Don't Miss

ДАНС арестува брокери на гласове – купували гласове по 20 лева

   

Спецполицаи арестуват купувачи на гласове в община Лесичево, област Пазарджик. Акцията на ДАНС и пловдивската жадармерия продължава и в момента, предаде БГНЕС.
По неофициална информация досега са арестувани двама души. Няколко са успели да се укрият. Задържаните са подставени лица на политическа партия, които раздавали брошури с по 20 лева.
От пазарджишката полиция и прокуратура отказват коментар, тъй като акцията се ръководи на централно ниво. В момента се извършват обиски в селата до Лесичево – Боримечково и Динката.
Сформиран координационен щаб в пазарджишката полиция, който ще приема сигналите за нарушения на изборния процес в утрешния ден. Щабът ще е в непрекъсната връзка с общинските звена и ще реагира на всеки опит за опорочаване на вота. Жалби ще се приемат и в окръжната прокуратура.
Днес и утре са осигурени дежурни прокурори в Пазарджик, Пещера, Панагюрище и Велинград. Всички помещения на секционните избирателни комисии в областта вече са огледани. Констатираните нередности са отстранени.
600 полицаи ще осигуряват сигурността на изборния процес в пазарджишко, както и транспортирането на протоколите от секционните избирателни комисии.

                break } } else { }