития. Такова събитие, което не трябваше да стига до много българи, е посещението на Борисов за откриване на  на „Турски поток„, който той там се опита да представи за „Балкански поток„. Направи се, че има договорка и съгласие за „Балкански поток“, че има разширяване на газопреносната мрежа, че ще има диверсификация. Всъщност, той се опитваше да покаже на Русия, че се строи и че България участва, дори с деветдесет процента от капацитета на транзита и САЩ да смятат, че това е в услуга на диверсификацията и получаването на втечнен газ, а Европа да приема, че се изпълняват стриктно европейските регламенти по „Трети пакет“. Българите да мислят, че някакви грандиозни строителни проекти направи Борисов, невиждани до сега, а Ердоган да смята, че сме изцяло в услуга на инвазията му в Европа. Без оценките, без анализите, без възможността да се гарантират бъдещите приходи от този проект, е всъщност заравяне на пари под земята.  Маниерът на угаждане на всички блокира и този проект до степен, в която да не може да бъде помръднат в нито една от посоките. Нито да продължава да лъже едните, нито другите, нито третите, а за България подземните съоръжения ще създават дългов проблем към другите участници. Остава проблемът за юридическия въпрос върху мрежата и инфраструктурата със сервивута върху тях. Тези неща никой не разглежда. Просто са съгласни с мантрата „Балкански поток“ и точка!
Имаме затъмняване на тази тема е отговорът, за който ме питате.

–    Чухме заканите на спецпрокуратурата, че ще има още арести, което е абсурдно, но като го пренебрегнем, да Ви питам: Очаквате ли задълбочаване на търсената вина, или всичко ще се размие с освобождаването на Нено Димов и потулване на отговорността, която очевидно, не е само негова?

–    Като се има предвид, че пет, шест са органите и институциите, които регламентират процесите в сферата, най-вероятно ще се въздържат от търсенето на виновни, защото тук са заложени проблеми още в създаването на ВЕИ-сектора с квотите, които Европа препоръча за замяна на традиционни източници с ВЕИ-източници, в рамките на 20 години. Българите се изхитриха и много пъргаво изпълниха тези квоти – веднага, с което ВЕИ-тата създадоха този проблем на нерегламентираното изчерпване на водата. Ние не знаем кои са собственици на язовирите – можем само да гадаем, разглеждайки състава на Българския парламент. Но ВЕИ-източниците, съчетани с неясните отношения на частния сектор на водните източници – неплащане на сметки, байпаси, които минават неясно и тайно, стремежа на ВЕИ да доставят вода на промишлени източници, защото носят големи приходи, създадоха кризата. Така, чрез европейски инициативи беше постигнато ограбване, източване на воден ресурс. ВЕИ-тата изсмукаха водата и създадоха престъпление върху престъпление. Въпросът Ви, как ще се стигне до всички виновни, е един сложен въпрос. Много сложен! Стотици милиони евро са финансирани за водните цикли, за пречиствателните станции и ВЕИ-та. Там е една много благодатна сфера за мафията, защото под земята не се знае къде, къкво е сменяно и колко пъти. При това положение 88% загуби на вода са нещо, което прикрива икономически и финансови престъпления.

–    Председателят на „Легия Антимафия“ Григор Здравков в интервю говори за внасяне на наркотици в балите с боклук. Италианските власти също разследват пътешествието на отпадъците. Сляпа ли е Европа за случващото се в страна-членка на ЕС и след сезирането на Европейската комисия от евродепутати, начело с Радан Кънев, да очакваме ли някави резултати, макар и чак през април?

– Да се надяваме Никола Гратери в Италия /прокурорът на антимафията/ да стигне и до нашите предели, защото на българските власти не може да се разчита. Още повече, че те внесоха не само боклука /всичко, което внасяме у нас е боклук, не само храна, но и дрехи, стари коли, употребявана техника/, но и всичко, което може да служи за гробища .България се превръща в изнесено място на европейската мафия, на тези, които заедно с българските си авери осъществяват най-мръсните дейности по пране на пари, търговия с наркотици, с хора, с органи, с оръжия. И комбинацията между смет и наркотици в едни и същи транзакции, се оказва в момента най-големия хит. Забележете, в момента, в който богатите в страните произвеждат и купуват  злато, защото лоши са нещата в света, ние в нашата страна трупаме боклук.
Има подозрения и за Хитрино и влаковия взрив, и за свинската чума, която възниква от необработени боклуци на местата, където са складирани – това се говори от разследващи журналисти. Аз съм предвидила на времето този санитарен проблем между континентите Азия, Европа, Африка и ние ще бъдем този санитарен пояс, който никой няма да иска да пресича, защото е най-рисковата територия. На фона на липсата на вода, може да си представите какви комплексни огнища заплашват здравето и живота ни. В този смисъл, информацията за оставката на Георги Костов – шефът на митниците, въпреки, че бе опровергана от министър Горанов, е един добър пробив в системата.

