Connect with us

България

Гурбетчия се върна в България, хвана съпругата си на калъп, закла я

Published

on

Окръжна прокуратура – Враца е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Г.Г. (на 39 години) за умишлено убийство, извършено от него по особено мъчителен начин и с особена жестокост – престъпление по чл. 116, ал. 1, вр. чл. 115 от НК.

Обвиняемият Г.Г. живеел на семейни начала с Д.С. в с. Гложене, заедно с двете им малолетни деца – десетгодишен син и седемгодишна дъщеря. Мъжът работел на различни места, включително и в чужбина.

През м. април 2019 г. той се прибрал от Великобритания и започнал работа в гр. Елин Пелин. От време на време се прибирал при семейството си в селото. Бил споделил на братовчеда си за подозрения относно жена му, че поддържа връзка с друг мъж чрез социална мрежа, както и че това станало повод за скандали между тях.

От своя страна Д.С. разказала на нейната приятелка за проблеми в семейството си и прекалена ревност на Г.Г. Казала й, че не издържа и иска да се разделят.

Вечерта на 08.07.2019 г. двете жени се срещнали в кафене в с. Гложене. По време на разговора Д.С. казала, че мъжът й заминал за гр. Елин Пелин. Споделила на приятелката си, че той разбрал за връзката й с друг, като влязъл в профила й в социалната мрежа Facebook.

През нощта Г.Г. се прибрал ненадейно в дома си. Входната врата на къщата била заключена. Той отворил монтирания комарник на един от прозорците и през него успял да влезе вътре. По това време Д.С. и синът им били будни, а дъщеря им била заспала.

Обвиняемият взел нож и се нахвърлил върху жена си. Момчето, станало свидетел на това, се опитало да ги разтърве, но не успяло. Майка му силно викала и му казала да отиде при съседа им за помощ. Детето излязло, като през това време Г.Г. нанесъл с нож множество удари на Д.С.

Изплашен и плачейки, синът им изтичал до съседната къща и помолил да извикат полиция, тъй като „баща му души майка му“. Обвиняемият бил открит в кухнята до лежащата на пода жена, в опит за самонараняване, като наоколо имало кръв. Той извадил ножа от корема си пред пристигнали на място свидетели. При опит да му бъде оказана помощ, Г.Г. отправил заплахи.

Извиканият на място екип на спешна помощ констатирал смъртта на пострадалата жена.

От изготвената съдебномедицинската експертиза е видно, че на Д.С. били причинени множество прободно-порезни наранявания в областта на гръдния кош и корема, с проникване в гръдната и коремна кухина и засягане на вътрешни органи, както и повърхностни такива в областта на шията и горен крайник. По тялото имало охлузвания, кръвонасядания на лицето, мозъчен оток.

У обвиняемия Г.Г. били констатирани няколко прободно-порезни рани в областта на корема, някои от които били проникващи в коремната кухина, както и порезна рана на шията. По механизъм уврежданията биха могли да бъдат самопричинени.

Предстои делото да продължи в съда.

'); break case width < 600: document.write(''); break default: document.write(''); break }
Continue Reading

България

Българин в Испания пребива жена си, уринира върху нея и я праща да спи на улицата

Published

on

Полицията в Испания арестува българин, който пребивал жена си, уринирал върху нея и я пращал да спи на пейка на улицата.

32-годишният българин правил всичко това заради ревност. В момента той се намира в ареста в Палма де Майорка. До задържането му се стигнало, след като половинката му подалажа жалба след продължил прекалено дълго време тормоз.

Подорбностите в сигнала били потресаващи. Освен, че я плюел пред колегите й, той си позволявал и да я шамаросва. Заради това, че тя работела с мъже, той дори я принудил да напусне ресторанта, в който била сервитьорка.

„Веднъж той влезе в ресторанта. Започна да я плюе, да я бие и да я тормози пред клиентите“, разказва приятелка на жертвата пред разследващите.

По-страшното обаче се случило след поредния пердах в ресторанта. Тя го помолила да говорят навън, където той продължил да я пие. След като я повалил на земята, той си разкопчал дънките и започнал да уринира отгоре й. През това време крещял „Ще те убия“.

Българинът вече е с три повдигнати обвинения. До края на седмицата той ще се изправи пред магистратите, които трябва да му определят наказание.

/kalvacha.com

'); break case width < 600: document.write(''); break default: document.write(''); break }
Continue Reading

България

Учени бият тревога: Бъдете готови за най-лошото – задава се невиждан потоп

Published

on

Модели на промените в атлантическите течения през последните десетилетия позволиха на международна група учени да изчислят с каква скорост се надигат нивата на световния океан.

Според специалистите до сто години водата ще изяде голяма част от териториите на някои от най-големите морски държави. С предполагаемото засилване на глобалното затопляне се усилват и подводните течения в Атлантическия и Северния ледовит океан, предаде Utro.ru, цитирано от obekti.bg. Така се променя преразпределението на водите, което ускорява темпото на настъпващите към крайбрежията водни масиви, смятат изследователи от Севилския университет.

