Connect with us

България

Добри Божилов: Вирусът е добре замислен – избива старите и спестява 500 млн. за пенсии на година

Published

on

„Резултатът от „Ковид” ще е икономисани 500 милиона лева от пенсии и още толкова от лечение на скъпи болести…“, тази скандална новина се появи в мрежата. Много от твърденията в нея са манипулативни и не доказани от медицинската и научна общност, публикуваме я без редакторска намеса:

Допреди 6 месеца бях скептик към „Ковид-19“. Всъщност, дори го преболедувах – бях един от първите, дето си изкарахме чинно 14-дневната карантина. Не беше весело никак затворничеството, но самата болест мина сравнително леко.

Сега обаче вече не съм скептик. Вече ми се струва, че виждам замисъл. И не, това не е конспирация, защото ще ви посоча само факти. А вие ги тълкувайте както искате.

На първо място, мисля че вирусът не е един, а са няколко. Тия дето ги пускат, са тествали различни щамове, докато нацелят най-добрия. В момента точно той действа. Това обяснява защо втората вълна навсякъде по света е в пъти по-мощна от първата, при положение, че ограничителните мерки са сходни. Дори сега някои мерки са по-строги. Но вирусът вилнее много по-ефективно.

Добри Божилов

Това се вижда и в България, където през март нямахме никакъв ръст на смъртността (дори имахме спад), а сега имаме рязък скок – в момента умират точно два и половина пъти повече хора, от преди една година. Причината не може да е повече от една. Очевидна е.

Ако това темпо се запази само 1 година, то ще умрат 100 хиляди повече българи, отколкото нормално. Ако се запази 3 месеца (което е малко вероятно), ще умрат „само“ 25 хиляди отгоре. До момента вече (това не е прогноза, а факт), са измрели около 10 хиляди „отгоре“. Ако не вярвате, вижте статистиките на НСИ за миналата и тази година.

На второ място, мисля че вирусът е предназначен да удари по-непроизводителните части от обществото. Твърде избирателно удря.

Най-много жертви са пенсионери. Т.е. тия, на които трябва да плащаме пенсии, и да не получаваме нищо в замяна. Има, разбира се, и млади хора, но те са по-скоро изключение.

Основната жертвена група са пенсионерите. Всеки убит от вируса, пести пари на НОИ. И то не само на нашия НОИ, а на целия западен свят, чиито пенсионни системи са пред фалит и перманентно се финансират със заеми. Не идва ли този вирус твърде удобно за тях?

До момента, „Ковид“ е спестил гарантирано вече, пенсиите на поне 9 хиляди души у нас. Не може да се каже кой колко е получавал, но ако вземем средната пенсия от 400 лв. месечно, или около 5000 лв. годишно, то „Ковид“ икономисва на НОИ 45 милиона лева. Всяка година. И това е само началото. Говорим за вече починали пенсионери.

Ако продължи така още 3 месеца, сумата ще се утрои. Т.е. „Ковид“ ще спести на държавата 100 милиона лева на година. А ако всичко приключи чак след една година, икономията ще е 400-500 милиона лева.

Това са приблизително 5% от разходите на НОИ за пенсии.

Трябва да знаете, че до момента никой никъде по света не е успял да прокара реформа, която толкова рязко да свали разходите за пенсии. НИКЪДЕ ПО СВЕТА НЕ СЕ Е СЛУЧИЛО. Дори най-смелите реформи единствено ЗАБАВЯТ ръста на разходи за пенсии. Никой не е успял да намали тези разходи. И не и за 1 година. И най-смелите реформи постигат нещо за десетилетие, та и отгоре.

Представете си какво „чудо“ е вирусът. 5% икономии само за 1 година.

Всичко това е чиста математика, няма никаква конспирация. Смъртност, пари, проценти. Всичко е точно.