–    Още  нещо унизително чухме тези дни. Третият помощник държавен секретар на САЩ Дейвид Хейл, освен санкцията на „Турски поток“  каза, че са водени споразумения за промяна на Конституцията ни. Кого, всъщност излъга Борисов с маньовъра  за разклонението на тръбата и не е ли договорката за конституционна промяна държавно предателство?

–    Борисов играе едни клоунски изпълнения, още с посещението си в Белия дом , едностранчиво и от своята гледна точка. Ние знаем, че той не участва в договорености, защото никога не отстоява националните интереси. Той участва при получаването на сведения и задачи и най-вероятно е получил такава задача за промяна на Конституцията. Но аз искам да обърна вашето внимание за тази промяна в Конституцията, която касае жалби на граждани. Тя няма да промени с нищо конституционния ред в страната, защото и досега жалбите се спират още при подаване, а с това ще се имитира разглеждане. А да се смята,че с конституционни жалби ще се постигне върховенство на закона, това е илюзия и за страната, която изисква тази промяна от нас. С друг ангажимент дойде новият посланик на САЩ – да постави върховенството на закона, от гледна точка на борбата с корупцията и престъпността. Този е същинският смисъл на промените в тази сфера. Страната трябва да покаже воля да се справи с престъпния си политически елит – това е важната задача, която трябва да свършим.

–    Оказва се доста непосилна задача! Затова Ви питам: Преди месеци казахте в наше интервю, че правителството ще падне с помощ отвън. Още ли го твърдите и важи ли с днешна дата?

–     Какво друго  да твърдя, при положение че целият този ужас, в който е поставено българското население, не предизвиква никаква реакция от него? Виждаме молебени, вместо протести за корупция и ограбване на водата. Виждаме автопротести на топло, като на сватба и абитурентски бал, минаващи през Перник, да покажат, че нещо се прави. Вместо Рожественски псалми и Ботьови песни, се топят в Тунджа с грухтене, че са юнаци! Тези неща, докато са в такъв вид, българският народ ще остане не само беден, гладен, бос и гол, но и ще бъде и жаден, и без въздух.

–    В крайна сметка – мъртъв?

–    Въпрос на регистриране на това състояние. Има много случаи, когато се укриват и нямат смъртен акт онези, които са напуснали този свят. В България също има ноу-хау за това.

–    Един въпрос се избягва, макар да е важен: Допускате ли, че под напора на Европейската прокуратура и европрокурора Лаура Кьовеши, за да остане читав и на поста си, Гешев ще се еманципира от работодателите си, като им посегне?

–    И Кьовеши, и новата комисия, ще се опитат да акцентират върху престъпленията и нарушенията в използването на фондовете и във финансовата и инвестиционна сфера на Източна Европа. Това ще е начина, по който ще започне т.нар. „разкачване“ на Източна Европа, формирането на периферия, за да може, все пак, Европа да намери по-непосредствени виновници за състоянието, в което тя самата се намира. Това е нашата надежда. Но да не забравяме, че тези неща за нас продължават да имат препоръчителна стойност и са в прерогативите на съответните национални власти. Затова разчитам, че обвързаността и партнирането на нашите мафиоти с международните им „колеги“, така се наричат по между си, ще е по-бързия способ за достигането на санкции и възмездие. Това е една плетка, която по-лесно може да се разплете.

–    Безнадеждност ли се нарича бъдното?

–    По-лошо – неосъзнатост на тази безнадеждност, когато развеселени и безотговорни за собствената си съдба видим края си.

Източник: Liberta.bg

Continue Reading

България

ИЗВЪНРЕДНО: Силен трус удари Вранча (ОБНОВЕНА/КАРТА)

Published

on

Силно земетресение с магнитуд 4,1 по Рихтер е регистрирано в 15:07 часа днес в сеизмичния район НА Вранча в Източна Румъния, съобщава „Аджерпрес“.

Местната медия се позовава се на данни на Националния институт по геофизика. Трусът е бил на дълбочина 132 километра. Епицентърът е на 59 километра източно от Брашов, на 68 километра северно от Плоещ и на 122 километра северно от столицата Букурещ.

