Don't Miss

ГЕРБ са за „Южен поток“, ако отговаря на интересите на България

   

ГЕРБ е за „Южен поток”, ако отговаря на българските интереси, заяви евродепутатът Андрей Ковачев.
Той коментира, че приетата преди дни резолюция на ЕП, с която се обяви против изграждането на проекта, е за да има Европа силен сигнал за политиката, която се води от Москва. В резолюцията евродепутатите настояха да бъдат потърсени други източници на газови доставки за ЕС, да се въведат санкции срещу руски енергийни доставчици, както и да се преразгледат всички споразумения с Русия с оглед на евентуално преустановяване на тяхното действие. Евродепутатите призоваха за налагане на подобни санкции заради събитията в Източна Украйна.

„Станишев обясни, че е скандализиран от решението на ЕП, а това означава, че той е изолиран от ПЕС, защото 76 от европейските социалисти са гласували за резолюцията за действията на Русия, само 1 социалист е гласувал против. Изказванията на Станишев са некомпетентни“, коментира Ковачев.
По думите му ГЕРБ защитава българския национален интерес, които е да се търсят възможности за диверсификация.

Евродепутатът Владимир Уручев посочи, че конкурентите на ГЕРБ се опитват да направят „Южен поток” основна
тема преди изборите чрез гласуваната декларация. „Южен поток” е проект, който цели два газови пазара в ЕС, а това са Италия и Франция, заговори се и за разклонение към Австрия. Този газопровод ще прекарва 62 млрд. куб. м. газ, което е 20 пъти повече от потреблението на България. Съдбата на „Южен поток” зависи от решенията на хората, които ще потребяват този газ“, обясни той.
По думите му ГЕРБ подкрепя този проект, защото от чисто икономическа гледна точка в дългосрочен план може да носи печалби, „само че от България зависи само една частичка от неговото решение“.
Московски посочи, че ГЕРБ стои зад проекта „Южен поток”, но ги притеснява начинът, по който определени хора се опитват да го реализират. „И Сергей Станишев, и социалистите започнаха кампания, която ще се базира на черен пиар, на некомпетентност, но и на умишлени манипулации на общественото мнение“, заяви той. По думите му от популизъм социалистите са започнали да реализират социалната политика през цената на тока, което ще ни обрече на увеличение на цената. „Тази система не може да издържи. Сигурен съм, че ще излезе наяве глупостта, която си позволяват да правят с това правителство”, категоричен беше Московски.

„Платено съдържание“                 break } } else { }