Колкото по-топъл е въздухът над океаните, смятат те, толкова по на юг отиват подводните течения. Паралелно с това се засилва и тяхната скорост.

На всичкото отгоре, „мигриращия“ на север Гълфстрийм само засилва този ефект. Прогнозата на учените е тревожна. До края на този век по-голямата част от Исландия, практически цялата Шотландия и много от северните острови ще се окажат под водата. Наводнения заплашват и Дания и Холандия. Захлаждането на Гълфстрийм ще наруши температурния баланс в северните ширини и на останалите незасегнати от вълните територии на Великобритания, Ирландия и отчасти Канада просто няма да може да се живее. Топенето на южните ледници пък заплашва буквално всички островни държави в Тихия и Индийския океан. Някои учени даже призовават хората от тези нации да се приготвят за най-лошото.

Така, според оценката на изследователи от университета в Торонто, до 2110 г. нивото на Атлантическия океан край Ню Йорк може да се надигне с 1,3 до 1,5 метра в сравнение с днешното. Това ще бъде следствие от мощен гравитационен ефект, възникваш при топенето на големи полярни ледници. При това канадските учени смятат, че южното полукълбо на планетата трябва да се приготви за повишаване на морските нива не с 1-2, а с цели 5-6 метра! За последните 500 хиляди години Земята е преживяла четири климатични пика.

Преди около 20 хил. години планетата преминава през последния си засега ледников период.

Испански океанолози изчислиха, че в този момент в Атлантическия океан практически не е имало силни океански течения. Подводните потоци са се движели главно в северните райони на световния океан. С повишаването на атмосферната температура обаче теченията активно започнали да се местят на юг. Компютърен модел на днешните климатични промени показва, че и днес в моретата може да се случи същото.

'); break case width < 600: document.write(''); break default: document.write(''); break }
Continue Reading

България

Ваксинираният д-р Митев: Няма да захаросвам истината, само след 6 часа започна кошмарът!

Published

on

Стефан Митев е от българските медици, ваксинирали се съвсем в началото с “Пфайзер”!

Както е известно, медицинските лица са първите за ваксинация срещу коронавирус COVID-19. Сред тях е и д-р Стефан Митев от София.

Той разкри във Фейсбук как се чувства след поставената ваксина. Оказва се, че положението след една такава ваксинация никак не е розово, разбра Магазина за Новини.

“Само 6 часа след ваксинацията започнаха неприятните усещания. Мястото на убождане ме боли, чувствам се отпаднал, много ми се спи. По принцип не съм много по спането, особено през деня, но днес ми се доспа много, имам нужда да лежа. Ръката си я вдигам напред, но много трудно настрани.” – пише лекарят от Българско рационално общество.

Д-р Стефан Митев се ваксинира срещу коронавирус, но има оплаквания след това

“Няма да захаросвам истината, има дискомфорт, но дано да е преходен.” – пише още докторът.

Близките му се надяват, че неприятните симптоми ще отшумят и ваксината няма да му навреди на здравето, но гаранции няма. Плашещото е, че има такива неприятни симптоми веднага след ваксинацията с “Пфайзер”, което при другите ваксини го няма.

Ето какво споделя още той: 

Какво се случва с мен след поставянето на ваксината?

Ден 1: Днес се чувствам отпаднал. Не много, но със сигурност се усеща разлика. Спи ми се и искам да лежа. И без това спя малко по ред причини, но днес наистина усетих нуждата от сън през деня. Не е сериозно оплакване, но е факт.

Мястото на убождане също ме боли. Неприятното усещане започна около 6 часа след ваксинацията и продължава и днес макар и по-слабо. Мога без проблем да вдигам ръката напред, но е по-трудно настрани, което лесно се обяснява с инжектирането в делтовидния мускул, отговорен за съответното движение.

В един момент днес си помислих, че съм повишил и температура. След като се прибрах я измерих 36,8, но преди това може да е била и повече.

Не съм приемал никакви симптоматични медикаменти (и не трябва). Всички тези симптоми показват, че ваксината действа. Тялото ми се активизира за защита срещу част от вирусната обвивка (спайк протеин). Когато/Ако се срещна отново с вируса в бъдеще, ще бъда подготвен.

Всички странични реакции са очаквани и добре описани в информацията за ваксината. Не съм изненадан от тях и ви коментирам безпристрастно. Няма защо да премълчавам или да захаросвам истината. Дискомфорт има, но е слаб и вярвам, че ще бъде бързо преходен.

Ваксинирайте се при първа възможност. Ползите са многобройни. Направете го за близките си.  