От НИГГГ съобщиха, че трусът не се е усетил на територията на България. Според нашите учени, силата на труса е 3,5 по Рихтер. По данни на Европейския сеизмологичен център, трусът пък е бил с магнитуд от 3,9 по Рихтер. В петък сутринта в сеизмичната зона на Вранча, също близо до Бузъу, отново имаше земетресение, пише „Зиаре“. То обаче беше по-слабо, с магнитуд от 3,2 по Рихтер.

Според „Сеизмичния център – прогнози и сигнали за земетресения“, Румъния в събота е била пресечена от гравитационни вълни с висока амплитуда, които предизвикаха атмосферни образувания и още тогава учените обявиха силна сеизмична активност.

Continue Reading

България

Първите признаци на рак, на които никой не обръща внимание

Published

on

Първите симптоми на рак често не предизвикват безпокойство у хората и не им се обръща сериозно внимание, научи 365novini.

Именно ранното откриване на раковите симптоми дава надежда за успеха на лечението и оцеляването на болни хора.

Притеснителното обаче е, че доста често не се обръща внимание на първите признаци на рак.

Такива например са незарастващите рани в устата – върху венците, езика, меките тъкани. Подобни образувания могат да се окажат един от ранните сигнали за рак на устната кухина.

Също така може да се появи и подуване или изтръпване на челюстта.

Сред първите симптоми на рак, на които обикновено не се обръща внимание, е гадене, коремна болка.

Специалистите предупреждават: Ако симптомите продължават дълго време, трябва да се изследвате. Понякога се проявяват тумори на стомаха, червата, черния дроб, панкреаса.

Друг ранен признак на рак може да бъде кашлицата. В случай, че няма други симптоми на ТОРС или човек се е разболял преди повече от три седмици, но все още кашля, това не може да се игнорира.

Continue Reading

България

Руслан Мъйнов: Чакам бебе от лудата сервитьорка от „Комиците”!

Published

on

Най-голямата мечта на комика Руслан Мъйнов – да свие семейно гнездо и да създаде свое поколение, е на път да се сбъдне. От 4 години Спас Лютов от хитовия сериал „Столичани в повече” има връзка с колежката си Анелия Луцинова и усилено работят за свой наследник.

„Да, с Анелия съм! Работим за бебе. Господ ще каже кога”, призна Руслан. Според колеги на 42-годишния комик той бил готов да чуе Марша на Менделсон, но след като е сигурен, че щъркелът ще долети. Отношенията на артистичната двойка обаче бяха на приливи и отливи и още в началото на връзката им двамата бяха разделени за около година. Любовта им пламнала по време на снимките на забавното предаване „Комиците” през 2015 г. В него Анелия нашумя със скечовете си на Лудата сервитьорка. Съдбата ги срещнала в труден за актьора момент, когато в рамките на 6 месеца изгубил няколко близки хора. Починали баща му, близък негов приятел, с когото били като братя, негова приятелка си отишла от болест, а катастрофа погубила друг негов авер.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Спират Биг Брадър завинаги!

Според запознати, именно Анелия била причината Руслан да се стопи драстично само за няколко месеца и да свали цели 25 кг. от теглото си. Луцинова и Мъйнов заживели под един покрив и точно, когато всички около бесарабския българин се радвали, че най-накрая е срещнал любовта и ще създадат прекрасно семейство, връзката им се разпаднала. 32-годишната Анелия не се чувствала готова за брак и деца и предпочела да остави Руслан да търси щастието си другаде. Красивата брюнетка съобщила решението си на чувствителния актьор с бележка. В нея Луцинова написала, че има чувства към него, но по-добре за двамата било да се разделят.

2 години по-късно Ани, както я наричал актьорът, преосмислила решението си. Помогнала им съвместната им работа в комедийната постановка „Стая 1313” в театър „Сълза и смях”, с която обикалят из страната, продължават да си партнират и в „Комиците” по Би Ти Ви. Сега двамата усилено се мъчат да си създадат наследник, пише „Уикенд“.

Continue Reading
Advertisement

Интересни

България3 дни ago

ИЗВЪНРЕДНО: Силен трус удари Вранча (ОБНОВЕНА/КАРТА)

Силно земетресение с магнитуд 4,1 по Рихтер е регистрирано в 15:07 часа днес в сеизмичния район НА Вранча в Източна...

България6 дни ago

Първите признаци на рак, на които никой не обръща внимание

Първите симптоми на рак често не предизвикват безпокойство у хората и не им се обръща сериозно внимание, научи 365novini. Именно ранното...

България7 дни ago

Руслан Мъйнов: Чакам бебе от лудата сервитьорка от „Комиците”!