На трето място, което ме кара да се съмнявам, е фактът, че „Ковид“ удря огромен брой хронично болни, които тежат на здравните каси. След пенсионните системи, здравните каси са следващия почти фалирал сектор. Причините са прости – корпорациите изобретиха единствено скъпи лечения за всякакви болести, и никой не полага усилия да намали цените. Нали държавата, или някакви квази-държавни фондове, плащат. И ще плащат, защото иначе ще ги обвинят, че оставят хората да умират. И те плащат. Но това води до лавинообразно разрастване на разходите. Кризата е огромна дори в най-пазарната държава – САЩ.

И изведнъж – „Ковид“…

Един раково болен струва за лечение стотици хиляди долари. И при нас е същото – консумативи, техника, всичко – същото е. Единствено трудът тук е малко по-евтин. Но то и държавата е по-бедна.

Всеки раково болен, който „Ковид“ е отнесъл, пести стотици хиляди левове. Същото се отнася и до разнообразни други болести, които отслабват имунната система. Не е изключено (това ще се види по-натам), „Ковид“ да е разчистил и много болни от СПИН. Те са с отслабен имунитет, точно „Ковид“ им трябва. А лечението на СПИН е много скъпо. То е практически не лечение, а абонамент. Лекарства, които забавят вируса. Лекарства, нужни 30-40 години, докато е жив човек. СПИН + Ковид = икономия на НЗОК.

В България има 200-300 хиляди диабетици. Те също са застрашена група. Всеки диабетик има право на безплатен инсулин от държавата. Не всички са на инсулин, но тия дето са, те са най-уязвими и от „Ковид“. Всяка бройка, пести пари…

Въпросният вирус, странно защо, удря и друг голям разход на здравеопазването – сърдечно-съдовите заболявания. Това, специално за България, е огромен проблем, защото тук имаме страшно много подобни болни. И хоп – част от тях изчезват…

Помислете, случайност ли е това, или конспирация?

Трябва ли да охулим доц. Мангъров и да позлатим ген.л-т.проф.Мутафчийски? Абсолютно не. Защото стигаме до най-важното качество на „Ковид“ – неминуемостта му.

Мангъров е 100% прав, че докато този вирус не мине през 70-80% от народа, спасение няма. Т.е. мерките имат за цел единствено да разсрочат същия процес за по-дълго време, и да облекчат текущата работа на здравната система. Но истината е, че вирусът така или иначе, ще прибере своето.

Ако 70% преболедуват, това ще значат горе-долу 100 хиляди измрели. И това няма как да се спре, защото няма лекарство. Лекарството е имунната система на здравите. Тия дето не са здрави, нямат лекарство.

Въпросът с ваксината също е интересен. Дори най-оптимистичните прогнози НЕ сочат физическа възможност за масова ваксинация до 1 година. Просто няма толкова много ваксини. А темпът на разпространение на вируса сочи, че междувременно той ще е заразил много повече от ваксинираните.

Сметнете по 4000 души на ден, за 365 дни какво прави? 1,4 милиона. За България изобщо не съществува план някога да ваксинира толкова народ. Същото е и на запад.

Т.е. ваксината (ако изобщо е ефективна при толкова бърза разработка) ще успее да спаси само малка част от населението. Основният колективен имунитет ще дойде пак от масовото преболедуване. Като при чумата в Средните векове, или при шарката при оцелелите от нея индианци. Т.е. ще си платим цената.

Но цената е в човешки животи, а икономията на НОИ – в левове. В Германия – в евра. В САЩ – в долари.

Какво е „Ковид-19“ в крайна сметка?

Това е вирус, около 2-3 пъти по-смъртоносен от грип, който има 3-4 пъти по-дълъг инкубационен (скрит) период. Т.е. вирус, който е по-опасен, и може повече да се разпространява, преди да го засечеш. Т.е. обобщено – това е „тунингован“ вирус, който да свърши повече работа от обичайните сезонни грипове.

Изложих ви само факти. Сами преценете да им вярвате ли, или да ги наречете „конспирация“.

