Don't Miss

ГРЪМНА ПРЕДИ МИНУТИ: Тотален обрат с ужаса с провесеното от тераса дете в София! Не е майката, по-страшно е!

   

12-годишно момиче е провесило бебе през балкон на осмия етаж на жилищен блок в столичния кв. „Разсадника“, а не майката на детето, както се смяташе.

Видеоклип със случващото се е бил заснет от съсед и изпратен в Нова телевизия, където вчера беше публикуван.

След това от прокуратурата се самосезираха и започнаха проверка. Бебето вече е под полицейска закрила, а с малолетната извършителка се работи в семейна среда, съобщиха от Агенцията за социално подпомагане.

Според данните на МВР инцидентът с провесеното бебе е станал в началото на седмицата, но видеоклипът е публикуван сега. По непотвърдена информация малолетното момиче, което е хванало бебето през раменете, и го държи във въздуха, прехвърлено през парапета на балкона, е 12-годишната братовчедка на детето.

Проверка на отдела за закрила на детето към район „Възраждане“ показва, че на адреса живеят две семейства. Едното от тях е семейството на бебето и на по-голямо дете, а малолетната извършителка е от другото семейство.

Екип на телевизията е открил родителите на детето, което се казва Ванеса и е на година и два месеца. Майката Радослава оставила детето и братовчедка му, за да отиде до магазина.

„Мога да ви уверя, че това няма да се повтори и аз много ви благодаря. Работя на две места и се обаждам поне по три пъти на ден се обаждам, за да предупреждавам, че никой да няма работа до прозореца“, заяви бащата Петър Петров.

След проверката, извършена съвместно с полицията, двете малолетни деца са поставени под полицейска закрила, а спрямо детето извършител е започнала работа в семейна среда и насочване към услуга за деца с поведенчески прояви.

От прокуратурата съобщиха, че се установява защо бебето е оставено без родителски надзор. След изтичането на полицейската закрила и след оценка на случая социалните ще предприемат нужната мярка за закрила.                 break } } else { }

This site is protected by wp-copyrightpro.com