Най-голямата мечта на комика Руслан Мъйнов – да свие семейно гнездо и да създаде свое поколение, е на път да...

България1 седмица ago

Проф. Аргирова обяви сензационнни резултати от тестове за К-19 у нас през последните 10 дни

Рaзбирa ce, мeчтaя тaзи eпидeмия дa я нямa, нo никaк нe мeчтaя дa нe ce зaнимaвaм c вируcи и c...

България1 седмица ago

Исландското чудо спря коронавируса – 0 нови заразени и най-много излекувани СНИМКИ

В хода на специални изследвания учените откриха „слабо място“ във вируса на патогена COVID-19. Резултатите от научната работа на специалисти...

България1 седмица ago

Началото на края: Ген. Мутафчийски най-сетне обяви добра новина за епидемията у нас

„Ключовата дума при отхлабване на мерките е да се преценяват много внимателно рисковете и всяка мярка да бъде премерен риск....

България1 седмица ago

Вкараха Андреа в болница на системи – всичко за инцидента (Снимки): –

След като миналата седмица станахме свидетели на взаимните обиди, които си размениха Митко Пайнера и попфолк-дивата Андреа, както и пламенната...

България1 седмица ago

Италиански депутат: Статистиката за жертвите на коронавируса е силно манипулирана

Итaлиaнcки дeпутaт зaяви oт трибунaтa нa пaрлaмeнтa, чe итaлиaнcкият нaрoд e пoдлoжeн нa тeрoризъм, визирaйки нeвeрнитe cпoрeд нeгo дaнни зa...

България1 седмица ago

Божков проговори от Дубай: Бългaрия ce упрaвлявa oт хунтa!

В Дубaй cъм oт крaя нa януaри. Дoбрe cъм. Aпaртaмeнтът нe e мoй, нo тoвa нe e cъщecтвeнo. Cтaтутът ми...

България1 седмица ago

Извънредно! Младеж профуча на червено, помля колата на Карбовски и стана страшно СНИМКИ

Колата на журналиста Мартин Карбовски е била ударена. Младеж е минал на червено и е отнесъл возилото на познатото от...

България1 седмица ago

Бесен екшън: Полицейско преследване със стрелба и арести в София

Зрелищна гонка между полицията и лек автомобил завърши с арест на четирима. Ситуацията се разигра в неделя привечер в столичния квартал...

България1 седмица ago

Трагична смърт! Майка и 5-г. й дъщеря полетяха прегърнати от 7-ия етаж ВИДЕО

Телата на загинали майка и дъщеря са намерени под прозорците на многоетажна сграда в квартал Калинински на руския град Санкт...

България1 седмица ago

Напитка с канела и лимон гори по 500 гр. от излишното ви тегло всяка вечер-Сутрин се събуждате по-леки!

В борбата с излишните сантиметри по бедрата, корема и талията всички начини са добри! За разлика от скептично отношение към...

България1 седмица ago

Сигнал: Зловеща катастрофа със самоубиец в София

Зловеща катастрофа е станала днес следобед в столицата. За това съобщават очевидци в сигнал до БЛИЦ. В района на бул....

България1 седмица ago

Учени: Кучетата надушват рак, защо не и Covid-19

Британски учени са се заели да изследват дали кучетата могат да надушват пациенти с COVID-19 в опит да открият бърз...

България1 седмица ago

Поредната добра новина – Рилският манастир отвори порти за поклонници и туристи

Поредната добра новина – Рилският манастир отвори порти за поклонници и туристи. Помещенията се хигиенизират всеки ден, а изискването към...

България1 седмица ago

Брутална жестокост посред бял ден на пъпа на София

15-годишно момче е било нападнато и бито този следобед в столичния квартал „Лозенец“. Инцидентът е станал на ул. „Милин Камък“...

България2 седмици ago

Пребиха и ограбиха 90-годишен дядо

Полицията издирва неизвестен засега мъж, който преби и ограби 90-годишния Васил Маринов от плевенското село Ореховица. Това се е случило...

България2 седмици ago

Сензация! Васил Божков с яхта за 160 милиона долара! УНИКАЛНИ СНИМКИ

Най-прочутата творба на Дашиъл Хамет „Малтийският сокол“ (Maltese Falcon) полага основите на черния криминален жанр. Едноименната яхта също крие на...

България2 седмици ago

Изповедта на една майка: Безкрайно обичам дъщеря си, но тя е грозна. Как да ѝ отговоря когато ме попита „хубава ли съм мамо“?

В една социална мрежа се появи трогателна изповед на една майка и предизвика голямо внимание и лавина от коментари. Тя...

Advertisement

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com