Ще завърша само с още един извод, в случай че повярвате. Ако този вирус е стъпка към намаляване на населението, и икономии на социални разходи, то твърде вероятно е да има и други стъпки – други вируси, кризи, конфликти и пр. Онзи, който е казал А, ще каже и Б. Особено ако А се окаже успех… Апетитът идва с яденето…

Източник: http://newsbgcom.eu/%d0%b4%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b8-%d0%b1%d0%be%d0%b6%d0%b8%d0%bb%d0%be%d0%b2-%d0%b2%d0%b8%d1%80%d1%83%d1%81%d1%8a%d1%82-%d0%b5-%d0%b4%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b5-%d0%b7%d0%b0%d0%bc%d0%b8%d1%81%d0%bb%d0%b5/?fbclid=IwAR1jhE5LmUeEKfGwH3gCnZbDdMbHoHkfom3EPIb01dWbcCkU9l3_iGmMRro

'); break case width < 600: document.write(''); break default: document.write(''); break }
Continue Reading

България

Може ли да смята „калинката“ шеф на парламента ? (ВИДЕО)

Published

on

Конституционният съд да отмени всички взети решения през двата дни на новото Народното събрание

Петър Анастасов, Фейсбук

ЦЕЛИ 3 ГРЕШКИ НАПРАВИ ШЕФКАТА НА ПАРЛАМЕНТА САМО В ЕДНО БРОЕНЕ НА ГЛАСУВАНЕТО – ГРЕШНО ОТЧИТАНЕ И ПРЕСМЯТАНЕ И ДОРИ НЕ ГО КОРИГИРА! УЖАС И БЕЗУМИЕ! ТЕЗИ ОСВЕН, ЧЕ КЪРТЯТ МИВКИ И ИЗБИВАТ РИБАТА НАРУШАВАТ ЗАКОНА! ОСВЕН ЧАСОВНИК ИМ Е НУЖЕН И НОВ КАЛКУЛАТОР!

А ЕТО И ТРИТЕ НЕВЯРНИ ОТЧЕТЕНИ РЕЗУЛТАТИ:

ПЪРВО – Преброиха НЯКОЛКО различни бройки за присъстващи в залата, след като цели десет минути поименно четяха 1 х 1 всички. Председателката отмятайки ги по списък преброи 207 или 208 или 206 – не е ясно, а квесторите едва 200.

ВТОРО – Оказа се, че след като им каза да гласуват, по нейни сметки от тези 208 май са гласували „ЗА“ – 112 и ВЪЗДЪРЖАЛИ СЕ – 104. Тоест 206-7-8-те, вече станаха цели 216.

ТРЕТО – След като обяви гласуването по партии, бройките „ЗА“ не излязоха трети път с току що обявените от нея 112, а именно 45+14+27+24=110 души! Видно е, че има и тук разминаване с двама!

Ето и нейните реплики, които може да чуете във видеото също,

ДОСЛОВНО:

Председателката:

– Квесторите ги изкараха 200… А при мен излязоха 208! Начи караме по моята сметка!..

Следва гласуване, да видим какво преброиха квесторите!

Председателката:

– Ъмм, сега кво праим!? Има ли 105? Ма що бе! Ма с тези двамата! Да гласуваха за! Значи 112 гласуваха „ЗА“, 104 въздържали се“, председателят(на комисията) е избран!.. (По партии) За са гласували ИТН-45, ИСМВ-14, ДБ-27, ДПС-24! ГЕРБ-66, БСП-38! Това са! Обявявям днешният ред за изчернан А А ааа…! Закривам заседанието!

ВСИЧКО ТОВА Е НЕДОПУСТИМО, НЕЗАКОННО И ФАЛШИВО! КАТО НЯМАТ ПУЛТОВЕ, ДВА ДНИ ДА ПОЧИВАТ И ОТ ПОНЕДЕЛНИК ДА ПОЧНАТ НА ЧИСТО! ТРАГЕДИЯ!

Журналистите спят зимен сън, поне конституционният съд да отмени всички взети решения през тези два дни!

'); break case width < 600: document.write(''); break default: document.write(''); break }
Continue Reading

България

Жесток гаф в ефир, Рачков пребледня и изживя кошмар СНИМКИ

Published

on

Димитър Рачков за първи път изгони гост от шоуто си. Причината е грандиозен гаф, който поканеният от комика допусна. 