Източници: Паралел 42 / Трибун

'); break case width < 600: document.write(''); break default: document.write(''); break }
Continue Reading
Advertisement

Интересни

България2 часа ago

Българин в Испания пребива жена си, уринира върху нея и я праща да спи на улицата

Полицията в Испания арестува българин, който пребивал жена си, уринирал върху нея и я пращал да спи на пейка на...

България3 часа ago

Учени бият тревога: Бъдете готови за най-лошото – задава се невиждан потоп

Модели на промените в атлантическите течения през последните десетилетия позволиха на международна група учени да изчислят с каква скорост се...

България4 часа ago

Ваксинираният д-р Митев: Няма да захаросвам истината, само след 6 часа започна кошмарът!

Стефан Митев е от българските медици, ваксинирали се съвсем в началото с “Пфайзер”! Както е известно, медицинските лица са първите...

България13 часа ago

Лекарка отряза пръста на починала жена, за да открадне пръстена й

Парамедичка в Арканзас беше арестувана за това, че е отрязала 1.7-каратов диамантен пръстен от пръста на починала жена в болница...

България19 часа ago

Денис и Марчело посред нощ разбиха вратата и извадиха от пламъците самотна старица

– Беше страшно, огънят бе обхванал всичко, спомня си Марчело Адилов– Въобще не се замислих дали да вляза в горящата...

България20 часа ago

Удължаваме извънредната обстановка с 3 месеца

Здравният министър Костадин Ангелов предлага удължаване на епидемичната обстановка с 3 месеца. Това съобщи той пред депутатите от здравната комисия....

България20 часа ago

Баба-мечта: Лили Иванова оставя 12 милиона на внуците на сестра си, но им постави условия –

Богатството на Лили Иванова, което трупа толкова година няма да отиде на вятъра. Според завещанието на легендарната певица 12 милиона...

България20 часа ago

Предлагат санкции за тези, които се топлят на дърва

Столичният кмет Йорданка Фандъкова представи пред председателя на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев и членовете...

България20 часа ago

Отиде си обичаната и уважавана проф. Радка Влахова. Поклон!

На 66-годишна възраст почина уважаваният преподавател от Софийския университет проф. д-р Радка Влахова-Руйкова. Проф. д-р Радка Влахова-Руйкова е учен българист....

България20 часа ago

Историята на Радинела, влюбена до полуда в друг, и Николай, който се обеси 46 дни след жена си

Две деца – момче на 6 г. и момиче на 4, остават сираци след тежка драма между родителите им. Николай...

България22 часа ago

Само най-умните ще забележат какво не е наред в тази картинка –

Понякога очевидните неща се виждат най-трудно. Така е и с повечето тестове за наблюдателност, които разчитат на това да не...

България2 дни ago

Мощно земетресение удари Гърция и Кипър, хората бягат за живота си, идва ли и при нас

Земетресение с магнитуд от 5,3 по Рихтер е регистрирано в 16,27 часа (местно и българско време) днес в Кипър, съобщи...

България2 дни ago

6-годишно дете пи вода и почина! Откриха смъртоносен микроб, който разяжда мозъка

Жителите на Лейк Джаксън, Тексас, са предупредени да не използват чешмяна вода, след като в общественото водоснабдяване на града е...

България4 дни ago

Палат за милиони! Ето домът на Илияна Раева и Наско Сираков (Снимки)

Илияна Раева и Наско Сираков продават тузарския си имот, къщата в Драгалевци е най-скъпата на пазара на имоти Илияна Раева...

България4 дни ago

БГ РЕАЛНОСТ: Роднина на министър си събу гащите в ресторант, иска сервитьорката да му забърше оная работа!

Родопчанин си свали гащите в заведение в центъра на Кърджали и после се опита да смекчи вината си в съда,...

България4 дни ago

Проф.Рачев сложи край на зимата – ето прогнозата му до март: –

Климатологът проф.Георги Рачев дава най-точните прогнози за времето , което ни очаква. Ето как коментира той януарския студ , сковал...

България5 дни ago

Сачева с много важни вести за най-бедните и пенсионерите, раздават пари

Социалният министър ще предлага еднолично размер на линията на бедност само при спад на брутния вътрешен продукт и само при...

България5 дни ago

Променят част от мерките срещу ковид от утре. Пускат хора на 1,5 метра в

Снимка Булфото От днес се променят част от противоепидемичните мерки на територията на страната. Това става след издадена заповед на...

България5 дни ago

Азис отвлече студентката Антония, изнасили я и я остави да умре в канавка СНИМКИ

В петък съдът в Любек, Германия, разгледа дело срещу 43-годишния Азис, който отвлече, завърза и изнасили 21-годишната студентка Антония. Прокуратурата...

България6 дни ago

Лекар от Окръжна болница: Който няма роднини – да мре

Думата морал и полагането на Хипократовата клетва явно вече са отживелица и загубили стойност. Това потвърди с действията си и...

Advertisement

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com