Първият гост в предаването тази вечер бе големият ни артист Захари Бахаров. По време на разговора, чийто акцент бе българщината, Рачков покани в студиото шеф готвачът Таньо Шишков. 

Той поднесе на него и госта му традиционното българско ястие „Бял мъж“ и обясни: „Това е много старо ястие. Прави се от само 5 съставки – брашно, мляко, масло, сол и овче сирене. Това е една от основните пшенични каши в българската кулинария“.

Секунда след това обаче готвачът обърка името на госта на Рачков: „Опитай, Бахари“, каза той, а това веднага посрами водещия, който побърза да изпъди шефа от студиото си.

„Как може така да му объркаш името.. как..“, поде водещия и побърза да пусне реклама.

'); break case width < 600: document.write(''); break default: document.write(''); break }
Continue Reading

България

Извънредно: Изтече скандален запис с Слави и Доган – фейк или не?

Published

on

Скандална новина се завъртя в мрежата, качваме я без редакторска намеса:

Получихме скандална стенограма между Ахмед Доган и Слави Трифонов!

Разговора се е провел във Сараите на Росенец

Ахмед Доган: Браво Слави народа ти вярва вече. Всичко върви по план!

Слави Трифонов: Радвам се, че си доволен

Ахмед Доган: Сега идва следващия етап. Ще направиш кабинет, подкрепен от БСП и ДПС. Народа иска ти да управляваш, няма да му направи впечетление. Важното е плана да върви по план.

Трифонов: Народа как ще реагира според теб?

Доган: Бъди спокоен всичко ще е под контрол. Борисов е бита карта и не може вече да управлява.

Слави: Аз ли ще бъда премиера или ще сложим друг.

Доган: Това ще го мислим, важното е в момента да има кабинет и народа да се успокои. Публично ти няма да искаш нашата подкрепа. Но Тайно ние сме заедно!

Слави: Добре. Каквото кажеш това ще направим.

Доган: Кабинета ще е експертен и ще прави ревизия на Борисов. Това трябва да се внуши на народа.

Слави: Добре.

Доган: Сега се крий и чакай момента ! Направи се на болен от Коронавирус. Създай легенда около себе си, Тайна. Народа да се чуди какво ще направиш!

Разговора е проведен на 05.04,2021 година. Засечен е от агент на Данс!

Споделете народа да знае истината!

Тази новина се разпространява в социалните мрежи и интернет пространствово от сайтa https://kritichno.com/2021/04/11/%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D1%8A%D0%BD%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%BE-%D0%B8%D0%B7%D1%82%D0%B5%D1%87%D0%B5-%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%81-%D1%81-%D1%81/?fbclid=IwAR1NjMTK26D_nkh53pRSUEN4YIfF7iANHru93xw1jF6LTZuhAXMrmPj7z4g

ВНИМАНИЕ! Възможно е новината да е манипулативна и да съдържа неистинни, сайтът източник и разпространителите му не са регистрирани в Министерството на културата като официална медия!

'); break case width < 600: document.write(''); break default: document.write(''); break }
Continue Reading
Advertisement

Интересни

България9 часа ago

Може ли да смята „калинката“ шеф на парламента ? (ВИДЕО)

Конституционният съд да отмени всички взети решения през двата дни на новото Народното събрание Петър Анастасов, Фейсбук ЦЕЛИ 3 ГРЕШКИ...

България9 часа ago

Жесток гаф в ефир, Рачков пребледня и изживя кошмар СНИМКИ

Димитър Рачков за първи път изгони гост от шоуто си. Причината е грандиозен гаф, който поканеният от комика допусна.  Първият...

България13 часа ago

Извънредно: Изтече скандален запис с Слави и Доган – фейк или не?

Скандална новина се завъртя в мрежата, качваме я без редакторска намеса: Получихме скандална стенограма между Ахмед Доган и Слави Трифонов!...

България2 дни ago

Орбан ги попиля: Пръв ще застана против НАТО и ЕС, но няма да позволя война с Русия!

C твъpдa пoзиция oтнocнo вce пo-нapacтвaщoтo нaпpeжeниe мeждy CAЩ и Pycия e yнгapcĸият пpeмиep Bиĸтop Opбaн. Чoвeĸът, ĸoйтo зa няĸoлĸo...

България2 дни ago

Фалшива до мозъка на костите си жена

 Мая събуди чувството на отвращение към фалша, лъжата и моралната нечистоплътност Мая Манолова е най-лъжещият политик според анализ на платформата „Лъжеш...

България2 дни ago

Тодор Славков изригна: Без Русия днес щяхме да носим чалми и фереджета

Тодор Славков е известен с проруските си убеждения и той ги е демонстрирал неведнъж. Направи го и сега, когато ситуацията...

Свят2 дни ago

Зловеща находка: Жена откри змия в пакетирана салата

Жителка на Сидни е открила опасна змия в пакет със салата, който сина й купил от супермаркет. Те забелязали зловещата...

България2 дни ago

Дрогиран се вряза в колата на младо семейство-Загинаха майката, бащата и вуйчото на малки деца

Две момиченца – на 1 и 2 годинки, останаха сирачета, след като родителите им и техният вуйчо загинаха на място...

България3 дни ago

ВИДЕО как легендарният Коритаров отряза Мая Манолова, която му предлага свирка в студиото

„Г-жо Манолова между нас с вас таковда понятие „свирка“ не може да има. Благодаря ви за участието“! Това е може...

България3 дни ago

Честито! Татяна Дончева и Атанас Атанасов вече се возят в държавни „Мерцедеси“

Новоизбраните в парламента Татяна Дончева и Атанас Атанасов от днес се возят на държавни „Мерцедес“-и. Служебните автомобили се полагат на...

България3 дни ago

Велизар Енчев заподозря Трифонов, Манолова и Иванов, че обслужват чужди интереси

„В НС току-що имаше политическо земетресение“, обяви в социалните мрежи депутатът от „БСП за България“ и лидер на ПП „Българска...

България3 дни ago

Над 129 млн. лв. в подкрепа на болниците за борба с COVID-19

Над 129 млн. лв. ще бъдат предоставени за борба с разпространението на COVID-19 и за подкрепа на лечебните заведения и...

България3 дни ago

Извънредна К-19 ЗАПОВЕД!

Считано от понеделник, 19 април, посещенията в детски центрове, клубове и други, предоставящи организирани групови услуги за деца, се допускат...

България3 дни ago

Нидал Алгафари: Радев не е президент, вярват му хора с по-ниско интелектуално ниво

Това е действие на хора, които би трябвало да се замислят върху действията, които извършват, защото поставят на карта цялата...

България3 дни ago

Сиромахов заяде своите: Човек харесва мажоритарната система само докато влезе в парламента (СНИМКА)

Сценаристът му Иво Сиромахов се обърна срещу колегите си Тошко Йорданов и Филип Станев, които станаха депутати и веднага предадоха...

България4 дни ago

Спират На кафе с Гала

Неприятна новина за водещата на предаването „На кафе“ и всички почитатели на шоуто. Шоуто спира, но само за ден. В...

България5 дни ago

Тъжна вест: Проф. Мирослава Кортенска загуби битката с К-19

Проф. Мирослава Кортенска загуби битката с коронавируса. Тъжната новина бе съобщена в профила й във Фейсбук.  През последните седмици театралният критик...

България5 дни ago

24 часа: Десислава Радева е приета спешно в болница с аневризъм в мозъка

Булфото Изключително тревожна вест за състоянието на президеншата. Съпругата на президента Румен Радев – Десислава Радева, е приета в столичната...

България7 дни ago

Майката на намерения мъртъв Марин: Синът ми е убит при експериментално лечение, опитват се да покрият случая

Мария Георгиева подозира, че 25-годишния Марин е жертва на експериментално лечение или тялото му е използвано за донорство, научи 365novini....

България1 седмица ago

Мая Манолова става министър-председател на България

„ДПС няма да подкрепи правителство на срутилите се партии или загубилите изборите, говоря за ГЕРБ и БСП… Заявяваме, че бихме...

Advertisement

Trending

This site is protected by wp-copyrightpro.com